LUSH | Kerst 2017 | Snow Fairy

9

Aangestoken door de persberichten, enthousiaste collegabloggers en the most wonderful time of the year, heb ik het er toch maar op gewaagd. Na dik twee en een half jaar bloggen plaatste ik een bestelling bij LUSH uit de kerstcollectie 2017, om te kijken of het engelengezang over de Snow Fairy producten nog een begeleidend harpje er bij konden gebruiken.

Lush Kerst 2017

Tutje & LUSH

Mijn relatie met Lush is eentje die moeizaam tot stand kwam. Waar complete volksstammen het al jaren niet droog houden bij het zien van een LUSH winkel, bleef ik stoicijns weigeren. De incidentele keer dat ik een winkel binnenliep, stond ik met de snelheid van het licht weer buiten. Ik voelde het gewoon niet, de voltallige adoratie voor een brok zeep dat eruit zag alsof hij zo uit de Grotten van Remouchamps was gehakt. En de geuren maakten bij mij de kachel ook niet aan. Het enige dat ik in gebruik had, was de Lemony Flutter. Dat was dan wel weer een prettig potje. Maar toen ging ik naar Londen en daar ontmoette ik Harry. Harry, the newest employé van LUSH Liverpool Street, met pretoogjes, blosjes op zijn wangen en werkelijk dolenthousiast.

https://www.instagram.com/p/BUWxRwylnW0/?taken-by=tutje.nl

LUSH Body Conditioner

Ik kreeg een scrub en daarna een body conditioner aangebracht door my Newest British Bestie – check mijn hamerduim vol in beeld en kocht de Ro’s Argan Body Conditioner. Omdat ik een beetje verliefd was geworden op Schattige Harry en omdat ik mijn Britse ponden kwijt moest, aangezien we over een uur terug zouden vliegen. De Body Conditioner bleek een schot in de roos, want nog nooit werd mijn huid zo zacht. LUSH had gescoord.

Lush Kerst 2017

Sindsdien speurde ik de webshop van LUSH regelmatig af naar andere Body Conditioners, die dat kunstje net zo zouden flikken.

LUSH Kerstcollectie 2017

En ja man, bij de kerstcollectie 2017 zag ik opeens een Body Conditioner staan in de Snow Fairy lijn, een lijn die qua geur nogal gehyped wordt. Ik kon twee vliegen in één klap slaan, want nu had ik de beroemde geur in een andere Body Conditioner te pakken.

Lush Kerst 2017

LUSH Snow Fairy Showergel

Om het gelijk maar goed aan te pakken bestelde ik de Snow Fairy Showergel ook maar gelijk mee. Deze producten zijn namelijk maar eens per jaar te bestellen en ik wilde het risico niet lopen om achter het net te vissen, dus drukte ik zuchtend op akkoord bij de € 6,95 aan verzendkosten. Vind ik veel. Ik ken genoeg bedrijven met een veel kleinere omvang die er minstens € 3,– onder zitten.

Lush Kerst 2017

De flacon is onmiskenbaar LUSH-y, met de herkenbare letters. Verder is het vooral roze wat de klok slaat.

Lush Kerst 2017

Om het geheel nog wat feestelijker te maken, hebben ze er een subtiele blauwe shimmer aan toegevoegd.

Lush Kerst 2017

Bij het openen van de flacon wist ik gelijk wat de Snow Fairy geur was, want zo dan! ZOET! Sweet Jesus. Hij ruikt naar je adem als je een zak vruchtenhartjes hebt leeg gegeten binnen een kwartier.

Lush Kerst 2017

LUSH Snow Fairy Body Conditioner

Met de mierzoete showergel nog vers in de neus, werd ik een beetje bang voor de bijpassende Body Conditioner, want met twee producten uit de Snow Fairy lijn zou ik waarschijnlijk auditie kunnen doen voor de rol van Barbie’s Moeder.

Lush Kerst 2017

De Snow Fairy Body Conditioner is sinds een aantal jaren in het kerst assortiment opgenomen en komt dit jaar in de oude en vertrouwde pot, maar ook in een ‘naked’ variant. Dit is een Body Conditioner in de vorm van een vaste vorm, zonder verpakking. Leuk gevonden en de ervaringen die ik las zijn tot zover vrij allemaal positief.

Lush Kerst 2017

Om toch een beetje op safe te spelen, koos ik voor de vloeibare vorm, want daarmee kan ik immers lekker smeren. Een Body Conditioner is voor je lijf wat een hairconditioner is voor je haar.

Lush Kerst 2017

Ook hier weer een roze substantie, met de een paar shimmers als topping. De zoete geur is wederom aanwezig, maar gelukkig in een iets meer subtiele vorm als bij de showergel.

Lush Kerst 2017
Gemaakt door Antonin, die – aan het plaatje te zien – een beetje moe was.

Een Body Conditioner dient als laatste stap bij het douchen te worden aangebracht: zet de douche uit (of doe net niet, net als ondergetekende), en breng de body conditioner aan. Daarna afspoelen en voorzichtig droog deppen. En zie en voel: de ultieme zachtheid. Dit is een vorm van zachtheid die met een bodybutter of -lotion niet te bereiken is. Heerlijk.

Lush Kerst 2017

De geur blijft een groot gedeelte van de dag hangen en daar moet je wel een beetje voor in de stemming zijn. Sidenote: ik vind wel dat de geur warmer opdroogt dan de oorspronkelijke geur in de verpakking.

Conclusie

De Snow Fairy Showergel is een schatje om te zien, maar qua geur vind ik hem echt way too much. Het glazuur knalt nog net niet van mijn kiezen af. Maar! Als je de ultieme zachtheid van je huid wilt bereiken, dan is een Body Conditioner van LUSH je ding. De zachtheid die hiermee wordt gecreeerd is eentje die – voor zover ik weet – niet is te evenaren. Mijn huid wordt hiermee zo zacht dat ik niet meer weet waar mijn huid ophoudt en waar de lucht begint. De geur van de Snow Fairy Body Conditioner is zoet, maar krijgt op de huid een iets andere – warmere – ondertoon en is daarmee goed te handelen en op momenten zelfs prettig. Ik blijf LUSH in de gaten houden en hoop op meer Body Conditioners in het assortiment.

De Kerstcollectie van LUSH ligt nu in de winkels en is ook online verkrijgbaar. De Snow Fairy Showergel kost € 12,50 (250 ml) en de Snow Fairy Body Conditioner kost € 23,95 (225 gram, ook verkrijgbaar in 100 ml voor € 12,95). Meer informatie vind je op de Nederlandse website van LUSH.

Wat vind jij van (de kerstcollectie van) LUSH?

Tutje.nl

 

9 REACTIES

  1. Ik was zeker verbaasd toen ik zag dat jij Lush in huis had! Lush heeft leuk producten, vooral hun bath bombs vind ik geinig…Maar ik heb geen bad. (snik)
    Ik heb een keer de fairy douche gekocht en ik vond deze ook niet helemaal wat ik verwacht had. Die body conditioner maakt mij nu wel heel nieuwsgierig!

    Ik weet dat jij van goede geuren houdt, binnenkort schrijf ik over een huisparfum en man, wat is die goed! Stokjes erin, stokjes eruit en je ruikt het nog een dag of 5. Echt een goede geur met “oemph”

  2. Ha, fijne review. Ik ruik de winkels van Lush al van verre, nog ver voordat mijn oog ‘m spot. Ik ben fan, al best wel een tijdje, en haal met vlagen wat in huis. Nu ben ik weer helemaal los gegaan op shampoo-bars en dat soort dingen. Man, dat hadden ze me 15 jaar geleden moeten vertellen, die dingen kunnen prima in de handbagage voor ’t vliegtuig! Snow Fairy heb ik nog nooit geprobeerd, maar het lijkt me wel leuk, voor de tijd van het jaar dan :-).

  3. Ja, ik ken deze geur ook, en alhoewel ik hem op zich heel lekker vind ruiken, vind ik hem too much om mezelf er helemaal in te hullen. Ik moet zeggen dat ik niet heel bekend ben met andere geuren van Lush maar ik ben momenteel bezig met een klein flesje Rose jam en die vind ik echt geweldig. Dat is echt een geur die ik opnieuw zou kopen (als ik niet nog 347 flessen douchegel had staan).

  4. Ahhh wat leuk die foto in de Lush, zoo heerlijk vrolijk haha! Ik vind Lush echt zo’n heerlijke winkel met super fijne producten, vooral als je er binnenloopt, toch altijd wel een klein feestje is dat. Deze geur ken ik, en ik vind hem ook heel erg lekker: een geur die wel erg overheersend is, maar hij mag er zeker zijn. Fijne review!

  5. Qua bath bombs vind ik Lush errug fijn, maar de douchegels heb ik nooit lekker gevonden. Deze geur is ook niks voor mij denk ik, maar ik ben wel erg benieuwd naar het effect van de body conditioner!

  6. Snowfairy was voor de zwangerschap favoriet, nu iets minder (heftige geur tering) maar af en toe gebruik ik hem nog wel. Heb ook beide en met een droge huis of deze koude tijd is de conditioner inderdaad ideaal

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

CommentLuv badge