Etos | Sunny Breeze

10

Het is zomer – althans, in theorie, in werkelijkheid is het soms niks anders dan schijtweer – en dat is meestal wel een periode waar je je productgebruik op aanpast. Sommige producten zijn in de zomer fijn of juist minder fijn om te gebruiken en waar we al helemaal niet op zitten te wachten, zijn vlekken die kunnen ontstaan bij gebruik van cosmetica in combinatie met de zon. Jatochniettan? Nou, dat vindt Etos ook en daarom brengt zij ons Sunny Breeze.

Etos parfum review

Etos Parfum

Nu ben ik geen snob of blasé – verre van zelfs – maar als het op parfum aankomt, dan heb ik een dure smaak. Ik ben zo’n shallow vrouw die helemaal languit kan gaan voor een mooie flacon of dito vormgeving. Natuurlijk weet ik dat je bij het afrekenen van een geurtje voor een groot deel voor het merk betaalt, maar dat hoort natuurlijk ook een beetje bij de beleving. Om de één of andere reden kijk ik niet vaak naar budgetmerken en daarom was het des te leuker dat Etos mij een Eau de Toilette van haar eigen merk toezond.

Etos parfum review

Huismerk parfum

Parfum van huismerken van drogistketens zijn niet nieuw. Diverse drogistketens hebben al een aantal jaren geuren onder hun huismerk uitgebracht en dat zijn allang niet meer van dat soort flesjes die je vroeger op de markt wel zag; drie voor een tientje met een geur die nog geen nanoseconde na het opspuiten al was vervlogen. Integendeel; geuren van huismerken van ’s Neerlands drogistketens zijn momenteel serieuze spelers op de markt, niet in de laatste plaats door de combinatie kwaliteit + lage prijs.

Etos parfum review

Etos Sunny Breeze

Sunny Breeze is een nieuwe geur in de portfolio van Etos. Zoals de naam al doet vermoeden ziet het geheel er niet alleen zomers uit, maar is deze geur tevens één van de weinige geuren die je tijdens het zonnen kunt dragen, zonder schade aan je huid aan te brengen. Sunny Breeze veroorzaakt geen (zonne)vlekken en/of uitslag, wat dit parfum ook zeer geschikt maakt voor de gevoelige huid.

Etos parfum review

Aan de flacon zal het niet liggen, want ik vind hem erg mooi. Eén en al minimalisme in een strakke vormgeving. Het is dat er Etos op staat, anders had dit rustig een flacon van één of ander flashy merk kunnen zijn.

Etos parfum review

Belangrijkste geurnoten in Sunny Breeze zijn: citrus, cassis, abrikoos en amber. Dat zijn stuk voor stuk allemaal zomerse ingrediënten, wat zich duidelijk vertaalt naar een dito geur: licht, fris, een tikje fruitig en zomers. Het is niet het eerste parfum dat ik zou pakken, gezien mijn voorliefde voor de poederige geuren, maar aan de andere kant: om met het zeer aanwezige Poudre van Valentina met 30 graden op het strand te gaan zitten is wellicht ook wat teveel van het goede.

Etos parfum review

De geur is niet heel erg kenmerkend en bevat van alles een beetje. Gewoon, lekker doorsnee – zeg maar. Ik vermoed dat dat ook exact de bedoeling van Etos was; een middenmoot geurtje dat veel mensen aanspreekt, met een hoge draagbaarheidsfactor in de zomer. De geur blijft overigens wel een aardig tijdje hangen, dus dat valt me zeker niet tegen.

Conclusie

Met Sunny Breeze zet Etos een prima, niet al te opvallende, niets-om-het-lijf geur neer, die zeer geschikt is voor het seizoen dat je daadwerkelijk een stuk minder of niets om het lijf hebt. Zonnevlekken en –uitslag heb ik niet kunnen ontdekken tijdens het dragen van Sunny Breeze bij zeer hoge temperaturen, dus die claim kan ik onderschrijven. Voor de liefhebbers van fris/fruitige en bloemerige geuren is dit een heel mooi flaconnetje voor op vakantie, om in de strandtas te gooien of voor zomerse terrasdagen.

Sunny Breeze is te koop bij alle Etos filialen voor € 9,99 (50 ml)

Gebruik jij wel eens parfum van een huismerk?

Tutje.nl

 

(Dit artikel bevat producten die mij zijn toegezonden.)

 

10 REACTIES

 1. Prima geur om lekker wild mee te spuiten. (de spray dan, ik zelf sta dan stil) . inderdaad, als er een andere naam op die flacon had gestaan had ik het ook geloofd.
  Gek is dat eigenlijk, met parfums.
  Ik hou ook van super poederige geuren maar als het heel warm is is deze fijner en zo kan ik langer met mijn duurdere geuren doen, ideaal!
  * Babs heeft onlangs geplaatst: Review- Skin Perfecting 8% AHA Lotion van Paula’s Choice

 2. Citrus, dan haak ik meestal al af. Ben echt een zoet meisje. Ik gebruik zelden zulke luchtjes. Ben dan ook wel heel oubollig daarin en draag al jaren hetzelfde en varieer weinig. Toevallig laastst een geurtje gekocht bij zara, die ik overigens weinig draag.
  * Josine heeft onlangs geplaatst: zilver

 3. Klinkt goed! Ik heb nu (o.a.) een geurtje van Kruidvat in de kast staan. Want die ruikt echt heel erg naar Coco Mademoiselle, maar dan voor 8,99. Dus goed genoeg voor op kantoor, zeg maar :-). De laatste keer dat ik Coco Mademoiselle wilde kopen was ‘ie uitverkocht (en niet leverbaar) en dus heb ik Chance meegenomen, maar ik vind die toch echt minder lekker. En nu heb ik dus een dupe voor veel minder geld. Als die potjes leeg zijn ga ik wel weer voor de real deal. Overigens wel fijn aan dit parfum van Etos dat je er geen vlekken van krijgt in de zon!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

CommentLuv badge