INGLOTxAmanda Rijff | From Barefaced to Stardom

12

Of je het nu gelooft of niet, maar op beautygebied kan ik re-de-lijk goed dingen loslaten. Je hebt nu eenmaal maar één gezicht en daar kun je nu eenmaal niet alles opsmeren. Maar ja, als het om INGLOT gaat, dan ontstaat er toch wel een kleine kortsluiting in mijn hoofd. Je kunt je mijn extase dus voorstellen toen ik het INGLOTxAmandaRijff palette ontwaarde. Ik heb ‘em en ik vertel je er graag meer over.

InglotxAmandaRijff palette

INGLOT

Als je mijn blog een beetje volgt, dan weet je dat ik zwaar fan van INGLOT ben. En van oogschaduw. Tel daar de waanzinnig goede pigmentatie van de oogschaduw van INGLOT bij op en BAM: winner! Er is nog geen enkel product van INGLOT dat mij teleurstelde, maar als ik toch iets moet aanwijzen, dan is het de AMC gel eyeliner, die als een speer van start ging, maar daarna snel uitdroogde. Zie hier de review uit het Oude Testament, wat ook te zien is aan de foto’s. Voor de rest is het alleen maar lof en eer. De oogschaduwpaletten zijn verslavend goed en mijn verzameling is in het afgelopen jaar gestaag gegroeid, zie hier, hier, hier en hier.

InglotxAmandaRijff palette

Amanda Rijff

Dus ja, ik heb meer INGLOT oogschaduw dan ik kan smeren. En dan zou je denken dat daarmee de INGLOT honger daarmee ook wel een beetje gestild zou zijn. Toch? WRONG! Want toen kwam Amanda Rijff en zij ging een samenwerking met INGLOT aan. No, no, no, noooo! Amanda Rijff is de beautygoeroe van tout celeb Nederland and beyound en dat is geen wonder, want deze vrouw is een wandelend orakel op beautygebied. Zo schreef zij het boek Flawless, over schoonheid, balans en how to shine van binnenuit. Nog niet in mijn bezit, maar wel op mijn wishlist, want ik geloof haar zoals een vierjarige vertrouwt op zijn of haar juf. Onvoorwaardelijk.

InglotxAmandaRijff palette

INGLOTxAmandaRijff palette

In samenwerking met INGLOT stelde Amanda Rijff een compleet palette samen, dat alles bevat voor een complete look. Hierbij werd rekening gehouden met een kleurenspectrum dat geschikt is voor zowel overdag als ’s avonds en een aantal van deze kleuren hebben een duale functie, waardoor ze op multifunctionele wijze te gebruiken zijn.

InglotxAmandaRijff palette

De kleuren zitten verpakt in een freedom palette waarmee INGLOT in één klap beroemd werd. Het Freedom palette werkt door middel van een magnetisch kliksysteem waarmee de kleuren in het palette klikken en op deze manier ook weer verwijderd kunnen worden. Wat anders is aan het palette is de deksel. Een zeer goed gelijkende afbeelding van Amanda Rijff sier het deksel van dit Limited Edition INGLOTxAmandaRijff palette.

InglotxAmandaRijff palette

Het palette bevat tien kleuren, waarvan zeven oogschaduw kleuren. Note: eigenlijk zijn het er tien, want er zit ook een pan in met een triootje aan kleur. De overige drie kleuren zijn drie kleuren lipstick, waarbij ik moeite moet doen om niet spontaan te kwijlen als ik naar de eerste kleur kijk. Hennie-kleur. Absoluut.

From Barefaced to Stardom

De oogschaduwkleuren zijn mooi onderverdeeld in neutrale en wat meer aanwezige tinten, waarbij aan alle kleurtonen is gedacht, varierend van licht tot donker en het gebied daar tussenin. De verhouding matte/shimmer tinten is ook eerlijk verdeeld en tot slot bevat het palette ook een matte witte highlighterkleur als basis, een tint die eigenlijk alle oogschaduwpaletten zouden moeten hebben. Amanda, bedankt!

InglotxAmandaRijff palette

Persoonlijk vind ik de diversiteit aan kleuren fantastisch. Het diepe fuchsia roze zou vroeger een kleur zijn geweest waar ik met een grote boog omheen zou lopen, maar sinds de What A Spice collectie met haar rood-tinten weet ik beter: mits goed gebruikt, hoef je niet bang te zijn voor een jankerige look. Ik ben dan ook heel blij met een tint als deze in het palette.

InglotxAmandaRijff palette
Betrapt! Een vinger in de oranje/copper en aubergine tint. Guilty. Ik kon het niet weerstaan.

De pigmentatie is zoals altijd weer dikke prima. De camera liet mij een beetje in de steek, maar je kunt goed zien dat met name de donkere kleuren intens uit de verf komen.

InglotxAmandaRijff palette

In het persbericht werd melding gemaakt van de duale functie van sommige kleuren. Zo kan de pan met drie kleurtjes ook dienen als wenkbrauwpoeder, een toepassing die ik heel goed mogelijk acht, gezien de diversiteit van tinten in dit pannetje.

InglotxAmandaRijff palette
Het swatchen gaat iets minder handig met de drie-kleuren-in-één-pan.

De lipsticks waren een gevalletje Primeur voor mij. Mijn enige ervaring bestond tot nu toe uit de lipgloss van INGLOT, die ik bijna dagelijks gebruik over mijn lipstick heen. Ze bevallen nog steeds zeer goed, mede wegens het ontbreken van de irritante plak-factor.

InglotxAmandaRijff palette

De drie lipsticks in het palette zijn stuk voor stuk prachtig van kleur. Het zijn allemaal chique tinten en allemaal hebben ze een ‘doffe’ afwerking. Positief bedoeld. Ik hou d’r van. De eerste kleur heeft een bruine ondertoon en dat is een tint waar ik steeds meer naar grijp. Was ik voorheen van het oud roze met bruin, sinds ik Libre van Chanel heb ontdekt, is de nude/bruine tint meer mijn go-to kleur geworden, aangezien dat mooi past bij mijn huidtype. De tweede tint bevat een wederom doffe roze kleur, die ik nog steeds kan waarderen. Het palette wordt afgesloten met een oud-roze met bruine ondertoon kleur die we de afgelopen jaren met z’n allen hebben omarmd. Helaas komt deze kleur niet helemaal tot zijn recht, niet op mijn arm en ook niet op mijn lippen.

Gelukkig zijn de eerste twee kleuren wel dik in orde en de kleuren laten zich met een kwastje uiterst precies aanbrengen. Overigens kunnen deze kleuren ook worden gebruikt als crèmeblush.

InglotxAmandaRijff palette
Een snelle look met de aangemerkte oogschaduwkleuren uit de eerste rij. De lipstick waar ik helemaal weg van ben is aangemerkt op de tweede rij.

Conclusie

Het INGLOTxAmandaRijff palette is één groot feest. Over de kleurkeuze is echt nagedacht, want dit zijn kleuren die elke oogkleur kan hebben en daarnaast is het palette leeftijdsloos; zo kan mijn buurmeisje van 16 er mee overweg, maar ook ik als – kuch – iets oudere buurvrouw kan dit palette goed hebben. De verdeling van de matte en shimmer kleuren is mooi evenredig en de pigmentatie is ouderwets goed. De lipsticks, die makkelijk zijn op te brengen, zijn prachtig van kleur en de eerste twee kleuren bevatten een goede pigmentatie. Mijn favoriet is de eerste kleur, waar ik maar geen genoeg van kan krijgen. Voor het bijwerken heb je wel het hele palette nodig, en dat is dan gelijk het enige nadeel, want ik vind a. het palette daarvoor te groot en b. Amanda Rijff veel te leuk om haar de hele dag op de bodem van mijn tas te laten liggen.

Het INGLOTxAmandaRijf palette kost € 65,00 en is verkrijgbaar bij de INGLOT stores in Amersfoort en/of Amsterdam of gewoon lekker makkelijk in de webshop. Voor een losse bestelling: het palette bevat de kleuren uit de Freedom System Eyeshadow collectie: 46, 107, 308, 355, 366, 397 & 464. Freedom System Lipstick: 24, 51 & 509.

Wat is jouw lievelings oogschaduwmerk?

Tutje.nl

 

(Dit artikel bevat producten die mij zijn toegezonden.)

 

12 REACTIES

 1. Oogschaduw draag ik zelf eigenlijk zelden, maar ik vind de lipstick kleuren uit dit pallet echt prachtig. Ik kan me inderdaad wel voorstellen dat het met bijwerken wel een dingetje is, zo een heel pallet meesjouwen. Maar goed , als de kleur echt de moeite waard is;-)

 2. Gaat oogschaduw korreltjes niet in de lipstick zitten? Dat vind ik vaak een nadeel met zo’n combi palette, je hebt altijd wel een beetje fall-out en dat plakt dan zo lekker op de liptinten die dan niet meer te gebruiken zijn…. hahaha

 3. Wat een prachtig palette met mooie kleuren! Ik vind alleen al de vormgeving ook heel erg tof en Amanda lijkt zeker op het plaatje. Ik moest wel lachen om je opmerking over Amanda die op de bodem van je tas ligt. Maar even zonder dollen, het is inderdaad wel een groot palette om mee te nemen. Jammer! Maar verder klinkt het als een echt pareltje!
  * Romy heeft onlangs geplaatst: Geloven in jezelf | Jij kunt het wél!

 4. Very, very nice! Goede pigmentatie, mooie kleuren! Ik ken haar alleen van naam maar ik vind het zo iemand die haar naam alleen verbind (en het checkt op kwaliteit) als het dan ook echt van goede kwaliteit is. Er zijn wat bekende bloggers die ook make-upjes op de markt brachten en daarvan vond ik de paletten, vooral de lichtere kleuren, geen pigmentatie hebben.
  Dit ziet er zoveel meer professioneler uit. Heul erg mooi!

 5. Jaaaaa, wauw! Ik ben ook groot Inglot fan al moet ik eerlijk zeggen dat het alweer een tijdje geleden is dat ik een product van dit merk kocht. De oogschaduw van Inglot is ook hier favoriet, de pigmentatie vind ik prachtig.

 6. Wat een mooi palette, moet eerlijk bekennen dat ik nog niet van dit merk had gehoord, heb niet echt een favoriet qua oogschaduw momenteel gebruik ik die van Chanel, maar ja ben ook geen ster in aanbrengen van oogmakeup

 7. Pracht van een palette.. en ik zal maar gelijk met de deur in huis vallen: ik heb nog geen ervaring met INGLOT. Wordt toch eens hoog tijd als ik dit zo lees. Vind je look ook erg mooi geworden. Niet aan af te zien dat het een snelle look is trouwens 😉 mag ook wel even gezegd worden vind ik en de kleuren passen ook mooi bij je.
  * Deb heeft onlangs geplaatst: Vichy LIFTACTIV Anti-Oxidanten booster

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

CommentLuv badge