Kruidvat | Handverzorging

11

Ik ben 43 en dat fourtysomething gebeuren heb ik – met uitzondering van een paar stuiptrekkingen – onderhand wel geaccepteerd. En dan ook echt. Ik geloof niet dat veertig het nieuwe dertig is, want dan zou vijftig het nieuwe veertig zijn en zo lust ik er nog wel een paar. Veertig is veertig en daar moeten we het maar mee doen. Ik zit in de fase dat het is zoals het is, maar natuurlijk sta ik altijd open voor verbeteringen. Of de handverzorging van Kruidvat daarbij een toegevoegde waarde is, laat ik vandaag weten.

kruidvat handverzorging ervaring

Handverzorging

Ik heb het al eerder geroepen, maar waar ik aan alles merk dat het allang niet meer is wat het ooit was, is er één onderdeel waar bij de tand des tijds gek genoeg nog steeds genade toont. Of twee eigenlijk; mijn handen. Temidden van alle kommer en kwel in het leven van de gehaaste veertiger is dat mijn kleine geluk. Nu smeer ik mij ook al jaren een ongeluk en slingeren er zonder overdrijven minstens 25 tubes crème door het huis, auto, kantoor of tas, maar er zijn ook periodes dat ik mij daar voor de tijd niet gun. De afgelopen periode was er zo eentje en ik heb mezelf plechtig beterschap beloofd. Ik ben dus weer rijkelijk aan het smeren geslagen en dit keer waren de producten van Kruidvat aan de beurt.

kruidvat handverzorging ervaring

Kruidvat Intensive handcrème

De Intensive handcrème van Kruidvat (€ 1,99, 100 ml) bevat 5% Urea (ik blijf dat een rare naam vinden) en hydrateert en verzacht de gevoelige huid. De toevoeging van Aloë Vera werkt daar uiteraard ook aan mee.

kruidvat handverzorging ervaring

Intensive is een term die goed bij deze handcrème past. Het is namelijk een behoorlijk krachtige crème. Dat merk je niet zozeer in de substantie, want deze verschilt niet zo veel met andere handcrèmes, maar wel in de afwerking na het smeren. Deze handcrème hydrateert a la seconde en ik vermoed dat dat met de volheid van de crème te maken heeft. Bijzonder genoeg laat de crème geen merkbaar laagje achter, je voelt gewoon dat je handen zacht en gehydrateerd zijn. De geur is prima; een beetje basic handcrème geur.

kruidvat handverzorging ervaring

Ik vind dit een krachtpatser onder de handcrèmes, die veel doet voor je handen. Ook erg geschikt voor de winter en al heb ik daar zelf geen ervaring mee; ik denk dat de Intensive handcrème zeker bijdraagt als je kloofjes in je handen hebt.

kruidvat handverzorging ervaring

Overigens is dit product tevens als handmasker te gebruiken door één keer in de week de handen dik in te smeren, dit tien minuten te laten zitten en het daarna af te spoelen.

Kruidvat Anti Age Q10 handcrème (SPF 10)

Ik weet nooit zo goed wat ik van anti-aging in handcrème moet denken. Naar mijn boerinnenmening zit het meer in of een product vet genoeg is om de handen – langdurig – te kunnen verzorgen. Wat wel belangrijk is, is de toevoeging van UV filters, en dat is bij de Anti Age Q10 handcrème (€ 1,99, 100 ml) het geval. Deze crème heeft SPF 10, wat van mij wel met 5 vermenigvuldigd zou mogen worden.

kruidvat handverzorging ervaring

De Anti Age Q10 handcrème helpt pigmentvlekjes veroorzaakt door de zon te voorkomen. Ik heb dit niet kunnen testen aangezien ik deze – nog – niet heb. Wat als eerste opvalt, is de geur. Deze vind ik erg lekker; een beetje bloemerig zomers en zelfs luxe. Niet wat je zou verwachten van een huismerk.

kruidvat handverzorging ervaring

Ook al vind ik ook de Anti Age Q10 handcrème lekker smeren en verzachten, toch ben ik net even meer onder de indruk van de Intensive handcrème. De Anti Age Q10 is daarnaast wat sneller uitgewerkt, waardoor bijsmeren eerder gewenst is.

kruidvat handverzorging ervaring

Kruidvat Hand- en nagellotion

Hekkensluiter is de Kruidvat hand- en nagellotion (€ 2,99, 220 ml), een multifunctioneel product dat niet alleen de handen, maar – mede door de toevoeging van keratine – ook de nagels verzorgt. En dat is iets waar de lakkende dames natuurlijk wel oor naar hebben.

Het gebruik van een pompsysteem juich ik toe, dit bevordert niet alleen het gebruiksgemak, maar ook de hygiëne.

kruidvat handverzorging ervaring

Ik had verwacht dat de lotion iets dunner zou zijn, maar niks is minder waar. De substantie is niet zo dik als een crème, maar toch solide genoeg om probleemloos uit te smeren. De geur is zeer basic en subtiel. Ik ruik er niet heel veel bloemetjes in.

kruidvat handverzorging ervaring

Handen en nagels insmeren met deze lotion leidt zeker tot een paar gladde pootjes. Ik denk niet dat de lotion opgewassen is tegen de Intensive handcrème, maar deze flacon is wel erg prettig in de zomer, waarbij het geen straf is om mijn handen en nagels dagelijks onder het pompje te houden. Of het de nagels versterkt kan ik niet echt beoordelen aangezien mijn nagels redelijk sterk zijn, maar baadt het niet, schaden doet het zeker niet. En ja, ik ben me ervan bewust dat voorgaande zin de Goden verzoeken is; ik verwacht minstens zes afgebroken nagels in de komende drie dagen.

Conclusie

Aangenaam verrast door de handverzorgingsproducten van het huismerk van Kruidvat, die werkelijk geen drol kosten. Zo zie je maar weer dat prijs en merk niet altijd wat zeggen over de kwaliteit. Had ik dit geweten in de tijd dat ik niet in slaap kon komen voordat ik een handcrème van Chanel had besteld, dan had mij dit heel wat euro’s en woelen gescheeld. De kwaliteit van de handcare van Kruidvat is goed en met name de Intensive crème is wat mij betreft zeker een aankoop(je) waard. Voor mij is dit in korte tijd een zeer geliefde tube geworden.

De handverzorgingsproducten van Kruidvat zijn zowel in de winkel als in de webshop te koop.

Wat is jouw favoriete handcrème?

Tutje.nl

(Dit artikel bevat producten die mij zijn toegezonden.)

 

11 REACTIES

  1. Ik heb wel oren naar de lotion met keratine. Die broze nagels van mij mogen wel wat extra verzorging hebben af en toe.
    Wat handcrèmes betreft, ik vind de budget versies vaak net zo oké als de duurdere, ik heb steevast een handcrème naast mijn bed staan. voordat ik ga slapen smeer ik ze altijd in.
    * Babs heeft onlangs geplaatst: Review- Dr. Pierre Ricaud make-up

  2. Ik smeer helemaal niks. Vroegah smeerde ik ook Chanel maar tegenwoordig alleen maar wat verdwaalde kokosolie her en der (gezicht, handen). Beide heel soms. Moet er eigenlijk wat meer structuur in aanbrengen. Wist je dat kokosolie de beste en natuurlijkste dagcréme is? Het werkt ook nog eens huidverjongend!
    * Sytse – Het Groene Broertje heeft onlangs geplaatst: Review | VeganProductbox

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

CommentLuv badge