OGX | Strength & Body Bamboo Fiber-full

8

Het haarverzorgingsmerk OGX zal ongetwijfeld al langer bekend zijn, maar het was bij mijn weten nog niet echt tot in de Groningse contreien doorgedrongen. Wat mij betreft gaan we daar gaan we nu verandering in aanbrengen, want ik heb vandaag een verhaaltje klaar staan over de nieuwe Strenght & Health Bamboo Fiber-full producten van OGX. Klaar voor de start? GO!

OGX Bamboo review

OGX

Zoals ik al zei, ik had nog geen ervaring met de producten van OGX. Sterker nog; ik wist niet eens wat voor merk het was. Inmiddels ben ik helemaal op de hoogte van de filosofie achter OGX en na het volgende tekstje jullie ook:

“Beauty Pure and Simple. OGX is voor iedereen die streeft naar een betere keuze en bewust kiest voor eerlijke ingredienten. De salon-geinspireerde formules zijn parabenen- en SLS-vrij. De actieve, exotische ingredienten stimuleren de zintuigen. OGX producten zijn niet getest op dieren. De stijlvolle verpakkingen worden vervaardigd van gerecycled materiaal. De verpakkingen dragen daarom dan ook het Earth Friendly Environmental Packaging Logo.”

Kijk, dat is informatie waar ik blij van word. In theorie voldoen de producten van OGX aan alles wat goed en belangrijk is aan een (haar)verzorgingsproduct. Ik was dan ook erg benieuwd of ik over de werking hetzelfde kon zeggen.

OGX Strength & Body Bamboo Fiber-full

De OGX Strength & Body Bamboo Fiber-full collectie zou moeten zorgen voor een bak volume in je haar. En dan is mijn interesse natuurlijk gelijk gewekt. Ik heb altijd ontzettend steil haar gehad, maar sinds een jaar of drie zit er opeens een grove slag in. Had van mij niet gehoeven, maar des te langer mijn haar is, des te erger is de slag aanwezig. Wat extra volume erin kan dan geen kwaad. Meestal krijg ik dat wel voor elkaar met wat mousse, maar daar heb ik niet altijd zin in. Hoe ideaal zou het dan zijn dat je je volume boost gewoon rechtstreeks je haar in kunt wassen?

OGX Bamboo review

Hoe dan?

De werking van de Bamboo Fiber-full producten zit ‘em in – No shit, Sherlock – bamboe. En dan niet het extract, waar door heel wat merken al snel mee wordt geschermd, want extract stelt in heel veel gevallen niks voor. Extract is het gruis dat op de vloer valt en wat ’s avonds bij elkaar wordt geveegd; dat is extract. OGX gebruikt de vezels van bamboo planten en gebruikt dit om frictie tussen de haarlokken te veroorzaken, waardoor het haar voller en dikker lijkt. Daarnaast beloven de producten de elasticiteit te verbeteren en haarbreuk te verminderen. Bon.

OGX Bamboo Fiber-full Shampoo

De flacons zijn werkelijk pláátjes om te zien. Ze doen mij in de verte denken aan een ander merk waarvan ik nu even niet op de naam kan komen – wie weet het? – en zien er prachtig uit in een vrij brede, mollige en basic flacon. Ik hou er wel van. De shampoo komt in een fris groene en transparante flacon.

OGX Bamboo review

De Bamboo Fiber-full shampoo mag dan wel vrij van parabenen en SLS zijn, maar schuimen doet hij toch echt als een malle. En ook al zegt dat niks over het reinigingsgehalte van de wasbeurt, lekker inzepen voelt toch wel erg prettig. De geur is fris en exotisch, maar niet overdreven. Gewoon een zomers geurtje. Tijdens het wassen merkte ik dat mijn haar wat stugger en dikker aanvoelde. Reden om daarna wel even de conditioner te gebruiken.

OGX Bamboo review

OGX Bamboo Fiber-full Conditioner

De Bamboo Fiber-full Conditioner zit in een niet-transparante flacon, die misschien nog wel mooier is dan zusje Shampoo.

OGX Bamboo review

Ik gebruik altijd echt héél weinig conditioner, aangezien ik altijd als de dood ben dat ik daarna met zwaar en vies slap haar kom te zitten. De Bamboo Fiber-full Conditioner is heel zuinig in gebruik, want veel heb je er niet van nodig. Ook dit product is weer voorzien van een zomers geurtje. Heel erg regenwouderig.

OGX Bamboo review

Het resultaat

Ik ben de test blanco en zonder al te veel verwachtingen ingegaan, maar ik werd aangenaam verrast. Zowel de shampoo als de conditioner maken het haar niet onnodig zwaar, waardoor angst voor Coupe Natte Dweil ongegrond bleek. Zoals eerder gezegd werd bij het wassen mijn haar gelijk al wat stugger, wat ik op zich geen enkel probleem vond, want vanuit daar wordt de volume juist ook gecreeerd. Nabehandeling met een beetje conditioner zorgde ervoor dat de glans weer wat in het haar terugkeerde. Ook hierbij ondervond ik geen slap haar dat maar wat lafjes naar beneden hing. Na het fohnen en stijlen – zonder mousse of andere versteviging, alleen wat haarolie – merkte ik tot mijn verbazing niet alleen meer volume, maar ook de ‘val’ van het haar deed exact wat ik wilde, zonder aanwezigheid van een side-kick, in de vorm van haarlak of dies meer zij.

Conclusie

Bizar. De Strength & Body Bamboo Fiber-full producten van OGX werken echt. Of dat nu komt door de scheidende capaciteiten van bamboe of niet – and frankly my dear, I don’t give a damn, als het maar werkt – maar feit is dat deze shampoo en conditioner een flinke bats volume door het haar blazen, waar je vanaf het wassen de hele dag lol van hebt. Daarnaast zitten er alleen maar voordelen aan de producten: de geur, de (h)eerlijke verpakking, de hoeveelheid (grote flessen!) de afwezigheid van parabenen en SLS. Ik ben oprecht verbaasd en positief verrast over de werking van OGX en kan deze producten dan ook van harte aanraden.

De Strength & Body Bamboo Fiber-full OGX kosten € 10,99 per stuk en zijn vanaf vandaag te verkrijgen bij onder andere Kruidvat, Trekpleister, DA en Dio.

Ben jij bekend met de haarverzorging van OGX?

Tutje.nl

(Dit artikel bevat producten die mij zijn toegezonden.)

 

8 REACTIES

 1. Ik heb de Keratine straight van OGX en die ruikt ook zo lekker! Ik vind het een top shampoo. Grappig genoeg krijg ik er ook best stug haar van, maar dat mag geen naam hebben.
  Wat goed dat er echt bamboe in zit en niet een extract. Het klopt, die extracten stellen vaak zo weinig voor, ik lees het ook vaak op verpakkingen van voeding en vraag mij dan ook altijd af hoeveel er nu werkelijk in zit.
  De bamboe shampoo is wel wat voor mij om te onthouden, volume kan ik soms best gebruiken!
  * Babs heeft onlangs geplaatst: Review- Babor Refine Cellular Couperose Serum

 2. Mijn complimenten weer Hennie. je hebt dit weer zo fijn geschreven. “No Shit, Sherlock” en “regenwouderig” hahahaha! Made me smile! Heerlijk is dat, weinig verwachtingen en mooie resultaten 🙂 Ik heb laatst nogal dure producten aangeschaft voor mijn haar, dus ik ga dit zelf even niet testen. Maar ik schrijf het merk wel even op! Parabenen en proefdiervrij is altijd super. Thanks!
  * Amina heeft onlangs geplaatst: Mijn eigen bedrijf gestart: A Blogging Company | Personal

 3. Ik ken OGX van de Moroccan Oil lijn, en die vind ik ook best fijn, de conditioner staat nu op mijn doucheplankje. Deze lijn lijkt me ook super fijn, helemaal omdat ‘ie SLS- en parabenenvrij is! Als mijn shampoo op is, ga ik deze eens proberen (en even wachten op de 1+1 aanbieding bij Kruidvat of Etos.

 4. Klinkt goed, ik heb ook eens OGX gereviewd maar die was met Arganolie en dus minder geschikt voor ons fijne haar. In Duitsland is dit merk ook goedkoper als bij ons (tip) had het destijds bij de DM meegenomen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

CommentLuv badge