Mijn nieuwe notebook | Asus Zenbook

9

Vandaag eens even geen beautygerelateerd artikel, hoewel de schoonheid van mijn onderwerp in mijn ogen heel erg groot is. Here is where the magic begins – dramatische oogrol – dus dacht ik dat het misschien wel leuk zou zijn om mijn nieuwe notebook te laten zien. Hij is van Asus, hij heet Zenbook en ik moet zeggen; die uitwerking heeft hij ook op mij.

Asus Zenbook UX510 ervaring

Laptop dood

Vorige week was een historisch dieptepunt in de geschiedenis van Tutje.nl. Mijn laptop hield er namelijk mee op. En dan niet op de manier waarop ik hem eerder nog wel weer eens tot leven kon wekken; je geeft er een paar tikken tegenaan, je rammelt hem wat door elkaar, dreigt hem gillend uit het raam te gooien en de boel begint wel weer te ratelen, maar nee: echt dood. Game over. Alsof dat nog niet het enige was, besloot mijn Postvak In ook nog eens zijn maximum te hebben bereikt. In mijn webmail kon ik echter geen berichten verwijderen. Gevolg: alle inkomende mail werd geweigerd en ik heb een week zonder mail gezeten. Verre van ideaal, wel lekker rustig.

Asus Zenbook UX510 ervaring

Oude laptop

Mijn vorige laptop kocht ik in 2015, puur gericht op het bloggen. Ik wist nog niet of ik bloggen leuk zou vinden, dus voordat ik zou toegeven aan mijn innerlijke drang om alles al aan te schaffen voordat ik er uberhaupt mee begonnen was (waarbij ik altijd ‘vriendelijk’ werd herinnerd aan de piano die er op stel en sprong moest komen en werd binnengedragen met vier (grote) man sterk, en na vijf jaar dienst te hebben gedaan als kledingopslag een oneerbiedig Marktplaatsgraf* vond, zonder maar één les te hebben gehad), besloot ik om dit keer klein te beginnen. Ik schafte een weekdeal van de MediaMarkt aan – nog geen 175 euro, uit mijn hoofd – en rammelde er lustig op los op mijn Acer Huppeldepup, waarbij je het plastic van de bovenkant kon indrukken als ware het een been van een Barbie van de Wibra. Dus dat. (*Hetzelfde lot wachtte een tennisracket plus outfit en een viool.)

Na twee en een half jaar was de koek op en toen mijn laptop vorige week de geest gaf, was ik verdrietig, maar dat was meer omdat ik net een zooi foto’s had verplaatst, voordat de laptop zei: “Zoek het uit, I’m outta here.” Een gevalletje karma zorgde er voor dat ik middels een fijne regeling van mijn dito werkgever een nieuwe privé laptop kon bestellen. Ik besloot het goed aan te pakken en mij onder te dompelen in de saaie wereld van laptopspecificaties. BORING! Na tien minuten was ik eruit: ik wil een metallic grijze.

Ik moet zeggen; ik werd ontzettend goed geholpen door de jongen die mij hielp bij de bestelwinkel op mijn werk. Natuurlijk had ik een iets uitgebreidere wensenlijst dan het ‘Hoi, ik ben Hennie en ik zoek een notebook en hij moet metallic zijn’ waarmee ik binnen kwam. Natuurlijk heb ik wel even gedacht aan een MacBook. Ik vind ze prachtig, maar ik vind ze (veel) te duur voor wat ze kunnen. Begrijp me niet verkeerd, ik zweer bij mijn iPhone, maar de prijzen vind ik zwáár overtrokken. En dan heb ik het nog niet eens over de beperkende factor van Apple. Ik gooide mijn eisen over de toonbank – formaat 15,6 inch, minstens een Intel Core i5 processor en SSD – en na even zoeken toverde de jongeman de Zenbook UX510 tevoorschijn.

Asus Zenbook UX510 ervaring

Asus Zenbook

En dat is ‘em ook geworden. Mijn Zenbook. Mooi, strak en plat. Zoals mijn buik op mijn 18e. Ik ben werkelijk verguld met mijn nieuwe notebook, want hij kan alles en vooral: hij kan het snel. Niet meer hoeven wachten totdat de laptop is opgestart. Aanzetten en hij is aan. Mijn wurgneigingen als hij bij een bewerking tot in den treure cirkeltjes blijft draaien op het scherm zijn ook verdwenen, want het gebeurt allemaal van de rappe. Mijn Asus Zenbook bevat de door mij gewenste Intel Core i5 7Gen processor en SSD. Daarnaast bevat de notebook een goede videokaart;voor de werkzaamheden die ik er op verricht niet van het grootste belang, maar toch mooi meegenomen. Het geluid is van harman/kardon, wat garant staat voor hele mooie en diepe audio.

Asus Zenbook UX510 ervaring

Het formaat is vrij groot, maar hier heb ik bewust voor gekozen. Een inch minder was ideaal geweest voor als een notebook wordt meegenomen, maar dat gebeurt hier zelden. Reden voor mij om te kiezen voor een formaat dat dan misschien iets minder handzaam is, maar waar qua werk-notebook weer winst is behaald. Hierbij heb ik ook gedacht aan volgend jaar, waarbij ik weliswaar iets meer – fulltime – ga werken, maar waarvan wel één dag thuis.

Niet superbelangrijk, maar toch mooi meegenomen is het matte scherm. Hiermee wordt het mogelijk om buiten in de zon alsnog een goed beeld te hebben. Wat ik ook altijd prettig vind, is de toevoeging van een numeriek toetsenbord. Door het formaat van de notebook zat dit er bij in, dus voor mij weer een dikke plus. En het oog wil ook wat, met zijn mooie platte voorkomen.

Kortom, ik kan weer ongestoord bloggen. En dat werd tijd ook, want het blogplezier werd de laatste weken ernstig vergald door woedeaanvallen, veroorzaakt door opstartproblemen, aanmeldstoringen en een laptop die zo traag was als een vegeterende slak in winterslaap. Met mijn Zenbook blijf ik voorlopig wel even in Zen-modus en kan ik er de komende jaren weer tegenaan. En los daarvan: wat is ‘ie moooooi….

Meer informatie over de Zenbook serie vind je op de website van Asus.

Wat voor laptop/notebook heb jij?

Tutje.nl

9 REACTIES

  1. Hij is zeker mooi! Hou op, die opstartproblemen heb ik ook, mijn laptop is zo traag. Nu ben ik ook iemand die altijd 10 tabbladen of meer open heb staan, tot grote ergernis van Jeroen. En er staan wel 100.000 foto’s op die ik bij de hand wil hebben.
    Wat goed zo een mat beeldscherm! Ik wist niet dat dat bestond! Hoe vaak ben ik niet naar buiten gelopen om lekker in de zon te gaan werken en daarna maar weer naar binnen. Ik zag geen drol. Zelfs mijn laptop in een kartonnen doos gezet, een parasol erboven maar dat hielp niet echt.
    Goede koop, ik heb een oud beestje, een Toshiba nog wat. Hoop dat ie nog jaren meegaat…duimen maar 🙂

  2. Oh wat fijn Hennie! En hij ziet er ook inderdaad hartstikke gelikt uit! Goede keus. De ergste nachtmerrie van elke blogger; een laptop die een vroege dood sterft. Ook ik ben bang dat dit een dezer dagen hier gaat gebeuren….:-(

  3. Zoals mijn buik op mijn 18e – echt – ik pies in mijn broek hahahaha hilarisch Hij is prachtig. Ik werk op een hele oude Lenovo ooit via mijn werk overgenomen. Hij dreigt mij ook met echtscheiding (story of my life) maar elke keer als ik roep dat ik een nieuwe ga halen gaat hij weer als een speer. Dus hij mag nog even blijven maar het is geen lang huwelijk meer denk ik, Goed om deze dan even op de radar te houden.

  4. Ziet er mooi uit dat dingetje! 🙂 IK heb er een van Lenovo, ook al denk ik 2 jaar nu zo’n beetje? 17 Inch heb ik, omdat ik graag een groter beeldscherm wilde.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

CommentLuv badge