Medik8 | Red Alert Serum

9

Na mijn eerste hallelujah ervaring met Medik8 – mede ingegeven door de heerlijke behandeling die ik kreeg – was mijn interesse in dit merk getriggerd. Die interesse bleek wederzijds, want vandaag heb ik een ander product van dit fancy pancy merk voor jullie, namelijk het Medik8 Red Alert Serum.

Medik8

Mocht je mijn eerste Medik8 ervaring willen lezen, dat kan hier. Medik8 timmert op het gebied van huidverbetering voortdurend aan de weg. Dat bleek wel tijdens de persronde bij mijn bezoek aan de Beauty Trade Special, waar weer een product in de prijzen was gevallen. Medik8 houdt zich bezig met de cosmetische technologie en dat is exact wat het merk uitstraalt. Ik vind Medik8 een fijn en basic merk dat de aandacht liever in research en ontwikkeling steekt dan in het ontwerp van een gelikte verpakking. Hoe mooi een ontwerp ook kan zijn; het gaat natuurlijk om de inhoud. En dat geldt natuurlijk ook voor de rest van het leven hè, lieve kindertjes. Rolling eyes.

ervaring met Medik8

Medik8 Red Alert Serum

Het Red Alert Serum is bedoeld voor de vermindering van huidroodheid oftewel rosacea. Deze (fel)rode verkleuringen kunnen bij rosacea voorkomen bij de wangen en/of neus. Ook mensen met couperose kunnen baat hebben bij de Red Alert serie van Medik8. Eigenlijk geldt dit voor iedereen die te kampen heeft met een gevoelige huid. Wetenswaardigheidje: Medik8 ontleent haar naam aan haar allereerste product ever, een crème tegen roodheid, die later onderdeel zou gaan uitmaken van de complete Redness serie.

ervaring met Medik8

Red Alert

Nu ben ik niet de meest ideale testpersoon voor dit serum. Ik mag dan wel een gevoelige huid hebben, maar van roodheid van de huid is geen sprake. (Dan tel ik het schaamrood op mijn kaken nadat ik weer iets totaal onzinnigs eruit flapte niet mee. Of de keren dat het vuur naar de wangen trekt; wat overigens een hele gezonde en menselijke reactie is.) Maar door de zonnige dagen van de afgelopen weken had mijn huid wel wat extra aandacht nodig en heb ik daarvoor dit serum ingezet, om te kijken of het iets van de trekkerigheid (want: droog) kon wegnemen.

ervaring met Medik8

Het serum komt in een flesje met pipetje. De Medik8 kenners zullen dit wel herkennen, want de producten lijken erg op elkaar.

Ingrediënten:

ervaring met Medik8

Het Red Alert Serum bestaat uit een dunne vloeistof – het woord tinctuur komt bij mij op, maar dat wordt vooral ingegeven door mijn woordliefde – die in eerste instantie licht vettig aanvoelt, maar die vrij vlot wordt opgenomen door de huid. De geur is heel subtiel. Ik kan er niet eens een naam aan geven.

ervaring met Medik8

Medik8 producten dienen voor het beste resultaat direct op de huid te worden aangebracht en dit serum is daar geen uitzondering in. Vier drupjes rechtstreeks op de gereinigde huid aanbrengen en masseren maar. Mocht je nu geen goede mikker zijn, dan mag het natuurlijk ook met tussenkomst van druppelen op je hand. Daarna is het een kwestie van even wachten tot het serum compleet is ingetrokken – wat in mijn geval niet lang duurt – waarna de rest van de skincare kan worden aangebracht.

Omdat het Red Alert Serum zich specifiek richt op roodheid of rode aandoeningen van de huid, vind ik het jammer dat ik dat onderdeel niet heb kunnen testen. Bij mij was het enkel de gevoeligheid na de huid die opspeelt na een week waarin de zon zich veel liet zien. In dat opzicht merk ik duidelijk een kalmerende en verzachtende werking.

Conclusie

Ik ben deels enthousiast over het Red Alert Serum van Medik8, puur voortkomend uit het feit dat ik huidtechnisch gezien niet in de goede doelgroep val om dit product te testen en ik daarom geen compleet oordeel kan geven. Wat wel een groot pluspunt is, is dat het serum bij dagelijks gebruik voor de rest van de dag korte metten maakt met een droge huid en dat is iets waar ik veel waarde aan hecht. De trekkerigheid is ook een stuk minder geworden. Dat is natuurlijk prettig, maar er zijn ook genoeg andere serums die dat (kunnen) doen. Reden genoeg om eens te kijken wat Medik8 met mijn persoonlijke huidbehoeften kan doen.

Medik8 Red Alert Serum kost € 41,50 (15 ml) en is onder andere online te verkrijgen bij Beautyfashionshop.

Heb jij last van een rode huid?

Tutje.nl

(Dit artikel bevat producten die mij zijn toegezonden.)

 

9 REACTIES

  1. Ik had bij de termen ‘basic verpakking’ en ‘focus’ op ingrediënten toch een iets andere prijs verwacht . Lastig om dingen te testen waarvan je eigenlijk niet exact de doelgroep bent. Maar het heeft wel grote pluspunten!

  2. Ik heb vrijdag een gezichtsbehandeling bij een schoonheidsspecialiste die wetkt met medik8, ik hoop dat zij wat kan doen aan mijn felrode neus en wangen, ms wel met dit product? Zou zomaar kunnen.. ik ben er erg benieuwd naar iig!

  3. De rode wangetjes heb ik wel (en mijn moeder en oma ook, dus kwestie van tijd) maar ik heb besloten hier nog niet mee te beginnen, Heb een ander serum gebruikt en ik heb niet het idee dit preventief zou kunnen werken. Liefs, Josine
    * Josine heeft onlangs geplaatst: Sunday Stories: bedankt hoor!

  4. Ik heb rosacea maar aan de ingrediënten te zien gaat dit serum niets voor mijn huidje doen helaas. Er zit alleen Jojobaolie in en aan het eind van de lijst staat een klein beetje Salie. De rest zijn siliconen en chemische stoffen. Superfijn dat je de ingrediënten erbij gepost hebt :-).

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

CommentLuv badge