Kruidvat | Volume & Shine Warmeluchtborstel

3

Aangezien mijn warmeluchtborstel ter ziele was gegaan en ik dringend verlegen zat om een vervangend exemplaar, bestelde ik in een impuls – immers, nood breekt wetten – het goedkoopste alternatief dat ik kon vinden; de Volume & Shine Warmeluchtborstel van Kruidvat. Omdat ik na mijn mededeling tot aankoop vaak de vraag kreeg “Isdawah?”, leek het mij wel leuk om vandaag mijn bevindingen te delen. Spoiler alert: budgettopper in da house!

Warmeluchtborstel

Een jaar of vijf geleden schafte ik mijn eerste warmeluchtborstel aan. Ik zag mijn kapster daar altijd mee in de weer nadat ik onder de droogkap vandaan kwam en aangezien ik de motoriek en de nodige souplesse mis om met een ronde borstel en een fohn tegelijkertijd in de weer te zijn, leek dat me wel een handige aanvulling. Ik kocht er eentje van Babyliss in de aanbieding voor € 30,– uit mijn hoofd, bij de Kijkshop. Vanaf het eerste moment waren we dikke vrienden. Een paar handdoekdroge lokken om de warmteborstel heen zorgde altijd even voor dat stukje volume dat een mens soms gewoon even nodig heeft. Het ging snel en het ging makkelijk. Ik sleurde mijn Babyliss overal mee naar toe en hij liet mij nooit in de steek.

Kruidvat warmeluchtborstel

Ik weet dat voorgaande alle ingrediënten in zich heeft voor een ‘en ze leefden nog lang en gelukkig’ maar het lot besloot anders. Een paar weken geleden gaf mijn Babyliss de geest. Hij werd al een tijdje steeds heter tijdens gebruik en tijdens zijn (naar later bleek) laatste dienst viel hij uit en kwam er opeens een sterk branderige geur van af. Uh-oh. System overload. Eenmaal op de grond joeg hij mij nog de stuipen op het lijf door na tien minuten nog een keer zielig na te ratelen – de stekker was er uit, ik zweer het je – en dat was het dan. Babyliss had letterlijk zijn laatste adem uitgeblazen en ik was erg verdrietig. Achteraf las ik dat Babyliss motorisch niet het sterkste merk is, maar hey, over de doden niets dan goeds.

Kruidvat Volume & Shine Warmeluchtborstel

Er moest dus iets nieuws komen en liever gister dan vandaag. Om eerst maar even wat te hebben for the time being, bestelde ik de Volume & Shine Warmeluchtborstel van Kruidvat. De prijs? € 14,99. Ja nee, serieus, echt. Voor dat geld verwachtte ik zeker geen wonderen en ik legde de lat vrij laag qua verwachtingen.

Kruidvat warmeluchtborstel

What’s in the box?

Ik was aangenaam verrast toen ik zag wat er allemaal in de doos zat. Voor € 14,99 krijg je niet alleen de warmeluchtborstel, je krijgt er ook nog eens twee opzetstukken bij: een ‘gewone’ borstelkop en een krultang met intrekbare pinnen. Netjes! Die twee gebruik ik overigens niet. Er is ook een versie waarbij de borstel roteert, maar daar waag ik me maar niet aan, aangezien we ooit een krultang uit het haar van dochter Nien moesten knippen met behulp van een fors geschapen heggenschaar. Traumaatje voor de dames in het gezin.

Kruidvat warmeluchtborstel

De warmteborstel heeft een redelijk lang snoer, wat je mobiliteit tijdens het stijlen bevordert. Het apparaat is verder simpel in gebruik, met twee warmtestanden en een afzonderlijke koude stand, die apart in het haar geblazen kan worden, waardoor de slag makkelijker vastgezet kan worden in je haar. Schijnt. Ik doe het zelf altijd met de warme stand.

De body waar je de opzetstukken op kunt vastklikken ziet er verrassend luxe uit, zeker voor een budget-merk, en doet in niks onder voor een duurdere variant. Hij is iets dikker dan mijn oude Babyliss, maar ligt nog steeds prettig in de hand.

Kruidvat warmeluchtborstel

Ik gebruik de warmeluchtborstel als laatste stap na het föhnen. Eerst föhn ik mijn haar grotendeels droog en als finishing touch gooi ik daarna de warmteborstel erdoor. Als stijlmiddel, maar ook om het te polijsten. Dit kost hoogstens een paar minuutjes.

Kruidvat warmeluchtborstel

Op de heetste stand merk je duidelijk dat het opzetstuk ook heet wordt naarmate de borstel langer aan staat. De body blijft van alle hitte verstoten, maar lokken bijsturen met je hand aan/op het opzetstuk vraagt we om problemen. Voor mij is stand 1 (de minst warme stand) ook krachtig genoeg. Op deze stand blaast hij genoeg warme lucht door het haar, met een power die mij aangenaam verrast. De warmteborstel geeft het haar een fijne volumeboost met de nodige glans, die zelfs zonder hulp van mousse, lak en dies meer zij de hele dag stand houdt.

Conclusie

Ik kocht de Volume & Shine Warmeluchtborstel van Kruidvat als noodproduct; ik moest iets hebben om de week mee door te komen, zodat ik daarna rustig kon kijken naar een alternatief. Maar ik vind het dikke prima zo. De warmteborstel doet wat hij moet doen: hij blaast je haar droog, waarbij je je haar gelijk kunt stijlen. Dat doet hij goed, want binnen een paar minuten heb je volume en glans gecreëerd. De borstel heeft naast twee warmtestanden die behoorlijk wat warmte door je haar blazen, ook nog een koude stand om je haar mee te setten Verder krijg je er nog twee extra opzetstukken bij. De behuizing van het apparaat doet stevig aan ziet er mooi uit. Voorlopig red ik me hier wel even mee.

De Volume & Shine Warmeluchtborstel van Kruidvat kost € 14,99 – jee, hoe maken ze het er voor – en is verkrijgbaar in de webshop. Hij is regelmatig uitverkocht, wat ik goed begrijp, maar de voorraad wordt daarna ook weer snel aangevuld.

Gebruik jij ook een warmeluchtborstel?

Tutje.nl

 

3 REACTIES

  1. Yes! Ik heb er ook 1 van Kruidvat, maar dan helemaal zwart. En ben er zo blij mee! Geloof dat ik ‘m nu zo’n 2 jaar gebruik, en hij doet het echt prima! Ik doe eigenlijk hetzelfde als jij: eerst fohnen, en dan met de warmeluchtborstel naar binnen borstelen. Voor 15 euro echt een goede aankoop! Ik gebruik die extra stukken niet eens eigenlijk 🙂

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

CommentLuv badge