Filorga | Hydra-Filler Mat

9

Feit: ik ben dol op Filorga. Ondanks dat dit merk niet gelijk bij iedereen een belletje doet rinkelen, ben ik al vanaf de eerste kennismaking enthousiast en dus sloeg mijn hartje ook een tel over toen mijn zeer sympathieke pakketbezorger voor mijn neus stond met de Hydra-Filler Mat.

Filorga review

Filorga

Filorga wordt gerekend tot het high-end segment en wordt verkocht bij luxe parfumerieën. Af en toe haal ik Filorga en Rodial een beetje door elkaar, maar nu heb ik een makkelijk ezelsbruggetje voor mezelf gevonden: Filorga ruikt lekker. Rodial niet. Althans, dat is mijn mening. Met deze wijsheid op zak begon ik aan het testen van Hydra-Filler Mat, één van de nieuwste producten van Filorga.

Hydra-Filler Mat

Filorga beroept zich met haar nieuwste product op het fenomeen water. Het menselijk lichaam bestaat voor 65% uit water – het mijne volgens mij voor 85% als ik zo naar de plek kijk waar ooit mijn enkels zaten, na de mooie dagen van de afgelopen dagen – en begrijpt dat hydratatie van de huid van essentieel belang is. Hydratatie speelt een belangrijke rol voor het zo lang mogelijk houden van een goede huid en Filorga belooft ons daar bij te helpen.

Filorga review

Hoe dan?

Met de Hydra-Filler Mat wil Filorga het watervasthoudend vermogen van de huid vergroten. En dit is – naast de toevoeging van BFF hyaluronzuur – daarbij dan de bedoeling:

“Gefragmenteerd hyaluronzuur met een laag moleculair gewicht stimuleert het watervasthoudend vermogen van de huid. Door het weefsel te doordrenken, heeft het invloed op de epidermis en dermis, waarbij het vochtgehalte van de huid wordt verbeterd en de collageensynthese wordt gestimuleerd voor een intens opvullend en verstevigend effect. Tegelijkertijd stimuleert de herstructurerende exopolysaccharide de endogene aanmaak van hyaluronzuur en NMF, waardoor een langdurige hydratatie tot stand wordt gebracht.”

Exopolysaccharide, ja. Ik had werkelijk geen idee wat dat was – ja, iets met suiker kan ik eruit afleiden – maar ik heb er iets (vaags) over gevonden: het is een stof die er voor zorgt dat de boel bijeen en intact wordt gehouden. Scheikunde is nooit mijn sterkste kant geweest, jongens.

Filorga review

Hydra-Filler Mat is een moisturizer die de gevoelige huid van de nodige dorstlessing voorziet, de porieen verkleint en een matte basis achterlaat voor de rest van de make-up. Dit gebeurt in de vorm van een gel cream. Nu ben ik normaal niet zo van de gel als het op skincare aankomt, maar het voordeel van dit product is dat het eruit ziet en voelt als een crème en zijn werking doet als een gel.

Filorga review

De geur is ontzettend lekker. De gel cream ruikt bloemerig fris op een hele chique manier. Ik heb een dergelijke geur ooit eens in Parijs geroken en die associatie steekt meteen weer de kop op. Het zijn van die geuren waarvan je weet dat erover is nagedacht.

Filorga review

Ook de textuur is fijn, want: precies goed. Geen overdreven romig en/of vol product, maar een frisse en lichte textuur die zich ook erg goed leent voor de zomermaanden, waarbij ik doorgaans al het zweet op mijn neus heb staan bij het idee dat ik wat op mijn gezicht moet smeren. De gel cream laat zich makkelijk verdelen en trekt snel in.

Filorga review

Dat pore refining gebeuren is – zoals bekend – niet echt een prio op mijn lijstje. Je huid moet toch kunnen ademen, dus wat mij betreft laten we die functie gewoon lekker intact. Waar de Hydra-Filler Mat voor ontworpen is, voert hij ook goed uit. Mijn huid is gehydrateerd en op dagen van droogte heb ik niet het idee dat ik iets tekort kom. Daarnaast voelt mijn huid na het aanbrengen mooi mat en is het dus een prima basis voor onder de rest van mijn make-up. De Hydra-Filler Mat is geschikt voor ieder huidtype en vrij van siliconen en oliën.

Conclusie

Ik denk dat ik met de Hydra-Filler Mat een heel erg fijn zomerproduct in handen heb. Dat idee kreeg ik ook al zeer snel, want op het moment van fotograferen was twee derde van de pot al leeg. Door de niet vettige structuur en de lichte frisse werking is dit een product dat je ’s ochtends snel kunt aanbrengen en meer dan voldoende hydratie en basis biedt voor de rest van de dag, zelfs voor 40+ huidjes. Check. Wat mij betreft is de Hydra-Filler Mat bij deze dan ook toegevoegd aan het rijtje van successen van Filorga.

Hydra-Filler Mat kost € 46,90 (50 ml) en is onder andere te koop bij ICI Paris XL.

Wat is jouw favoriete zomerproduct?

Tutje.nl

(Dit artikel bevat producten die mij zijn toegezonden.)

 

9 REACTIES

  1. Klinkt heerlijk! Gel creams zijn sowieso prettig met warm weer vind ik. Met Filorga heb ik een haat-liefde verhouding, soms super enthousiast en soms weer minder. Aaah… deze klinkt weer super fijn!
    * Babs heeft onlangs geplaatst: Spam je blog!

  2. Ik vind Filorga ook erg fijn.
    Heb de UV Defence SPF50 besteld voor de zonnige dagen. Die heb ik nu 4 dagen gebruikt en vind het een super fijn product. Niet verbrand en mijn huid ziet en zacht en gehydrateert uit.

  3. Filorga is inderdaad een topmerk! Deze crème lijkt me erg fijn, zeker gezien de gel textuur. Fijn dat hij snel intrekt en zich makkelijk laat verdelen. Ik ben erg benieuwd!

  4. Dit klinkt inderdaad als een fijne creme voor de zomer! Zelf smeer ik met echt warm weer enkel met zonnebrandcreme speciaal voor het gezicht. Die van Etos vind ik momenteel erg fijn. Alleen beetje afpoederen daarna en klaar is kees 🙂

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

CommentLuv badge