Jil Sander | Sun

11

Tijdens een dagje shoppen in Leer stapte ik na héél lang weer eens een parfumerie binnen. Oké, het was dan een Duitse parfumerie, maar daar kunnen zij ook niks aan doen. Ik was niet naar iets specifieks op zoek, maar toen ik bij binnenkomst een oude en vertrouwde geur rook en ik ook gebruik kon maken van een fijne Sonderangebot, was ik meteen verkocht. En de fles ook. Want wat moeten we toch zonder SUN van Jil Sander.

Sun Jil Sander

Jil Sander

Zeg je Jil Sander, dan zeg je SUN. Vanaf het eerste moment dat ik SUN rook, was ik onder de indruk van de geur die zo kenmerkend is dat je vanaf mijlenver afstand gelijk herkent. Ik ben inmiddels kwijt hoeveel flessen SUN Ik heb versleten, maar ze zijn niet meer op twee handen te tellen.

Sun Jil Sander

Jil Sander SUN

Tussen alle flessen SUN door maakte ik ook wel eens een uitstapje naar SUN Delight. Dat vind ik ook nog steeds een lekkere geur, maar naar mijn persoonlijke mening kan niks tippen aan de originele SUN. Ook de roze varianten die onlangs uitkwamen – SUN Pop, of iets dergelijks – konden mij niet echt bekoren. Ik miste een beetje de kracht van de authentieke SUN.

Sun Jil Sander

Dus wat doe je dan als je in de Douglas bij onze Oosterburen staat en SUN Eau de Toilette voor een mooi prijsje staat uitgestald? Natuurlijk. Dan neem je hem mee. Nu vind ik SUN sowieso al vrij prijsvriendelijk voor best wel een topgeur – meer dan € 35,– ben je meestal niet kwijt, en volgens mij heb ik er (uit mijn hoofd) deze keer € 22,95 voor betaald. Voor een grote fles (75 ml). Ik heb de geur nu een week in huis en het voelt als een fijn en warm weerzien met een oude bekende: alsof ‘ie nooit is weggeweest. SUN en ik klikken enorm, getuige mijn lieve kamergenootje op kantoor die al een paar keer enthousiast riep: “Wat ruik je lekker!”

Sun Jil Sander

De verpakking is er eentje die nooit gaat vervelen, misschien juist wel door de aanwezigheid van minimalisme. Less is more en daar denkt de wit/oranje verpakking ook zo over. Hetzelfde geldt voor de flacon, want die is simpel en fraai afgehoekt. De oranje/gele letters op de witte fles stralen overduidelijk uit wat de naam van de geur al zegt: zomer.

Sun Jil Sander

SUN

Hoewel de naam zomerse taferelen doet vermoeden in de zin van fris & fruitige tralala, vind ik dat dus niet. Opvattingen en meningen kunnen uiteraard verschillen en de één ruikt er wat anders in dan de ander. maar ik vind SUN juist een vrij krachtige geur die eerder bij de winter zou passen. Ik vind hem niet heel bloemerig overkomen, maar eerder naar een musk-achtig iets neigen. Hoe dan ook; ik vind de geur ontzettend lekker. Groot bijkomend voordeel: de geur blijft héél lang hangen. Wat in de ochtend wordt opgespoten, laat in de avond nog steeds zijn sporen na. Men zal weten dat je bent geweest. Ergens ongezien naar binnen sneaken is met deze geur onmogelijk; je bent zo onvindbaar als een hondsdolle stier met vijf bellen om zijn nek.

Sun Jil Sander

Conclusie

Ik ben superblij met de ge-ver-herontdekking van SUN. Als je van een wat meer aanwezige geur houdt die de hele dag zonder bijspuiten zijn werk blijft doen, dan a. is SUN je ding of b. heb je waarschijnlijk ook al heel wat flacons versleten. Hoewel de geur een duidelijke signature heeft, is SUN een geur die niet snel verveelt. Tel daar het toch best wel sympathieke prijskaartje bij op en voila; zie hier alle factoren die er na jaren nog steeds aan bijdragen waarom SUN van Jil Sander heden ten dage nog steeds een succesnummer is.

De geuren van Jill Sander zijn onder andere te koop bij ICI PARIS XL, waar ook regelmatig leuke kortingen op dit merk gelden. SUN kost daar nu € 22,69, as we speak.

Ben jij bekend met de geuren van Jil Sander?

Tutje.nl

11 REACTIES

  1. Ik heb deze wel eens geroken en vond hem wel lekker. Een oud collega had Jil Sander Sun Shake en die vond ik stiekem nog een tikkeltje lekkerder 🙂

  2. Jaaaa, deze geur staat ook standaard tussen m’n parfumflesjes! Hij is zo lekker! En ik vind het ook heel slim gedaan: een vrij zware inderdaad musk-achtige geur die het ook heel goed doet in de winter…en die dan de naam “Sun” geven hahaha! Een van m’n favorieten, terwijl ik niet van zwaar hou…maar dit is de enige zware die mij kan bekoren 🙂
    * Amina heeft onlangs geplaatst: Shopping | 5 Last minute cadeautips voor Vaderdag 2017

  3. Wearing it as we speak… ik heb dat ook, zo lekker sinds dag 1. En die dag was ergens op de middelbare haha, dus al heul lang! Blijft lekker, liefs Josine
    * Josine heeft onlangs geplaatst: zig zag

  4. Ja, deze geur is echt een klassieker! Ik heb toevallig net mijn grote flacon van 75 ml opgemaakt en twijfel nu al of ik niet weer een nieuwe ga kopen 😉

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

CommentLuv badge