Moshi | Vacanza Bag | Een Titaan van een laptoptas

8

Vorig jaar reviewde ik een tablettas van Moshi. Zelf had ik er eerder nog nooit van gehoord, maar het bleek een prachtige tas te zijn, die – engelengezang – ook goed dienst deed als ‘gewone’ tas. Mooi man. Deze keer gingen we een stapje verder en testte ik een laptoptas van Moshi: de Vacanza Bag. En dat gaf ook weer de nodige verrassingen.

Moshi ervaring

Moshi

Zoals gezegd, Moshi denkt mee met wat vrouwen willen. In mijn laatste artikel over Moshi kwam deze mooie tas voorbij. Ik vind het nog steeds een pronkstukje, omdat je hierin niet alleen je tablet, maar ook de rest van je spullen stijlvol kunt vervoeren. Handig voor als je onderweg wilt werken, maar geen zin hebt om je complete laptop ergens mee heen te sjouwen. Daarnaast gebruik ik hem ook als ‘gewone’ tas.

Moshi ervaring

Notebook

Maar soms kom je er niet onderuit om de hele laptop mee te nemen. Ook al is het alleen maar omdat wat makkelijker typt – vind ik dan. Voor mijn blog en ook voor mijn baan ben ik op bepaalde dagen aan mijn laptop/notebook gebonden en dan ontkom je niet aan een laptoptas. En ik ben nog steeds knettertjeblij met mijn nieuwe notebook, die in mijn ogen dan ook wel een mooi en luxe bedje verdient. Hij werkt er hard genoeg voor, zullen we maar zeggen.

Moshi ervaring

Moshi Vacanza

Goed, ik was me dus aan het orienteren op een stevige laptoptas, toen het Moshi-team mij benaderde of ik een laptoptas wilde proberen. Soms lost het Universum het probleem zelf wel op. En zo werd er na een week een enorm pakket geleverd.

Moshi ervaring

Oei, dit was wel a whole lot of bag! Ik dook gelijk het internet op om te kijken of dat wel klopte. Dit was gelukkig het geval en er bleek nog wel meer: ze hadden mij het paradepaardje van Moshi toegestuurd: de Moshi Vacanza, hun state of the art weekend tas, geschikt voor mijn 15,6” notebook. De term Vacanza had me al genoeg moeten zeggen.

Moshi ervaring

De Vacanza bag is in een aantal kleuren te krijgen. Ik kreeg een zwart exemplaar toegestuurd, want dat is over het algemeen een vrij veilige keuze. Dat zwart niet altijd afkleedt, mag hieruit wel blijken, want zoals gezegd; het is een flinke jongen.

Moshi ervaring

Aan de voering kun je al duidelijk merken dat dit een Titaan is. Deze is dik en stevig. Hierdoor kun je je laptop of notebook veilig vervoeren en tegelijk beschermen tijdens a bumpy ride. Het middenvak laat de enorme hoeveelheid ruimte zien voor de rest van je spullen die je nodig hebt voor een weekendje weg. Verder is er ook nog gedacht aan een klein vakje, zodat je niet nodeloos hoeft te graaien naar klein spul.

Moshi ervaring

De binnenkant is dus zwaar oké, zowel letterlijk als figuurlijk. Maar de buitenkant is niet minder interessant.

Moshi ervaring

Vakjes zijn er in overvloed, De achterkant beschikt over een vak dat in drie gedeelten is verdeeld en de voorkant heeft nog een ruim compartiment, dat sluit door middel van twee gespen.

Moshi ervaring

Het bijgeleverde schouderhengsel maakt het mogelijk om de tas over je schouder mee te dragen. Dit hengsel is gemaakt van stevig maar toch zacht materiaal. De extra pad voorkomt pijnlijk ongemak bij de schouder.

Moshi ervaring
Ik heb er maar even een kwast ingestoken om de opening te laten zien. Je moet toch wat.

Een briljante vondst is toch wel het riempje dat special is ontworpen om de Moshi Vacanza bag veilig te vervoeren bovenop je koffer. Dit hengsel schuif je namelijk over het uittrekbare handvat van je koffer, waardoor de tas goed vast zit en nergens heen kan. Een toepassing die vooral door de man des huizes als positief wordt gezien, aangezien hij regelmatig voor zijn werk in het buitenland zit. Maar dan zonder make-up kwast. Hoop ik.

Conclusie

Ook al was het niet het soort laptoptas dat ik in eerste instantie had verwacht, de Vacanza Bag van Moshi is wel een hele fijne zwaargewicht in zijn klasse. De tas fungeert echt als een bunker voor zijn inhoud en dat zorgt ervoor dat ik mijn notebook er vol vertrouwen in kan meenemen. Voor een dagje werk is deze tas te groot, maar daar heeft Moshi héél veel andere modellen voor. De Vacanza Bag is ideaal om mee te nemen tijdens een weekendje weg of als bij-bagage voor een langere trip, al dan niet per vliegtuig.

De laptoptas van Moshi kost € 219,95. Voor meer modellen en nadere informatie kun je terecht op de website van Moshi.

Gebruik jij ook een laptoptas?

Tutje.nl

(Dit artikel bevat producten die mij zijn toegezonden.)

 

8 REACTIES

 1. Wat een praktische en veilige tas! Ik gebruik altijd zo een gewatteerde tas waar eigenlijk een muziekinstrument in moet zitten, want het idee al dat mijn tas met laptop per ongeluk op de grond stuitert, ik moet er niet aan denken, al heb ik een oude laptop die eigenlijk zijn beste tijd gehad heeft.
  Dat elastiek is ook een handige vondst.
  Als wij op reis gingen bond ik mijn tas aan het hengsel ook altijd aan mijn trekkoffer, dat scheelt een hoop gesjouw.
  Leuk gedaan met die kwast, moest direct denken aan dat wat nu zo een toestand is in het nieuws, hahaha.
  En inderdaad, soms heb ik dat ook…dat het universum mijn wens vervult. Mooi is dat, hè.

 2. Mooie tas! En vooral die kwast erin. dat doet ’t hem haha. Ik heb trouwens een 15.6 inch laptop en het was best een klus om daar een goede tas voor te vinden kan ik je vertellen. De meeste tassen zijn toch al snel te klein!

 3. Wat een stijlvolle en praktische tas. Ik moet eigenlijk ook een keer zoiets hebben. Ik neem mijn laptop normaal gesproken nergens mee naartoe, alhoewel dat denk ik ook te maken heeft met het feit dat ik dus niets veiligs heb om heb in te vervoeren. Op vakantie heb ik hem altijd bij me, maar dan in een grote handdoek gewikkeld in mijn koffer. Ja, je moet wat;-)
  * bychristiana heeft onlangs geplaatst: Zó creëer je een fijne sfeer op je slaapkamer

 4. Mooi! Wel een joekel inderdaad, maar ik heb ook een 15.6 inch laptop, dus dan zou het niet gek zijn, zo’n tas. Ik heb nu een rugzak, en dat bevalt ook errug goed kan ik zeggen. Geen last meer van schouder, want gewicht goed op de rug. Die neem ik dan ook maar gewoon ‘los’ mee op vakantie, naast de weekendtas ;-).

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

CommentLuv badge