Etos | Spring Make-up

10

Het is lente en dat is aan alles te zien. Dan kan een lente makeup’je natuurlijk niet achterblijven en dat had Etos waarschijnlijk ook in gedachten toen de Etos Friends pakketten werden verstuurd. Spring Make-up all over. Ik laat een aantal make-up producten van Etos zien, waarvan eentje mij aangenaam verraste.

Etos make-up review

Etos

Ik heb eigenlijk al zoveel over Etos gezegd dat het eigenlijk een herhaling van feiten wordt. Het is en blijft een fijne winkel en het huismerk van Etos is heel tof gestyled. Ik mag er graag even tussen neuzen. Ondanks dat ik niet meer in de binnenstad van Groningen werk, is Etos gezellig met mij mee gereisd. Ook op mijn nieuwe plek zit een Etos. Onder hetzelfde dag zelfs. Dat is mooi meegenomen.

Etos Matte Finish Foundation

Eén van de leukste dingen van beautybloggen vind ik het testen van foundation. Het blijft een tricky dingetje, want een verkeerde kleur kan rampzalige dingen tot gevolg hebben, maar die afgang is mij – tot nu toe – bespaard gebleven.

Etos make-up review

Toen ik zag dat de foundation was Etos een matte is, dacht ik wel even van: “O.” Matte wordt lastiger naarmate de jaren vorderen en ik ben nu eenmaal 42 (43, als jullie dit lezen, RIL), dus op hoop van zegen ben ik de test aangegaan.

Etos make-up review

Met de verpakking is niks mis. Mooi basic en strak. De flacon geeft aan dat de foundation geschikt is voor de normale tot vette huid. De kleur Cool Beige is een kleur die bij uitstek geschikt is voor de koelere huidtinten, en daarmee zit ik dus goed.

Etos make-up review

De Matte Finish Foundation (€ 6,99) heeft een medium dekking and then some. Net over het randje van medium heen, zeg maar. Voor mij persoonlijk mag hij wel wat lichter qua dekking, maar het resultaat valt mij niet tegen. Hij brengt fijn aan en blijft ook zonder make-up primer goed zitten. Echt he-le-maal matte vind ik hem niet, maar daar hoor je mij niet over klagen. Ik ben toch het type dat eerder een glansje toevoegt, dan een glansje verwijdert.

Etos make-up review

Al met al vind ik dit een prettige foundation. Ik pak hem er regelmatig bij als het de vorige avond nachtwerk is geworden om het ergste leed te verdoezelen, dus een waardige aanwinst van mijn stash.

Etos Color Care Lipstick Lip-Oholic

Ik had de ColorCare lipsticks van Etos al wel eens eerder gezien en het viel me toen ook al op dat ze er erg mooi uitzien. Een mooie matzwarte huls met een stevig voorkomen.

Etos make-up review

Ook Lip-Oholic (€ 3,99) is daar een voorbeeld van. Kiek moar ee’m. Ziet er gewoon heel gelikt en luxe uit, toch?

Etos make-up review

De kleur zelf is mooi, maar niet mijn kleur. Daar kan de kleur niks aan doen. Het ligt aan mij. Dit soort tinten maken mij onnodig bleek. Met een full make-up wil het nog wel, maar als ik deze lipstick zonder make-up draag, dan kan ik zo bijspringen in Michael Jacksons Thriller. Jammer, want de kleur is heerlijk zomers. Ik wandel volgende week in mijn pauze wel even naar de Etos om de andere kleuren te bekijken, want hij draagt wel erg prettig en blijft bovengemiddeld lang zitten.

etos makeup ervaring

Etos Matte Lipstick Transformer

Dit is een product dat elke (glans)lipstick omtovert in een matte versie. Het idee dat je met de Matte Lipstick Transformer (€ 3,99) een multitalentje in handen hebt, is natuurlijk erg leuk. De bedoeling is dat je deze balsem royaal over je lipstick aanbrengt. Dit hoeft niet per sé een lipstick van Etos te zijn. Any other lipstick will do.

Etos make-up review

Het zal ongetwijfeld aan mij liggen, maar ik kreeg het niet voor elkaar. Ik creëerde een soort van smoezelige laag over mijn lipstick heen. Waarschijnlijk sla ik een belangrijke stap in het proces over, dus hier ga ik nog even goed op oefenen. Geen man overboord overigens, want ik houd iets meer van lipsticks met een satin finish dan van matte kleurtjes.

Etos Make-up Spons

Dit schattige roze eitje, met een voorkomen alsof zijn onderkant gruwelijk door de eiersnijder is geamputeerd ken ik. Althans, ik ken de vorm van een ander merk.

Etos make-up review

Beauty Blender zijn al jaren ongekend populair. Ik twijfel nog steeds over de aanschaf van het origineel, want hij schijnt echt da bomb te zijn. De make-up spons van Etos (€ 4,99) is dan een leuk beginnetje.

Etos make-up review

De spons zelf voelt erg stevig aan en ligt qua grip goed in de hand. Wat ik wel mis is iets van een gebruiksaanwijzing. Zo weet ik niet of de spons nat of droog kan gebruiken. Wat ik wel weet is dat dit sponsje mij niet tegenvalt. Ik moet nog steeds de beste techniek een beetje uitvogelen, maar qua blenden van mijn foundation doet dit dingetje goede zaken. Het grote platte vlak weet hier wel raad mee, waarbij het puntje verrekte ideaal is om foundation of concealer onder mijn ogen goed mee uit te werken.

Conclusie

Het is deze keer een mengelmoes van ‘Hè, best fijn!’ en ‘Hm, niet mijn ding’. Het eerste had ik bij de Matte Finish Foundation en het laatste had ik bij – het zal geen verrassing zijn – de Matte Lipstick Transformer. Het is ook maar net waar je persoonlijke voorkeur ligt. De Color Care lipstick mag dan wel niet mijn kleur zijn, maar er zijn meer kleuren, en hij draagt prettig. Het Make-up sponsje is prima in gebruik, maar ik vrees dat ik teveel gehecht aan mijn kwasten ben om over te stappen naar Kamp Spons.

Volgende week komen de ontharingsproducten van Etos aan bod. En daar heb ik uiteraard ook weer genoeg over te vertellen.

Gebruik jij wel eens Etos make-up?

Tutje.nl

 

(Dit artikel bevat producten die mij zijn toegezonden.)

 

10 REACTIES

  1. Mooie en eerlijke review! Ik ben wel benieuwd naar de foundation, al moet ik zeggen dat ik ook wel van een glansje houd. Ik noem het altijd een fijne glow

  2. Etos is heel lang weg geweest bij ons uit de stad. En daardoor is mijn hart een beetje bij Kruidvat gaan liggen. Inmiddels is er (ook al best een tijdje) weer een vestiging, maar qua make-up WAS ik nooit zo’n fan van Etos (was he, dat was dus ‘vroeger’). Inmiddels denk ik: ik moet er maar eens vaker naartoe, want de hele Etos-collectie is zo leuk geworden! En er komen steeds leuke dingen bij.

  3. De lipsticks van Etos zijn best goed, zeker als je kijkt wat je ervoor neertelt. Kamp spons ben ik ook niet zo van, al is de beautyblender die ik een tijdje terug kocht best fijn! Ben nu wel benieuwd naar de foundation… En nog meer naar de ontharingsproducten, dus ik houd je website weer in de gaten 😉
    * Astrid heeft onlangs geplaatst: Makeup Revolution Ultra Contour palette review

  4. Ik ben toevallig Etos een beetje aan het herontdekken. Was er heel lang niet geweest maar kom nu tot de conclusie dat ik het toch wel een hele fijne winkel vind.

    Ik heb heel lang alleen een oogpotloodje, mascara en een beetje ogenschaduw over dat oogpotloodje gebruikt. Maar ik ben echt toe aan een goede foundation. Nu ik niet meer zo jong en fris maar meer ehhh jongbelegen ben heb ik eigenlijk iets nodig om mijn smoeltje te egaliseren.

    Dus ik ga me eens verdiepen in de foundation wereld.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

CommentLuv badge