Fashion | Lidl | Esmara by Heidi Klum

12

Het zal niemand zijn ontgaan dat de Lidl de afgelopen week behoorlijk in het nieuws stond. Dit had alles te maken met de collectie die supermodel Heidi Klum voor deze budgetsupermarkt ontwierp. De Esmara collection by Heidi Klum lag vanaf 18 september in de bakken bij de Lidl en je hoeft geen Nostradamus te zijn om te voorspellen dat daar een warme stormloop op zou ontstaan, want zo geschiedde. Binnen een dag was het merendeel van de collectie zowel in de Lidl webshop als in de winkels leeggeroofd en had zelfs de site platgelegen. Toch heb ik wat items op de kop kunnen tikken, die ik vandaag aan je laat zien.

Heidi Klum Lidl nederland

Heidi Klum bie de Lidl

Persoonlijk vind ik het een briljante zet. Huur als budgetsupermarkt een supermodel in en maak haar het gezicht van een grote fashioncampagne Esmara by Heidi Klum, met als resultaat dat er duizenden vrouwen staan te graaien in de rekken tegenover de bakken met groente. Nice move, Lidl! Ik moest er om lachen, maar ik deed er net zo hard aan mee. Tijdens mijn pauzerondje liep ik naar de Lidl vlakbij mijn werk en ik merkte dat ik mijn pas versnelde naarmate ik mijn doel naderde. Op dat moment was een groot deel van de collectie al weg, maar mijn hoofddoel, de pumps met luipaardprint, waren er nog. Althans, er was nog één paar in mijn maat. Dat heeft wel voor dodelijke blikken gezorgd voor een andere gegadigde voor de schoenen, maar ik was net even een fractie van een seconde sneller. Ik geef aan de armen, ik leef mee met de zorgelijken en probeer netjes te leven, maar als het op fashion-koopjes aankomt: Don’t mess with me.

Heidi Klum Lidl nederland

Zoals het de Lidl betaamt, is de Heidi Klum collectie heel erg betaalbaar. Het duurste item uit de collectie is een leren bikerjasje met een prijs van € 50,– en de rest valt daar ruim onder. De collectie is zeer uitgebreid, van jassen, jasjes, broeken, jeans, shirts, jurkjes, tassen, noem maar op, met als hoofdkleuren, zwart, blauw en luipaardprint. Met name op de laatste print ontstond een enorme run.

Luipaardprint

Want luipaardprint, dat is wel een dingetje. Ik ben zeker niet vies van een animalprintje op z’n tijd, als de rest maar rustig wordt gehouden. Het grappige is dat als ik mijn items allemaal bij elkaar aantrek, ik regelrecht het circus in kan. Dat is dus zeker niet de bedoeling. Luipaardprint is erg geschikt voor als één onderdeel van je outfit en ik ben het redelijk met Heidi Klum eens als ze zegt dat bijna alle leeftijden goed met een luipaardprintje kunnen wegkomen. Al is het alleen maar om de lol.

Heidi Klum Lidl nederland

Heidi Klum Pumps

Om deze pumps (€ 24,95) was het mij allemaal te doen. Ik had al wel een dergelijk paar in mijn collectie, maar de pumps van Heidi Klum zien er net even wat gelikter uit, met name de opening aan de (binnen)zijkant.

Heidi Klum Lidl nederland

De pump bevat een leren zool en het materiaal is textiel met een soort van kortharige structuur. Ik vermoed dat ze het luipaardgehalte hiermee wilden benadrukken.

Heidi Klum Lidl nederland

Er zitten een paar beste palen onder, waarbij je normaal snel zou denken: uh-oh, maar ik merk daar vrij weinig van als ik ze aan heb, want ze zitten voor een pump behoorlijk en verrassend comfortabel.

Heidi Klum Lidl nederland

Dit is een pump met een puntige neus en daar heb ik er niet zo heel veel van. De meeste van mijn pumps hebben een combinatie tussen een ronde en puntige neus, wat ik bij mij het mooiste vind staan. Een puntneuspump – haha – oogt meestal wat groter door de loze ruimte in de pump, maar bij deze valt dat heel erg mee.

Heidi Klum Lidl nederland

Heidi Klum midi rok

Het tweede item dat ik op de kop wist te slaan is de Midi rok. Ik had Ocay Gulsen bij RTL Boulevard horen zeggen dat ze de kwaliteit van de collectie zo goed vond. Ik was gelijk getriggerd en graaide dan ook vol enthousiasme naar de kokerrok in een –wederom- luipaardprintje.

Heidi Klum Lidl nederland

Er is geen woord teveel gezegd. Ik had verwacht dat dit zo’n nietszeggend slobberstofje zou zijn, maar niets is minder waar.

Heidi Klum Lidl nederland

De midi skirt is gemaakt van een vrij dikke en stevige stof die bewerkt is met een speciale laag. Pillen zie ik dit stofje absoluut niet doen. Verder is deze rok voorzien van een voering en een YKK rits. En dat voor € 12,98. Niet normaal. Come tot mama.

Heidi Klum Lidl nederland

Het is natuurlijk wel erg veel luipaardprint wat de klok slaat en toch zijn het juist deze prints – samen met de zwarte items – die als warme broodjes over de toonbank gingen. Topper van de collectie is het luipaard pak, bestaande uit een blazer en een pantalon. Dat was zelfs voor mij nog een bruggetje te ver – overdaad schaadt – maar ik beken: de blazer is wel onderweg naar mij toe, as we speak. Leuk voor op een zwarte broek. Denk dat dat best wel goed komt, met een blond koppie erboven. Dat heel Nederland nu in een printje gaat lopen, vind ik eerder vermakelijk dan storend. Ik zie het als één grote ode aan Nel Veerkamp.

Heidi Klum Lidl nederland

Verkrijgbaarheid

Hoewel de collectie online en in de winkels al grotendeels weg is, staan er nog steeds items in de Lidl webshop. En ook Marktplaats biedt een gewillig platform voor mensen die toch nog iets willen scoren. Er staan veel dingen op Markplaats waar een belachelijk prijskaartje aan hangt, maar er staan ook nog genoeg Heidi Klum advertenties op, waarbij wel een normale prijs wordt gevraagd. De volgende collectie van Heidi Klum voor Lidl schijnt op 4 december in de winkels te hangen. Dan ben ik zeker weer van de partij.

Heb jij ook wat van de Heidi Klum collectie weten te bemachtigen?

 

Tutje.nl

12 REACTIES

  1. Hèhè, super Hennie, maar deze pumps SCHREEUWEN natuurlijk ook echt jouw naam! Ik weet zeker dat ze je fantastisch zullen staan! Ik heb blijkbaar onder een steen gelegen, want ik zag tijdens het boodschappen doen dus zo’n poster hangen en dat was 1 dag voor dat de producten daadwerkelijk in de winkels lagen. Ik had dus geen idee, fashion-victim…

  2. Wat tof dat je de pumps ook hebt weten te scoren, mede Nel Veerkampje :)! Ik ben er ook heel blij mee, en dat had ik vooraf niet verwacht haha. De kwaliteit van de schoenen vond ik ook bijzonder, ze zitten best lekker!

  3. Geweldig zijn ze… was ik maar weer twintig, dan liep er gewoon mee boodschappen te doen bij de LIDL/ AH? Jumbo etc.
    Ik mag mij daar niet aan wagen, dan trek ik vast de hele tijd zo een raar mondje van de pijn. Ik vind puntige pumps altijd het meest sexy, ach, ik moet maar blijven huppelen op ietwat lompere schoentjes…
    Maar ik vind ze te gek, zo ook die rok. Ik hoop dat ze 4 december wat grotere maten hebben. (zeker in Tiel, daar is de bevolking meer XXL)

  4. Ik vind ze heel gaaf maar kan er niet op lopen. Leuk dat je ze hebt gescoord. Ik was afgelopen week op training dus kon niet naar de Lidl, ga aankomende week weer maar vermoed niet dat er dan nog iets van over is hahaha

  5. Helaas niet maar nu heb ik spijt. Hoewel ik natuurlijk onmogelijk kon gaan omdat ik niet fit was maarja so be it. Ik ga 4 december dus zeker in de gaten houden 😀

  6. Haha, heerlijk weer. Ik heb er niets van ingeslagen, het is eigenlijk een beetje langs me heen gegaan (hoe dan???). Wel een briljante set van Lidl, goed voor de omzet! Ik weet niet of ik er iets van in had willen slaan, dus stiekem denk ik dat ik niets gemist heb :-).

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

CommentLuv badge