L’ANZA | Healing ColorCare | Color Guard & Color Illuminator

12

Eén van mijn favoriete haarverzorgingsmerken is L’ANZA. Ik heb er al eens eerder over geschreven – in totale staat van halleluja – maar echt, ik meen het. In mijn ogen is L’ANZA top of the bill. De Healing Keratin Oil serie is een verzorgingslijn die ik nog steeds dagelijks (met succes gebruik) gebruik, maar er is veel meer onder de L’ANZA zon. Onlangs bracht L’ANZA een paar nieuwe producten uit, de Color Guard en de Color Illuminator, die ik vandaag graag aan jullie laat zien.

L'ANZA review

L’ANZA

Als je mij een aantal jaren had gevraagd wat het verschil was tussen drogist shampoo en kappersshampoo, dan ik meteen gegild: ‘DE PRIJS!’ Nu gil dat nog steeds hoor, daar niet van, kappersproducten kosten over het algemeen een rib uit het sterk afgeslankte lijf, maar ik weet nu inmiddels ook dat er erg veel kwaliteitsverschil kan zitten tussen beide soorten. Ik ben zeer vatbaar voor de extra lekkere geuren die aan kappershampoos worden toegevoegd, maar eerlijk is eerlijk, echt onder de indruk was ik er nooit van. Ondank dat ik er meestal wel een klein kapitaal voor had afgetikt. Jammer. Maar toen kwam L’ANZA. En L’ANZA kwam, zag en overwon. Het was de eerste – en tot nu toe enige – keer dat ik merkte dat een kappersproduct echt wat deed. Tja, en dan begrijp ik dat prijsverschil ook wel weer.

L'ANZA review

L’ANZA Healing ColorCare

L’ANZA heeft een groot aantal haarverzorgingslijnen, met voor elk haartype of voor elke haarwens wel een toegespitste toepassing. Eén van die lijnen is de Healing ColorCare lijn, een lijn met een aantal producten die de haarkleur beschermt tegen vervagen en de kleur langer mooi houdt. Dit gebeurt door middel van het zogenaamde Flower Shield Complex, een formule die dezelfde anti-bleek ingrediënten bevat die je ook in bloemen vindt.

L'ANZA review

L’ANZA Healing ColorCare Color Guard

L’ANZA legt hiermee haar vinger duidelijk op de zere plek. Het is immers algemeen bekend dat haarkleuren – met name de fellere kleuren – prachtig zijn om te zien, maar helaas ook snel vervagen. Het zal geen geheim zijn dat ik blond ben en dat vind ik dikke prima. In de zomer kleur ik het niet. In de winter heb ik het meestal iets donkerder. Dat doe ik dan niet door middel van mijn hele haar te kleuren, maar door middel van donkere lowlights in mijn haar te laten zetten, omdat ik dat gemêleerde altijd mooi en natuurlijk vind staan. En omdat ik natuurlijk wel een stukje kunstmatige intelligentie kan gebruiken. Mijn kapster is een ware wizard wat dat betreft en weet exact wat ik wil. Maar ook mijn lowlights zijn al snel aan vervaging onderhevig. Na mijn laatste bezoek aan de kapper, ben ik met het nieuwste paradepaardje van L’ANZA, de Color Guard, aan de slag gegaan om te kijken of ik de leven(digheid)sduur van mijn lowlights kon verlengen.

L'ANZA review

Color Guard is speciaal in het leven geroepen om de effecten op het haar van de combi kleur en water een halt toe te roepen. Natuurlijk kom je niet onder de factor water uit – niks is zo lekker als het wassen van je haar – maar door wassen, zwemmen en regen vervaagt de haarkleur onherroepelijk.

L'ANZA review

De Color Guard van L’ANZA is een spray die preventief en op droog haar gebruikt dient te worden, dus vóórdat je haar met water in aanraking komt. Daarnaast kun je het ook na een was- of zwempartij gebruiken om je haar de rest van de dag te beschermen tegen de invloed van water en – ook zo’n partypooper – UV-stralen.

L'ANZA review

Dat sprayen is bepaald geen straf. Net als alle andere producten van L’ANZA heeft de Color Guard een heerlijk luxe geur, die ik maar al te graag in mijn haar wil hebben. Mijn haar wordt er niet vettig van. Het gaat alleen maar superlekker ruiken.

En verdomd, ik merk echt dat de Color Guard vervaging tegengaat. Waar ik na één wasbeurt na mijn kappersbezoek al duidelijk merk dat mijn lowlights een stuk lichter zijn, zijn mijn lowlights (ruim) een maand na mijn laatste kappersbezoek én gebruik van de Color Guard amper tot niet vervaagd.

L'ANZA review

De kleurintensiteit is nog steeds aanwezig. En hoeveel vertrouwen ik ook had in L’ANZA, dit had zelfs ik niet verwacht. Asjemenou.

L’ANZA Healing ColorCare Color Illuminator

Maar er is meer. L’ANZA heeft namelijk ook de Color Illuminator, een product dat naar eigen zeggen een vervaagde of verweerde kleur een boost aan intensiteit en glans kan geven. Onderzoeken en testen hebben uitgewezen dat de kleurintensiteit met 36% wordt verbeterd. Maar dat zegt mij niet zo veel. Eerst zien en dan geloven.

L'ANZA review

Het ‘geheim’ van de Illuminator is de Optical Refraction Technology: microfijne prisma’s laten het invallende licht dieper in het haar binnendringen en zorgen voor een betere lichtbreking, wat, als het goed is, resulteert in intensiteit en glans.

L'ANZA review

Ook dit product is weer in het rood vormgegeven, zoals de rest van de Healing ColorCare familie. De Color Illuminator dient op droog haar te worden aangebracht en hoeft niet te worden uitgespoeld. Zelf gebruik ik het als laatste stap als ik mijn haar heb gedaan. Van een klein afstandje sprayen en klaar!

L'ANZA review

Wat ik vooral merk is glans. En daar ben ik blij mee, want dat kunnen we wel gebruiken. Het mooie van de Color Illuminator is dat het je haar niet vet maakt – wat bij andere glanssprays vaak wel het geval is – en dat je er maar heel weinig van nodig hebt. Het is dan ook meer een nevel dan een spray.

L'ANZA review

Conclusie

Mocht er al een einde komen aan het succesverhaal van L’ANZA, dan zal dat niet komen door mijn ervaringen. Ik was al groot fan van dit luxe merk en dat is door deze ervaring alleen maar meer geworden. De Color Guard is één van de weinige producten op de kappersmarkt die vervaging echt tegengaat c.q. enorm vertraagt en de L’ANZA Color Illuminator geeft glans, zonder het haar vet te maken. De Color Guard is een inzending voor de Beauty Astir Awards 2017, een inzending die ik zeer terecht vind. Wederom ben ik weer diep onder de indruk van dit merk, dat echt iets doet en haar beloftes ook daadwerkelijk waarmaakt.

De Color Guard kost € 24,95 (200 ml) en de Color Illuminator komt op € 29,95 (100 ml). En dat valt mij – vergeleken met de Keratin Healing Oil lijn – nog best mee. L’ANZA wordt bij een aantal luxe salons verkocht, maar is ook verkrijgbaar via diverse webshops. Voor meer informatie en verkooppunten kun je terecht op de website van L’ANZA.

Heb jij ervaring met de producten van L’ANZA?

Tutje.nl

(Dit artikel bevat producten die mij zijn toegezonden. Zie hiervoor mijn disclaimer.)

12 REACTIES

  1. Klinkt als fijne producten ik heb nog niets van dit merk geprobeerd maar je bent zo enthousiast dat ik eens ga kijken of dit wat is om mee te nemen op zomervakantie als ik dan 2 weken gestrekt ga (of in het chloor/zee) dan blijft in elk geval mijn haarkleur goed.

  2. Klinkt goed allemaal! Ik vind het heel lastig met die ‘kappersproducten’. Ik heb eigenlijk nog geen enkele shampoo gevonden die voor mij de ‘heilige graal’ is. Als ik het een tijdje gebruik, is het net of mijn haar er aan gewend raakt. Ik wissel dus meestal af met 2 shampoos, zodat ik niet teveel ‘wen’ zeg maar. Mijn haar is (nog) niet geverfd, maar dit lijken me wel fijne producten 🙂

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

CommentLuv badge