Review | Lip Paint Lacquer | Lip Paint Matte

12

Een tijdje geleden alweer kreeg ik van L’Oréal een flink aantal producten toegestuurd, die tijdens de verhuizing naar mijn nieuwe werkkamer een beetje zoek raakten. Gelukkig kwam het pakket bij het opruimen weer boven water en kan ik de producten eindelijk laten zien. We trappen af met de Lip Paint van L’Oréal.

L’Oréal

Het slimme en waanzinnig mooie Extravaganza Multi palette – klik hier voor de review – dat vorig jaar tijdens de feestdagen werd uitgebracht, vindt nog altijd gretig aftrek in Huize Tut. Hij wordt vaak overgekieperd als ik weer eens een tassenwissel doe en dat duidt in mijn geval echt op frequent gebruik. Ik had dan ook goede hoop dat de Lip Paint eenzelfde lot zou wachten.

Loreal Lip Paint review

L’Oréal Lip Paint

Hoewel ik gek op lipstick ben, ga ik er niet zo secuur mee om. Ik draag het elke dag, maar ik vergeet het altijd bij te werken. Daarnaast ben ik ook niet van de knallende lippen. Ik vind het prachtig om te zien, maar als ogen-meisje leg ik vaker de nadruk op de ogen en dan is – naar mijn mening – een rustige lip beter, aangezien het anders al snel een gevalletje overkill wordt. Op zich geen drama, maar na een bepaalde leeftijd is het niet onverstandig om op sommige gebieden wat concessies te maken.

http://www.tutje.nl/loreal-extravaganza-multi-palette/

Lip Paint Lacquer

De Lip Paint van L’Oréal houdt rekening met die wens, want naast een stel aanwezige kleuren, zitten er ook een paar rustige kleuren in het assortiment. En alsof dat nog niet genoeg is, zijn de kleuren verkrijgbaar in zowel een glanzende- als een matte versie. Keuze genoeg. De glanzende kleuren uit de Lip Paint collectie herkennen we aan de term ‘Lacquer’ en aan de glanzende huls. Aangezien een glansje mijn voorkeur heeft, beginnen we daar maar mee.

Loreal Lip Paint Matte review

Hier zien we  Red Fiction,  Fuchsia Wars en Gone with the Nude. Drie kleuren die niets aan de verbeelding overlaten. Hoewel je op het eerste gezicht zou denken dat dit een product in tubevorm is, is niks minder waar. Het geheel oogt als een tube, maar er zit – gelukkig – wel een applicator bij. Ik kreeg als wegtrekkers bij de gedachte aan bleeding lines, maar daar worden we – zelfs zonder gebruik van een lipliner – voor behoed.

Van links naar rechts: Gone with the Nude, Fuchsia Wars en Red Fiction

Het aanbrengen gaat snel, prettig en nauwkeurig. De applicator heeft een platte kant, waardoor het product snel en gelijkmatig te verdelen is. Ik zou hem graag laten zien, ware het niet dat madam weer eens vergat om er een foto van te maken. (Komt nog, beloofd. Met mijn nieuwe badass camera die ik sinds twee dagen heb.) Gelijk na het aanbrengen merkte ik al dat deze lipsticks heel fijn dragen; geen glibberige toestanden, maar een fijn draagcomfort. Ook de dekking laat niets te wensen over. De Lip Paint overleeft geen complete lunch, maar bij normale consumptie gaat hij wel een uurtje of twee mee. Zonder irritante stain. Ik heb in Gone with the Nude een nieuwe favoriet voor overdag gevonden. Hij is fijn, hij draagt fijn en leent zich uitstekend in combinatie met een smokey eye. Ook de Red Fiction doet als klassieke rode lip wat met mij, hoewel deze dekking wel iets achterblijft in vergelijking met de andere kleuren: twee laagjes in plaats van één laagje.

Door naar de matte varianten. Deze zijn te herkennen aan hun matte voorkomen, De Lip Lacquer Matte komen in kleur bijna identiek overeen met hun glanzende broertjes en zusjes.

Loreal Lip Paint Matte review

Hier hebben we Hollywood Beige (mooooi…), King Pink en Apocalypse Red, waarbij mijn aandacht gelijk wordt getrokken naar Hollywood Beige. Ik ben dol op die oudroze tinten met een bruine ondertoon en mijn verzameling oudroze tinten bewijst dat. Doe mij Libre van Chanel, Twig van MAC en doe mij ook Hollywood Beige van L’Oréal. Het mooie van deze matte tinten is dat ze – hoewel matte – mijn lippen niet uitdrogen; de substantie blijft schuifbaar over de lippen en heeft dan ook meer een satin finish dan een matte. Mat kan ik de Lip Paints dan ook niet noemen, maar dat vind ik helemaal niet erg.

Van links naar rechts: Hollywood Beige, King Pink en Apocalypse Red

Rode kleuren blijven mij aantrekken. Het enige nadeel daarbij is dat rood heel erg aan onderhoud onderhevig is en daar ben ik – speciale gelegenheden en feestjes daargelaten – nu eenmaal te lui voor.

Conclusie

Al met al stevig onder de indruk van de L’Oréal Lip Paint en dat geldt zowel voor de Lacquers als de Matte varianten. Alle tinten dragen licht en comfortabel en hebben over het algemeen een prima dekking. De Lip Paint Lacquer laat een mooie en subtiele glans achter en de Lip Paint Matte mag dan wel matte heten, maar is lekker toch meer satin. Ik hou d’r van. Gone with the Nude en Hollywood Beige liggen al een paar weken op de bodem van mijn tas die grote gelijkenissen vertoont met de Bermuda Driehoek. Ik heb er twee fijne favorieten bij!

L’Oréal Lip Paint is verkrijgbaar bij de grote drogistketens met een verkoopadviesprijs van € 12,95.

Wat is jouw favoriete kleur lipstick?

Tutje.nl

 

(Dit artikel bevat producten die mij zijn toegezonden.)

12 REACTIES

  1. Gek genoeg vind ik de roze kleuren jou altijd heel goed staan. Maar de mat rode is ook heel mooi!
    Gelukkig ben ik niet de enige die wel eens wat vergeet, staat mijn post klaar, merk ik dat ik een swatch vergeten ben te maken van bv. oogchaduw…. Ach, zo is het ook duidelijk te zien, vind ik .
    Lekkere kleurtjes Hennie!
    * Babs heeft onlangs geplaatst: Verslag Hair Fashion Night 2017

  2. Ik moet toch weer eens een keer uitgebreid de drogisterij in duiken zie ik zo want ik heb deze producten dus helemaal gemist! Ik vind Gone with the Nude, en Fuchsia Wars je super mooi staan. Jij kan die koele kleuren ook super goed hebben, mooi!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

CommentLuv badge