IDUN Minerals | Mijn eerste indruk

9

Vorig jaar zag je het al veel voorbij komen op diverse blogs en ik huppel er als een rasechte spuit 11 nog eens achteraan. Ik heb het over IDUN Minerals. Wellicht dat deze naam je nog niet zoveel zegt – geen nood, was bij mij tot voor kort ook het geval – maar daar gaan we vandaag verandering in aanbrengen!

IDUN Minerals

IDUN Minerals, afkomstig uit Zweden, is ontwikkeld door een team van wetenschappers en huid experts. IDUN Minerals verkoopt een full range make-upcollectie op basis van 100% puur gezuiverde mineralen. Dit maakt IDUN geschikt voor alle huidtypes en – mag ik een YAY? – voor lenzendragers. IDUN Minerals bestaat uit: minerale powders, liquid foundations, concealers, blushers, bronzers, lipgloss, lipsticks, eyeshadows, mascara’s, eye-/brow pencils, brushes en nailpolish.

IDUN review

Mooi, man

De naam IDUN is ontleend van de oude Noorse godin van de eeuwige jeugd. Zij had een mand met gouden magische appels, die zij deelde met andere goden om ze te jong te houden. Op de goede manier, hoor. Niet zoals de stiefmoeder van Sneeuwwitje dat deed. Kreng. De oorsprong van de naam komt terug op de verpakkingen. Deze zijn namelijk voorzien van interpretaties van de Noorse godin. Ik hou er wel van. Ook de appel heeft op de verpakkingen herhaaldelijk een rol in het verhaal. Doet een klein beetje denken aan Apple, maar dan zonder hap eruit. Maar goed, dan had het merk waarschijnlijk ook wel iDun geheten. (Ja sorry, deze was te flauw om te laten liggen.)

IDUN Mineral Powder Foundation

We trappen af net de IDUN Mineral Powder Foundation en dat wordt gelijk een persoonlijk primeurtje; dit is namelijk mijn eerste foundation in poedervorm ever.

IDUN review

De verpakking is inderdaad voorzien van een artistieke afbeelding. Doet het altijd goed op mijn make-uptafel. Deze powder foundation heb ik ontvangen in de tint Siri, maar is beschikbaar in een groot aantal kleuren, wat sowieso een bonuspunt oplevert.

IDUN review

Een kabuki brush is ideaal om powder foundation mee aan te brengen. Deze werd meegeleverd bij de foundation. Wat een cutie, hè?

IDUN review

Ik heb de powder foundation nu een aantal weken in gebruik, waarbij ik hem aanbreng over mijn moisturizer en Color Correcting Primer van NYX die ik onlangs meenam bij de DM. Deze peach kleurige primer zorgt voor een meer egalere ondergrond. Het aanbrengen van deze foundation gaat eigenlijk doodeenvoudig door wat in het dekseltje te strooien, mijn kwast erin te dopen en aanbrengen maar.

IDUN review

Doordat de structuur poederig is, geeft dit product geen maximale dekking, maar dat wil ik ook helemaal niet. Het gaat mij juist om een naturel effect. Mooie bijwerking: afpoederen is niet nodig, aangezien deze foundation door zijn poedervorm an sich al goed matteert. Is er nog ruimte voor een extra pluspunt? Jazeker. Deze foundation bevat namelijk een SPF’je: 15.

IDUN review

IDUN Minerals Ultimate Volume Mascara

In een tres chic doosje ontving ik daarnaast nog een Ultimate Volume Mascara van IDUN Minerals. Het betreft een travel size, maar zelfs deze is al zwaar in de huls. Op de verpakkingen is allerminst afgedongen, want deze zijn echt dik voor elkaar zo.

IDUN review

Het borsteltje had van mij wel wat slanker gemogen, maar dat doet niks af aan de werking. Deze mascara scheidt de wimpers goed, zonder te klonteren. Over de volume kan ik weinig zinnigs zeggen. Dan moet je ook wat hebben om volume in aan te brengen, zullen we maar zeggen.

IDUN review

Waar het mij om gaat, is dat een mascara mijn wimpers zwart maakt. En dat doet ‘ie. Als lenzendraagster heb ik geen enkel probleem ondervonden bij deze mascara, dus dat is een belofte die IDUN Minerals terecht waar maakt.

IDUN Minerals Lipgloss

Natuurlijk kan een lipgloss niet ontbreken. De afgelopen jaren heb ik een lipgloss, mits niet plakkend, wel weten te waarderen. Regelmatig top ik mijn lipstick af met een lipgloss, ook al is het alleen maar om de houdbaarheid van de lipstick te verlengen.

IDUN review

Astrid is de naam van de lipgloss die ik kreeg en hoewel dit verre van mijn kleur is, is de huls weer een plaatje om te zien. Ook hierin is niet beknibbeld op het materiaal, want de gloss voelt zwaar en stevig aan. Like.

IDUN review

Uiteraard is deze lipgloss wat sticky, maar het is niet zo dat je lippen de hele tijd onvrijwillig over elkaar freewheelen.

IDUN review

De shimmer iets mij iets teveel van het goede, maar nogmaals; dit is niet mijn kleur. Gelukkig zijn er tal van andere kleuren verkrijgbaar. De houdbaarheid van lipgloss Astrid is prima. Valt verder niks op aan te merken.

Hier gebruikt als een topping over een satin lipstick

IDUN Minerals Nailpolish

We sluiten af met mijn manier van een Happy Ending: nagellak. Nagellak mag uiteraard niet ontbreken in het assortiment en IDUN heeft voor een flink aantal kleuren in het assortiment gezorgd.

IDUN review

Ik vond de kleur Alexandrit in mijn pakket en ik denk daar qua naam dan een stoere Viking bij, als ik het in mijn hoofd naar iets Scandinavisch vertaal.

Wat daar ook van zij, Alexandrit is een vrolijke fuchsia tint, die het goed doet in het voorjaar of in de zomer. Qua opbouw had ik twee laagjes nodig voor een goede dekking en een derde om de dwangneuroot in mij te stillen.

Conclusie

Ik vind IDUN Minerals een mooi merk. Dit is weer zo’n merk dat zich weet te onderscheiden van het gros en daar heb ik toch altijd een zwak voor. De huidvriendelijke producten doen wat ze beloven en ze doen dat op een hele mooie en subtiele manier. De verpakkingen zijn om je vingers bij af te likken en doen bijna Parijs-achtig aan. Het heeft misschien even geduurd, maar IDUN heeft er weer een fan bij.

IDUN Minerals word gebruikt bij een aantal schoonheidssalons, maar is ook particulier te koop. Mocht je meer willen weten over IDUN Minerals, dan kan dat. Je kunt hier terecht voor meer informatie en een storefinder.

Heb jij ervaring met IDUN Minerals?

Tutje.nl

(Dit product bevat producten die mij zijn toegezonden.)

 

9 REACTIES

  1. Wat een prachtig merk en zo te zien ook heel mooie producten! Die nagellak ziet er super uit. Prachtige kleur! En ik moest wel lachen om je opmerking over het derde laagje. Het resultaat ziet er wel éxtra mooi uit dankzij de dwangneuroot in jou 😉

  2. Prachtig is die lak! Maar jeetje, die nagels van jou! Hoe doe je dat, of wat doe je juist niet?
    IDUN vind ik ook steeds interessanter, en die Kabuki kwast is ook een beauty. Alles ziet er zeker heel mooi en artistiek uit, nice!

    • Qua nagels heb ik gewoon dikke vette vieze mazzel gehad, op de afzichtelijke hamerduim na dan. Ze zijn sterk en ze doen wat ik wil. Maar ook hier breekt er wel eens wat af, hoor. Zo zit ik naar een hele zielig stompje op mijn middelvinger te kijken, waardoor ik niet anders kan dan de rest ook maar te kortwieken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

CommentLuv badge