L’Occitane | Adventskalender 2017

13

December is behalve een snaaimaand (Tutje plus vijf zes) ook de maand van de adventskalenders. Nu ben ik doorgaans veel te ongeduldig om te wachten met het openen van de 24 vakjes. Gelukkig is dat qua beroepsdeformatie als blogger geen probleem en daarom laat ik je vandaag de Adventskalender 2017 van L’Occitane aan je zien.

L'Occitane adventskalender 2017 inhoud

Adventskalenders

Er is tegenwoordig bijna geen merk meer te vinden dat niet meelift op de trend elke dag een hokje open maken tot Kerst. De mooiste adventskalenders passeren de revue. Ik heb zelfs al een adventskalender met gereedschap (!) gespot. Het kan verkeren, zullen we maar zeggen. Mijn interesse gaat echter uit naar de varianten met chocola en beauty. Het allerliefst een combinatie van die twee natuurlijk – waarom is ‘ie er nog niet? – maar ik was de chocola op slag weer vergeten toen de adventskalender van L’Occitane binnenkwam.

L'Occitane adventskalender 2017 inhoud

L’Occitane Adventskalender 2017

Kalenders met deurtjes, het is allemaal heel erg leuk, maar het wordt nog leuker als een adventskalender wordt omgebouwd tot een heus ladenkastje. L’Occitane trok daarbij alle registers open en kwam met dit superleuke model op de proppen. Van alle kalenders die ik dit jaar voorbij zag komen, scoort deze behoorlijk hoog op punten als perfecte afstyling.

L'Occitane adventskalender 2017 inhoud

Inhoud

Of ik nou 3 of 43 ben, ik moest me nog steeds inhouden om niet alle laatjes in één keer open te grissen. Die gillende nieuwsgierigheid blijft. Ik was dan ook erg blij dat de maand december al een week achter de rug had en ik vijf laatjes achter elkaar op kon maken.

L'Occitane adventskalender 2017 inhoud

Alle kadootjes zijn verpakt in luxe aandoend vloeipapier. Wat is dat toch met vloeipapier, hè? Het stelt geen drol voor, maar zodra een aankoop in dat zacht ritselend papier wordt verpakt, alvorens het in een tasje wordt gedaan, dan begin ik als een Pavlov reactie tevreden te spinnen als een kat.

L'Occitane adventskalender 2017 inhoud

Het eerste laatje bevat een voor mij bekend product, namelijk de Verveine Eau de Toilette. Deze is al eens voorbij gekomen op de blog (review). Verveine kan je wel bekoren als je van frisse en fruitige geuren houdt. Hoewel de verpakking en de vormgeving heerlijk op zijn L’Occitane-ish is, is het niet mijn geur. Gelukkig is dat een kwestie van persoonlijke smaak, dus ik maak er vast iemand anders wel blij mee.

L'Occitane adventskalender 2017 inhoud

Vakje twee holadiejee bevat een douchecrème, die zijn weg zeker zal vinden. L’Occitane staat bekend om zijn Provencaalse geuren, waar ik negen van die tien keer erg blij van word.

L'Occitane adventskalender 2017 inhoud

Door naar 3 december, want deze bevat iets van een Youth Oil. Als dat zou kunnen? Deze miniatuur ziet er schattig uit met zijn ienieminie pipetje en bevat meer dan genoeg om een goed beeld te krijgen van de werking van dit product.

L'Occitane adventskalender 2017 inhoud

Vier december – zo’n week gaat snel, hè? – bevat wederom een parfum. Ik had nog niet eerder van Arlésienne gehoord, maar concludeerde al snel dat ‘ie in een verdomd strak flesje is gegoten. De geur is warm bloemerig, met rozen en saffraan.

L'Occitane adventskalender 2017 inhoud

Op 5 december miste ik wel een beetje de gezelligheid van pakjesavond, maar eindejaarsdrukte in de gezinsagenda stak daar een stokje voor. Nadat ik ook nog eens in de Moeder de Files belandde, had ik ’s avonds weinig puf meer om leuk te doen. In plaats daarvan strompelde ik naar mijn L’Occitane Adventsladenkastje, om er deze heerlijke handcrème uit te vissen. De Almond handcrème is mijn lievelings, want: review. Ik ben de tel kwijt als ik denk hoeveel tubes ik hier al van heb versleten. Maar hey, heb nu wel weer een miniatuurtje voor op kantoor.

L'Occitane adventskalender 2017 inhoud

Conclusie

Als je het over leuke adventskalenders hebt, dan valt L’Occitane zeker in die categorie. De producten varieren van spuit, schuim tot smeer en ook al zijn het miniaturen, aan de vormgeving zijn absoluut geen concessies gedaan; het zijn volwaardige Madurodammertjes ten opzichte van de fullsize producten. Aangezien ik het voor mezelf ook nog een beetje een verrassing wil houden wat de rest van het ladenkastje herbergt, staat de Adventskalender van L’Occitane nu bij mij op kantoor, alwaar mijn kamergenote en ik elke er elke ochtend een momentje van maken om weer een laatje te openen. Zij even/Ik oneven. Onderling ruilen mag. Kinderachtig? Vast. Leuk? Absoluut! De komende weken laten we de buit zien op Instagram.

De Adventskalender van L’Occitane kost € 99,– en is verkrijgbaar bij de L’Occitane boutiques en online.

Heb jij dit jaar een adventskalender?

Tutje.nl

(Dit artikel bevat producten die mij zijn toegezonden.)

 

13 REACTIES

 1. Tja, ik zag dus laatst ook bijvoorbeeld een adventkalender bij Ikea. Tja. die heb ik ook maar even overgeslagen. Déze is echter smullen. Echt leuk dat L’Occitane er nu voor het eerst twee heeft. Ik heb zelf de ‘gewone’ (ook een beauty hoor;-)) maar deze doet inderdaad nog net even wat luxer aan. Heel gaaf zo met die laatjes.

 2. Mooie kalender! Ik was van laatst vergeten om een vakje te openen van mijn Body Shop kalender en toen liep ik een dag achter. Gelukkig merkt niemand het op Instagram. En anders denken ze vast dat ik de tel kwijt ben, haha.
  Kom ik met dag 6, ik het al dag 7…
  Ik loop sowieso achter, ik moet nog een douche olie van L’Occitane reviewen. Giet ik lekker over mijn rug heen, ik heb de laatste tijd enorm veel jeuk op mijn rug 😉
  Heerlijk merk, als ik in Utrecht ben moet ik altijd even naar binnen wippen daar!

 3. Heerlijk, ik heb die van LookFantastic en die is ook zeer luxe met vloeipapier in elk doosje, ja ik ben daar ook een ‘sucker’ voor 🙂 Ik heb al een paar zeer fijn items en hele dure merken eruit gehaald. Deze was ook 100 euro maar ik kon hem met 20% korting aanschaffen 🙂 echt een kerstcadeau voor mezelf dit.

 4. Ik vind dit denk ik toch wel één van de mooiere kalenders die ik heb gezien.! Ik heb dit jaar geen kalender, en volgens mij ben ik de enige beautyblogger haha. Ik vind het idee heel leuk hoor maar ik heb ook geen geduld om elke dag netjes 1 vakje open te maken, ik zou ze ook gewoon lekker net zoals jij tegelijk open maken. Ik vind het dan ook super slim om ‘m op kantoor neer te zetten!

 5. Oh ja, adventskalenders! Ik heb liever een beauty-variant dan een chocolade-variant, overigens. Deze ziet er prachtig uit. Mag ook wel, de prijs liegt er ook niet om. De kinderen hebben een kalender van de Paw Patrol en die is ook echt heel leuk. En zo oefen ik ook weer mee om te wachten tot morgen met het openen van een vakje, ha, dat blijft toch lastig!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

CommentLuv badge