Feest make-up van Dr Pierre Ricaud

8

Eén van de leuke dingen van de naderende feestdagen is de lancering van daarbij horende make-up collecties. Dr Pierre Ricaud doet dit jaar ook weer aan dat feestje mee en ik laat je daarom graag wat feestelijke make-up van dit vriendelijke Franse merk zien.

Dr Pierre Ricaud

Hoewel Dr Pierre Ricaud in Frankrijk een groot man is, is in Nederland zijn grote broer Yves Rocher toch iets meer bekend. Persoonlijk vind ik de producten van Dr Pierre Ricaud er een stuk luxer uitzien. Qua prijs maakt het – gezien de bijna wekelijkse prijswijzigingen – over het algemeen vrij weinig uit. Mijn eerdere ervaringen met Dr Pierre Ricaud zijn naar volle tevredenheid. Het micellair water van dit merk is nog steeds het beste watertje dat ik tot nu toe heb gebruikt.

review Dr Pierre Ricaud make-up

Dr Pierre Ricaud feest make-up

Zoals ik al zei; aan het einde van het jaar en tijdens de donkere dagen mag het allemaal wel wat sprankelend. Dr Pierre Ricaud springt daar goed op in en heeft in verband daarmee een aantal feestelijke make-up producten uitgebracht. Let it shine!

Dr Pierre Ricaud Gold Trio Eyeshadow Palette

Oké, de kleurtjes zijn misschien niet helemaal origineel. But then again, van zulke kleuren kun je nooit teveel hebben. Ik vond dit palette in elk geval een fijne verrassing in het perspakket, want meestal werkt Dr Pierre Ricaud alleen met mono oogschaduw.

review Dr Pierre Ricaud make-up

Het palette doet lekker solide aan. Geen hol en dun stukje plastic, maar een massief palette in een opvallende rood/zwarte kleurstelling. Er is zelfs nog een spiegel in het palette gedaan en dat vind ik altijd wel +100. Minstens.

review Dr Pierre Ricaud make-up

De drie kleuren in het palette zijn warme goudtinten: goudwit, goudgeel en goudroze. Aardig safe, maar ook aardig mooi. Voor mij had er iets meer verschil in de kleuren mogen zitten, vooral de laatste tint had een aantal slagen donkerder gemogen. Maar dat neemt niet weg dat dit prachtige kleuren zijn.

Dr Pierre Ricaud Lipstick

De lipstickhoarder in mij kreeg een cosmetisch orgasme in mijn hoofd bij het zien van de vier nieuwe lipsticks van Dr Pierre Ricaud. Hier kan ik dus heel erg blij van worden. Zoveel lipstick en maar één mond.

review Dr Pierre Ricaud make-up

De hulzen van de lipsticks doen elegant aan, maar blijven qua stevigheid wel wat achter bij het oogschaduw palette. Maar het gaat om de binnenkant, dus laten we die maar snel gaan bekijken.

review Dr Pierre Ricaud make-up

De vier kleuren varieren van vrij licht naar behoorlijk donker en daarbij is zowel aan een rustige lip als een vrij heftige lip gedacht.

review Dr Pierre Ricaud make-up

Hier hebben we Coral Elégant, een doffe koraaltint, Rose Fuchsia (een fuchsia tint), Rouge Flamboyant (feestelijk rood met de nodige shimmer, met een exclusieve goudkleurige huls) en we sluiten de rij met de best wel intense Rouge Bordeaux, een eh… bordeaux rode kleur. No shit, Sherlock.

review Dr Pierre Ricaud make-up

Ik vind de kleuren stuk voor stuk wonderschoon. Ze komen allemaal erg mooi en luxe uit de verf. En ik kan het me verbeelden, maar ze ruiken ook licht fruitig.

Dr Pierre Ricaud nagellak

De feest make-up onderscheidt zich dit jaar door de goudkleurige vormgeving. Waar het ontwerp normaal uit zilverkleur bestaat bij het gros van Dr Pierre Ricaud producten, is bij de feest make-up gekozen voor chic goud. Dit is ook doorgetrokken in de nagellakflesjes die voor deze gelegenheid zijn voorzien van een goudkleurige dop.

review Dr Pierre Ricaud make-up

De sprankelend rode Rouge Flamboyant vormt een setje met bovengenoemde lipstick met dezelfde kleur en naam. Om het feestgehalte nog wat extra op te halen is er ook de goudkleurige Eclats d’Or. Prachtig als je helemaal into gold bent. En zo niet, dan hebben we altijd de accentnagel nog.

review Dr Pierre Ricaud make-up

De nagellak is van een prima kwaliteit. Twee laagjes zijn genoeg voor maximale dekking en met een topcoat heb je zeker vijf dagen plezier van het feestgedruis op je nagels.

Conclusie

Dr Pierre Ricaud heeft weer een aantal leuke producten afgeleverd. De kleurkeuze mag dan misschien een beetje voorspelbaar zijn, maar dat doet niks af aan het feit dat de producten an sich prima werken en kwalitatief niks te wensen over laten. De lipsticks in het pakket zijn veruit mijn favoriet, met de rode nagellak als goede tweede.

De prijzen van Dr Pierre Ricaud zijn bijna wekelijks aan verandering onderhevig. Vaak worden er fikse kortingen aangeboden. Voor de actuele prijzen kun je terecht op de website van Dr Pierre Ricaud.

Heb jij ervaring met de producten van Dr Pierre Ricaud?

Tutje.nl

 

(Dit artikel bevat producten die mij zijn toegezonden.)

8 REACTIES

  1. Ik zag het ook op de doos staan en vermoedde ook direct dat ze uit hetzelfde “nest” kwamen. Yves Rocher was een van mijn eerste stapjes op cosmetica gebied. Wij kregen die dikke folder (meer een boekje was het volgens mij) en toen heb ik wel eens wat besteld. Ik vond het zo spannend altijd! (er zaten ook van die opgerolde papiertjes bij, lootjes ofzo voor gratis producten)
    Mooie collectie, en de kwaliteit is ook top!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

CommentLuv badge