Kneipp | Beauty Geheim | Sugar & Oil Body Scrub

11

Ik bezit de wereld aan bodyscrubs, maar mijn korte termijn geheugen op het gebied van aanschaf van scrubs laat mij meestal erg in de steek. Na een enkele keer gebruik raakt de pot/fles weer in de vergetelheid, totdat ik weer een ondraaglijke neiging krijg om een bodyscrub aan te schaffen en ik in no time weer in de winkel sta, op zoek naar de zoveelste scrub. Een hardnekkige vicueuze cirkel. Nu zal dat laatste ook te maken hebben met het feit dat ik de Ultieme Bodyscrub nog steeds niet heb gevonden. If so, dan had ik hem vastgepakt en nooit meer losgelaten. Maar dat moment had zich in mijn inmiddels éénenveertig jarige leventje nog steeds niet aangediend. Misschien komt daar verandering in, want vandaag nemen we de Sugar & Oil Bodyscrub van Kneipp uit hun Beauty Geheim-collectie onder de loep. Al veel over gelezen, maar tot voor kort nog niet letterlijk aan den lijve ondervonden. Kijk je mee?

Weinig mensen zullen mij geloven als ik zeg dat ik een Kneipp-virgin ben. Maar het is zo. Erewoord. Ik had nog nooit iets van Kneipp gebruikt. Daar zit verder geen gedachte achter. Het kwam er gewoon niet van. En ik geef toe: de verpakkingen trokken me ook niet echt. Maar het Universum besloot dat Hennie aan de Kneipp moest: bij een winactie van Northflix won ik de Beauty Geheim Sugar & Oil bodyscrub, waarover ik al vele odes op Internet voorbij zag komen.

De bodyscrub komt in een basic pot. Tja, wat kunnen we daar nog meer over zeggen? Geel. Goud. En oh ja: stevig.

Scrubben met suiker is weer eens wat anders dan scrubben met zout. Voeg daar een aantal puur natuurlijke oliën – waaronder olie uit argan, marula, wonderboon en olijf – aan toe en zie hier: het recept van Kneipp. Nu klinkt dit op schrift niet echt dat je zegt superspectaculair, maar geloof me als ik zeg dat de olie-factor echt hoog is. Voor sommige mensen een drama, maar mijn huid vindt het een weldaad. Een niet overbodige luxe voor de komende wintermaanden waar mijn huid altijd schreeuwt om wat extra aandacht.

Hieronder de substantie. Op het oog een doodnormale scrub. Met dit verschil dat de olie hoogtij viert. I like.

De X-factor van deze bodyscrub is zonder twijfel de geur. De geur is onweerstaanbaar, verslavend en overweldigend lekker. Sinds ik deze bodyscrub in mijn bezit heb, heb ik al tig keer geroken aan de scrub. Een diepe, warme, bloemige, tikje oriëntaalse geur, die simpelweg niet te omschrijven valt. ‘Te lekker’ zou de understatement van het jaar zijn. Ik weet niet wie De Neus is bij Kneipp, maar ik hoop dat die persoon voor minstens twee miljoen verzekerd is tegen elke opkomende verkoudheid. Dat zou namelijk een Armageddon betekenen voor het voltallige bedrijf.

Aanbrengen op een vochtige huid en masseren maar. Kneipp waarschuwt voor uitglijgevaar. Daar kun je om lachen, maar aangezien ik persoonlijk al met enige regelmaat in een halve spagaat beland als ik alleen al uit bed stap, is deze waarschuwing niet helemaal overdreven. Na het inmasseren afspoelen en klaar. Verder wordt aangeraden om dit product niet inwendig te gebruiken. Bedankt voor de waarschuwing. Maar ik had geen plannen.

Het effect is groot, héél groot. Waar je bij een normale bodyscrub ‘alleen’ een zacht huidje krijgt, krijg je bij deze bodyscrub een driedubbele bonus: een ongelooflijk gevoede en soepele huid. Laat het een laagje achter? Ja. Maar geen vervelend laagje. Zo’n laagje dat je hebt nadat je een dag in een wellness centre bent geweest. Superzacht. Supergevoed. Supersoepel. Dat je je jezelf erop betrapt dat je wel erg veel in je eigen huid loopt te knijpen. Weten we gelijk waar Kneipp zijn naam fonetisch op heeft gebaseerd.

Ik ben echt lyrisch over deze Sugar & Oil Bodyscrub uit de Beauty Geheim lijn van Kneipp en heb daarmee echt een Ultieme Bodyscrub gevonden. Voor mij persoonlijk valt een scrub als deze regelrecht uit de hemel. Het gebruik van deze scrub geeft bovenop de goddelijke geur ook nog eens een waanzinnig resultaat.  Bodylotion kan na die tijd, maar vind ik zelf niet eens nodig. Ik heb al ruimte gemaakt voor meer Kneipp in mijn stash, want met een resultaat als bovenstaand roept iedere vezel in mij om meer.

Kneipp is te koop bij de meeste drogisten. Deze pot Sugar & Oil Bodyscrub (220 gram puur geluk) kost € 9,49. Mocht je nu geen zin hebben om eruit te gaan, dan is hij ook – zonder verzendkosten – te verkrijgen in de BEAUTY SALE van Douglas.

Wat is jouw lievelings scrub?

Tutje.nl

11 REACTIES

  1. Ooo lekkerrrr! Ik heb ook echt iets nodig voor de droge sahara armen die ik heb. Hen, dankzij jou ga ik deze aanschaffen. M’n bankrekening bedankt je.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

CommentLuv badge