Getest | Kippiepan XL van Kippie

13

Waar Nederland en masse op de gezonde toer gaat, ben ik nog steeds a sucker for snacken. Natuurlijk, niet teveel en alles met mate *vingers kruislings achter rug houdt*, maar mij kun je niet blijer maken dan met een goede snack. Serieus. Kan ik me dagen op verheugen. In dat kader testte ik afgelopen weekend een Kippiepan XL van Kippie en dat is net zo leuk als dat het klinkt.

ervaring Kippiepan

Kip

Mijn liefde voor kip is groot. Mager, licht verteerbaar en je kunt er een compleet afvalplan omheen bouwen, als je het goed aanpakt. Je kunt je dus voorstellen dat ik best wel voordelen zag toen dochter Nien op haar 13e dikke verkering kreeg met de zoon van de plaatselijke poelier. Buiten het feit dat het een schat van een jongen was, waren er uiteraard nog een aantal culinaire positieve neveneffecten, zullen we maar zeggen. Ik zag het wel zitten. De kalverliefde hield helaas geen stand. Maar mijn kipliefde bleef overeind.

ervaring Kippiepan
Kippie vestiging in Hoogezand

Kippie

Woorden als kippie zijn eigenlijk zo fout dat het weer goed is. Kippie bestaat al heel wat jaren, maar het bestaan ervan was mij tot voor kort onbekend. Wat een godswonder is, gezien mijn hierboven beschreven voorliefde voor kip. De winkels van Kippie zitten door het hele land verspreid, maar het merendeel van de vestigingen bevindt zich in het Westen. Maar! In het Noorden kunnen we ook van Kippie genieten, want er zit een filiaal in Hoogezand. Kippie staat bekend om de verse producten, maar het succesnummer van deze gevederde keten is toch wel de Kippiepan.

ervaring Kippiepan

Kippiepan

Ja nee serieus, zo heet dat echt. De Kippiepan is een pan gevuld met verschillende kipsnacks en deze wordt kant en klaar geleverd, zodat je het kunt opwarmen op het door jou gewenste moment. Er zijn ook andere varianten van de snackpan, met bijvoorbeeld spareribs, maar Kippie focust zich voornamelijk op kip. Je verwacht het niet, hè.

ervaring Kippiepan

Kippiepan XL

Kippiepannen zijn in een aantal varianten te bestellen. Ik mocht de Kippiepan XL testen, wat betekent dat ik een pan met 90 snacks kon halen. Halloooo. Veel! Het was jammer dat we het weekend ervoor net de verjaardagen van man en dochter hadden gevierd, want dit was natuurlijk een ideale gelegenheid geweest.

ervaring Kippiepan

De snackpannen worden geleverd in een pan die je alleen maar hoeft in te pluggen in het stopcontact. Er zitten een aantal standen op, waarbij wordt geadviseerd om de pan een half uurtje op stand 2 te zetten, onder af en toe omscheppen.

ervaring Kippiepan

Bij de ervaringen had ik al gelezen dat dit iets langer kon duren. Ik denk dat dit te maken heeft met de aluminium schaal waarin de snacks heerlijk gemarineerd liggen te zijn. Na een half uurtje op stand 2 heb ik de stand opgeschroefd naar 3, waarna het aanzienlijk sneller ging. Haast hadden we niet, want: weekend, baby.

ervaring Kippiepan

Nogmaals: de hoeveelheid inhoud is echt enorm. Hier kun je een weeshuis mee voeren. Kluifjes, saté’, wings, hotwings en balletjes. En van alles (heerlijk) veel.

ervaring Kippiepan

Als de snacks eenmaal op temperatuur zijn, is het een kwestie van de pan op stand 1 zetten en konden we eindelijk gaan doen waar we zo naar uitkeken en waar onze neuzen ons al meer dan een half uur mee zaten te tergen, want het rook zo ongelooflijk lekker: ETEN!

ervaring Kippiepan

Conclusie

Gesmuld dat we hebben. Niet normaal. Het vlees was heerlijk mals, dito gekruid en om je vingers bij af te likken. Wat niet ondenkbaar is met kluifjes. De Kippiepan is een leuke en lekkere afwisseling qua happerij op verjaardagen en feestjes. Ik durf er om te wedden dat de pan in no time leeg is. Met de minste moeite heb je iets lekkers op tafel gezet, want je hoeft de pan alleen maar aan te zetten; hij redt zichzelf wel – op een paar keer omscheppen na. De pan moet uiteraard wel weer terug, maar mocht je daar geen zin in hebben; de schalen zijn ook zonder pan te verkrijgen, dan hoef je het enkel op te warmen in de oven. De Kippiepan is nu al een begrip hier in huis en zéker voor herhaling vatbaar.

Een Kippiepan XL kost € 29,95 en is ook in een aantal andere varianten te verkrijgen. Meer informatie vind je op de website van Kippie.

Had jij al wel eens van Kippie gehoord?

Tutje.nl

(samenwerking)

13 REACTIES

 1. Wat ziet dat er lekker uit! Ik ben dol op kip. Toen ik klein was en jarig wilde ik altijd kip eten (met patat en appelmoes) voor mijn verjaardag.
  Zo een Kippiepan heeft inderdaad meer dan genoeg voor een weeshuis. Toen Tom en ik een keer alleen thuis waren hebben we lekker van die kipwings laten bezorgen. (de eerste keer dat wij dat deden was het lekker, een keer daarna niet te happen)
  Deze pan bevat ook veel variatie, jammie!

 2. Wat super origineel bedacht, ja, dit vind ik wel wat! Ik ben niet een hele grote kipeter, maar dat komt denk ik (#weetikwelzekereigenlijk) omdat ik het zelf niet echt lekker kan bereiden. Ik at bijvoorbeeld laatst kipkluifjes bij mijn zus en ik wilde meer , meer, méér;-) Heerlijk geschreven weer Hennie, altijd genieten hier!
  * bychristiana heeft onlangs geplaatst: Het verhaal achter onze trouwkaart

 3. Jaaaa kippie! Heb het nog nooit geprobeerd maar het lijkt me heel lekker.
  Op facebook heb ik wel eens iets gezien dat je zo’n pan vol kon winnen.
  Krijg er honger van!

 4. Hier nog zo’n kipliefhebber! Het water loopt me (bijna letterlijk) in de mond! Ik woon in het westen maar ben Kippie nog niet tegengekomen moet ik je eerlijk bekennen, maar ben nu wel erg benieuwd geworden. Zo’n pan (in een kleiner formaat) lijkt me heerlijk voor op de zaterdagavond want dan hebben we maar weinig tijd om te eten want dochterlief (ook dol op kip) moet op tijd naar haar schaatsles. Bedankt voor de tip, ik ga gelijk kijken of ie hier in de buurt verkrijgbaar is. Goed weekend!
  * Deb heeft onlangs geplaatst: Stijlvol op reis met mijn nieuwe Suit Suit koffer en accessoires

 5. Ik zag de pannen inderdaad al heel vaak op Facebook voorbij komen maar heb het eerlijk gezegd nog nooit geprobeerd. Leuk idee om een keer mee te nemen naar mijn broer die door iedereen steevast Kippie genoemd wordt. 🙂

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

CommentLuv badge