Op bezoek bij MAKE UP FOR EVER

12

Uitgenodigd worden voor een privé rondleiding en masterclass bij een merk dat tot voor kort – althans, voor ons als Hollandse meisjes – alleen maar bij Sephora te verkrijgen was? Pinch me, please. Het gebeurde echt en dus toog ik weer eens naar Amsterdam; dit keer om de winkel van MAKE UP FOR EVER te bezoeken.

make up for ever review

MAKE UP FOREVER

Ik kende MAKE UP FOREVER eigenlijk alleen maar van buitenlandse YouTube kanalen, waar ik met name lyrische verhalen hoorde over de geweldige foundations die dit merk had uitgebracht. Zodoende heb ik ook erg lang gedacht dat MAKE UP FOR EVER hartstikke Amerikaans was, maar niks is minder waar. MAKE UP FOR EVER komt uit Frankrijk. Oui.

Founder & Creative Director Dany Sanz groeide op in een buitenwijk van Parijs en voelde zich al op jonge leeftijd aangetrokken tot kleur en kunst. Ze werd kunstenares, maar ontwikkelde daarnaast ook een drive om ‘on stage’ acteurs heel levensecht te schminken. Dat talent resulteerde in het lesgeven aan andere mensen, om haar kennis over te brengen. Dit proces lag echt ten grondslag aan MAKE UP FOREVER. Langzaam aan rolde ze de make-up wereld in en nowadays is ze een gerespecteerde mentor in de internationale beauty scene. MAKE UP FOR EVER richt zich met name op de professionals – denk aan fotoshoots en dergelijke – , maar natuurlijk kan iedereen het kopen.

MAKE UP FOR EVER Amsterdam

En dat kunnen wij nu dus ook. Natuurlijk, dat konden we al veel langer, via Sephora en bij – wat voor mij tot voor kort onbekend was – Puracos, maar om het echte MUFE sfeertje op te snuiven en je te vergapen aan alle producten, kunnen we terecht bij de MAKE UP FOR EVER store in Amsterdam, op een toplocatie aan de Huidenstraat, middenin de Negen Straatjes.

make up for ever review

Ik werd welkom geheten door Wendy, nadat ik als een verzopen katje aankwam. Wendy vertelde me wat over de geschiedenis van MAKE UP FOREVER en ondertussen kon ik mijn ogen goed de kost geven.

make up for ever reviewmake up for ever review

De winkel is niet groot, maar heeft toch alle ruimte om de mooie producten goed in the spotlight te kunnen zetten.

make up for ever review

Wat mij gelijk opviel was de grote keus in foundation en de grote kleurenrange binnen de verschillende soorten. Uiteraard ontbrak de Ultra HD foundation niet, een product dat geroemd en geprezen is door veel gebruikers.

make up for ever reviewmake up for ever reviewmake up for ever review

Dat MAKE UP FOREVER een merk is dat veel door professionals wordt gebruikt, is duidelijk te merken aan de producten voor het gezicht. De concealers en primers in verschillende complementaire kleuren zijn veel vertegenwoordigd in het assortiment.

make up for ever review

Lipproducten mogen niet ontbreken. MAKE UP FOR EVER heeft een groot aantal lipproducten, van liners, gloss, lipstick tot een long wearing gloss of een lipbalm.

make up for ever review

Mijn lipstick minded hartje klopte er enthousiast op los en ik kan je alvast verklappen; ik ging met een pareltje naar huis.

make up for ever reviewmake up for ever review

Eén van de keywoorden van MAKE UP FOR EVER is pigmentatie. Pigmentatie is uiteraard essentieel bij goede cosmetica en daar steekt MAKE UP FOR EVER haar hoofd hoog boven het maaiveld. Want welk product ik ook pakte, alles knalde eruit. Met een zachte veeg van poeder of potlood kwam er al een kleursensatie, waar je bijna bang van werd.

make up for ever review
Oh moederrrrr.

Hetzelfde geldt voor de houdbaarheid. Een op het eerste oog simpele eyeliner bleef de hele dag zitten als een huis en moest ik dezelfde avond – met de nodige moeite – van mijn hand boenen. Misschien dat daar de naam van het merk ook aan gerelateerd is: MAKE UP FOR EVER. Omdat je het er nooit meer af krijgt. Serieus, ik hou d’r van.

make up for ever review

Met betrekking tot oogschaduw vond ik al dat de winkel een behoorlijke voorraad had, maar dit was nog maar een gedeelte, aldus Wendy.

make up for ever review

Mijn blik werd gelijk getrokken door de wat meer neutrale kleuren – saaie, saaie blogger die ik ben – maar alle kleuren van de regenboog zijn er te vinden. Plus nog een aantal broertjes en zusjes van welke denkbare kleur dan ook.

make up for ever review

Ik heb er bewust niet al teveel aandacht aan besteed, want ik ben nu eenmaal een sucker voor oogschaduw en ik heb nog een ander gewild palette ter review liggen, maar anders had ik daar rustig een uur sereen staan te swatchen. Want daar word ik rustig van in mijn hoofd.

make up for ever review

De afdeling Kwasten was ook weer een cosmetisch orgasme. Niet alleen zijn de haren echt superzacht, maar er was ook gelijk te voelen dat de kwasten van een zware kwaliteit zijn. Wendy, make-up artist, liet mij haar lievelingskwasten zien. Deze muur was haar happy place.

make up for ever review

Helemaal achterin de winkel – dus na de kassa – zit het professional gedeelte. Hier staan de producten opgesteld waar de echte pro’s mee werken. Te denken valt aan een palette met alle kleuren van de wereld, waardoor je dus echt elke denkbare foundation kunt maken.

make up for ever review

Of wat dacht je van dit product in – zeg maar – worstvorm, dat vaak door dragqueens wordt gebruikt om mee te primen, zonder dat de onvermijdelijke baardgroei roet in het eten gooit. Ik wil maar zeggen; aan alles is gedacht.

make up for ever review

Na een leerzame en interessante les over make-up aanbrengen voor de ehm… gevorderde huid, waarbij ook aandacht was voor mijn specifieke vragen en ik echt bruikbare tips opdeed, deed ik nogmaals een afsluitend rondje winkel.

make up for ever review
Over onder andere deze foundation verschijnt binnenkort een review.

Met een aantal hele mooie producten op zak (review is al in de maak) stond ik na bijna drie uur weer buiten, want het werd zo zoetjes aan tijd voor mijn volgende afspraak.

make up for ever review

Ik wil de mensen van MAKE UP FOR EVER en met name Wendy bedanken voor de gastvrijheid, de goede tips, de prachtige producten en de gezelligheid. Ik ben een mooi merk en een mooie ervaring rijker.

Voor de make-up fan is een bezoekje aan de MAKE UP FOREVER STORE meer dan de moeite waard. MAKE UP FOREVER is gevestigd aan de Huidenstraat 21 te Amsterdam. Online kom je ook aan je trekken, hoor. Het complete assortiment is namelijk ook te bestellen bij Puracos.

Ken jij MAKE UP FOREVER?

Tutje.nl

 

 

12 REACTIES

  1. Make-up forever is inderdaad een prachtig merk! Ik heb een vriendin die professioneel make-up artist is en ik denk dat zij hier heeeeel blij mee is.

  2. Het is echt een geweldige snoepwinkel voor ons beauty lovers! Ik weet zeker dat als ik daar in de buurt ben nog even naar binnen wip, Er staat zo veel “lekkers” 😉

  3. Mooie winkels!! Ik dacht eigenlijk ook dat het merk Amerikaans was, komt misschien omdat je zoveel Amerikaanse YouTubers er over hoort praten. Ben benieuwd naar je reviews!!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

CommentLuv badge