Pareloorbellen van Mostert Juweliers

15

Op het gebied van sieraden is mijn smaak heel constant. Ik maak wat dat betreft weinig uitstapjes. Parels waren aan mij nooit besteed – dacht ik – dus why bother? Aan de andere kant; zeg nou zelf, een domeinnaam als Tutje leent zich meer dan uitstekend voor dit fenomeen. Ik ging aan de slag met pareloorbellen en laat je vandaag weten of ik mij er een beetje happy bij voel.

oorbellen Mostert Juweliers

Oorbellen

Ringen. Zilverkleurige oorringen. Grote zilverkleurige oorringen. Meer draag ik eigenlijk niet. Is er zo ingegroeid denk ik. Zowel letterlijk als figuurlijk. Die oorringen mogen ook niks kosten, aangezien ik ze tweewekelijks kwijtraak. Ik ben ze simpelweg niet waard. Af en toe pak ik wat anders, maar wat ik ook pak, het moet strak en geometrisch goed onderlegd zijn. Veertjes, kriebeltjes, strass? No ma’am. Ik heb het in een ver verleden wel eens geprobeerd, maar het staat me voor geen meter. Het ‘haalt me niet op’, zoals ze dat zo mooi kunnen zeggen. Het is niet wie ik ben.

oorbellen Mostert Juweliers

Pareloorbellen

Is de combinatie pareloorbellen en Hennie dan een logische? Hell no. Begrijp me niet verkeerd: ik vind een paar goede parels leuk om te zien, maar het moet wel in deze tijd passen. Ik was bang dat het in mijn geval een kwestie van ‘een keer dragen, daarna in de kast’ zou zijn. Waar ik in mijn boerenstugheid overheen had gekeken was het feit dat er tegenwoordig veel keuze op de parelmarkt is. Belachelijk veel keuze zelfs. Zo heb je de parelknopjes en parelhangers in alle denkbare varianten. En al die varianten zijn verkrijgbaar in een combinatie met zilver, goud en witgoud.

oorbellen Mostert Juweliers

Zilver en goud

Als er één van de edelmetalen mijn leven kenmerkt, dan is het wel zilver. De eeuwige tweede plek, zeg ik wel eens gekscherend. Ik ben een zilvermeisje, want goud doet het niet voor mij. Daarvoor ben ik niet warm genoeg. Denk ik. Af en toe heb ik een  one night stand met goud, en tegenwoordig mix and match ik goud ook met zilver – ook al is dat volgens sommige mensen vloeken in de kerk – maar ik moet wel elke keer weer een drempeltje over. Mijn karakter mag dan warm zijn – gneh – mijn genotype is toch echt van de koele.

oorbellen Mostert Juweliers

Maar witgoud dan?

Natuurlijk is er ook nog witgoud. De witte vorm van goud, wat eigenlijk hetzelfde oogt als… juust, zilver. Zilver, met een hoger prijskaartje – zeg maar. Aan de andere kant geeft de wetenschap dat iets witgoud is stiekem wel een luxe gevoel. Guilty. Deze pareloorbellen van Mostert Juweliers zijn namelijk uit witgoud vervaardigd.

oorbellen Mostert Juweliers

Eén van de leuke details van deze oorbellen vind ik de vorm van de parels. Ze zijn niet rond zoals traditionele parels, maar hebben een druppelvorm. Ik heb lang lopen twijfelen over de keuze tussen een steker of een hanger en hoewel ik beide vormen leuk vind, kwam ik toch uit op een hanger.

oorbellen Mostert Juweliers

Boven de parels prijken zirkonia-steentjes, die een mooi glimmertje geven als het licht er op valt. Dat hoeft allemaal niet groots en opvallend, dat doen ze op een bescheiden wijze.

oorbellen Mostert Juweliers

De oorbellen wegen niks en dat is naast een voordeel ook een nadeel. Het is dan toch een kwestie van even regelmatig checken of ze er nog wel zitten. Het is toch een ander verhaal als je een witgouden oorbel verliest dan een stukje metaal van € 0,89 cent van de Action. Om vorenstaand probleem iets voor te zijn, hebben de pareloorbellen wel een iets langer doorgetrokken stukje achterkant, waardoor het de oorbel iets moeilijker wordt gemaakt om het oor ongezien te verlaten.

oorbellen Mostert Juweliers

Om de oorbellen iets op te spicen heb ik ze de afgelopen maand gecombineerd met een paar knopjes in mijn tweede gaatjes. Ik gebruik die eigenlijk nooit meer, maar in combinatie met de pareloorbellen had ik weer eens een goede gelegenheid.

Conclusie

Hoewel ik nooit een pareldame zal worden, vind ik het wel erg leuk om naast mijn grof geschut aan oorringen nu ook eens wat kleiners in de kast te hebben. Ik heb half lang haar en dacht daarom dat zulke oorbellen dan gelijk aan het gezicht werden onttrokken, maar dat valt me eigenlijk 100% mee. Dus voor doordeweekse dagen als het allemaal wat netter moet of als ik mijn haar op zolder heb, kan ik een stel witgouden pareloorbellen best waarderen. Maar ik blijf erbij: het lijkt precies op zilver.

Meer informatie en een overzicht van alle pareloorbellen vind je op de website van Mostert Juweliers.

Draag jij wel eens parels?

Tutje.nl

(Dit artikel bevat producten die mij zijn toegezonden.)

 

15 REACTIES

 1. Wat een prachtige en chique oorbellen. Ik vind ze je erg mooi staan. Zelf vind ik pareloorbellen ook wel wat hebben, zeker dit soort hangertjes. Ik vind het alleen wel altijd een ‘dingetje’ om iets duurs in mijn oren te hebben. Dan ben ik toch bang dat ik een oorbel verlies of per ongeluk in de gootsteen laat vallen of zoiets 😉
  * Romy heeft onlangs geplaatst: Januari 2018 | De maand van…

 2. Herkenbaar stukje: ik heb bij parels altijd zo’n mevrouw-gevoel, terwijl ik me een meisje – van 40 – voel.
  En ik deel volledig je mening qua witgoud: dat is voor mijn gevoel zilver met grootheidswaanzin :p

  Vind deze oorbellen overigens wel leuk, die zie ik mezelf ook nog wel dragen 🙂

 3. Ik vind ze heel mooi! Witgoud is inderdaad een gek iets. Je kan het zo goed zilver hebben dan.. Ik kan beide best wel goed hebben, goud en zilver. Alleen is zilver wel betaalbaar Heb dan ook wat gold plated dingetjes, wel weer betaalbaar. Kan me ook helemaal vinden in altijd hetzelfde dragen, doe ik ook. Het liefst slaap en douche ik er ook mee, dan hoef ik er verder niet meer aan te denken in de ochtend.

 4. Hihi wat leuk geschreven en wat een mooie oorbellen! Staan je goed, maar ik snap wel wat je bedoelt. Parel oorbellen doen sommigen misschien aan hun Oma denken ;-). Zelf vind ik parels erg mooi en ook helemaal van deze tijd en draag ik af en toe fijne knopjes van Majorica, destijds gekocht op Mallorca.
  * Deb heeft onlangs geplaatst: Dr. Hauschka Purple Light collectie en look

 5. Mooie oorbellen, Hennie! Ik heb dat ook met oorbellen die je niet voelt zitten..Steeds checken of ze er nog in zitten maar dat gebeurt het meest met van platte stekertjes.

 6. Vind de parelhangers erg mooi in combinatie met het wit goud. Hou nogal van de ietwat chique uitstraling van de parel. Goed te combineren met zowel a little black dress maar ook met stoere jeans en colbertje of zwart coltrui tjeetje.

 7. Ik vind dit mooi! Ik ben dan ook juist een echte parel dame haha, ik draag vrijwel elke dag mijn pareloorbelletjes. In het weekend of als ik uitga draag ik wel wat anders maar door de weeks zijn pareltjes mijn favoriet. Ben ik ook een tutje 😉

 8. Prachtig, deze oorbellen! Ik ben helaas allergisch voor zilver, dus voor mij gaan deze oorbellen niet. De juwelier heeft me ooit eens gezegd dat het niet kan, allergisch voor zilver, maar toch krijg ik er vet eczeem van. Goud vind ik wel aardig, maar in sommige gevallen een beetje ordinair en daarom is onze trouwring witgoud. Bij de rest van mijn sieraden zit ook veel RVS / chirurgisch staal, lang leve dat materiaal. Want: glimt net zo hard als zilver/goud en is ontzettend betaalbaar.
  Over parels: ik vind ze prachtig, maar met mate. En dat is bij deze oorbellen helemaal het geval. Vroeger (op de middelbare school) droeg ik alleen maar pareloorbellen, prachtig vond ik dat!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

CommentLuv badge