Nieuwe maskers van Etos

15

Als zijnde Etos blogger, word ik maandelijks verblijd met nieuwe producten of tijdloze klassiekers van het eigen merk van Etos. Deze maand kwam er een vrolijk gekleurd bundeltje binnen; dit bleken de nieuwe maskers van Etos te zijn.

etos masker review

Etos

Ik heb mijn introductietekst over Etos onder een sneltoets staan – goede service, kadootjes leuk ingepakt, bladiebla – maar dat komt ook omdat ik het oprecht meen. Etos geeft en heeft voor een hands-on drogist net even dat stukje meer. Natuurlijk zijn er goedkopere drogisten, maar Etos heeft in de afgelopen jaren goed teruggeslagen met een restyling van zowel het logo als producten en breidde het assortiment van de huismerkproducten ook nog eens flink uit. De producten van Etos zien er altijd luxe en vrolijk uit en hebben een portemonnee-vriendelijk prijsje.

etos masker review

Etos Maskers

Goed, masker time dus. Ik ontving een pakketje van vijf verschillende maskers. De maskers zijn allemaal anders samengesteld, maar hebben als hoofddoel: een lekker zacht en gevoed huidje achterlaten. Op het moment van typen heb ik ze nog niet allemaal getest, maar ik zet ze alvast wel op een rijtje, met een benoeming van mijn voorlopige favoriet(en).

Etos Smoothing Strawberry Souffle Mask

Aangezien geduld en het opbouwen van spanning niet mijn sterkste kant is, beginnen we maar gelijk met één van mijn favorieten; het Smoothing Strawberry Souffle Mask. Dit masker is namelijk net zo lekker als dat hij klinkt.

etos masker review

Je had mij al bij het woord ‘Souffle’, maar de samenstelling van het masker kan er ook wat van. Het masker bestaat uit een combinatie van aardbei en vanille-extract. Het laatste zorgt voor de nodige kalmering van de huid. Zelfs met het zakje nog dicht, voel je dat je te maken hebt met een lichte fluffy puffy substantie. Dit masker heb ik als eerste getest en ik vond hem heerlijk. De geur, de textuur, alles. Een luxe maskertje dat zorgt voor een zacht huidje. Zomer in een zakje. Echt.

Etos Refreshing Fruit Smoothie Mud Mask

Het Refreshing Fruit Smoothie Mud Mask bevat de combinatie van perzikolie en mangoboter. De term Fruit Smoothie komt al erg aantrekkelijk over en lijkt me zeker geen overbodige luxe na een dagje zon.

etos masker review

Zoals al zei; aan een leuke vormgeving geen gebrek bij Etos. En dat hoeft ook helemaal niet zo moeilijk te zijn. Beetje tijdloos en herkenbaar lettertype, beetje kleur en hop, klaar! Dit masker heb ik nog niet gebruikt, maar ligt te wachten totdat ik een rustig momentje heb tijdens het Pinksterweekend.

Etos Deep Cleansing Virgin Olive Oil Mask

We stuiteren door naar nummer 3, namelijk het Deep Cleansing Virgin Olive Oil Mask. Hier was ik erg benieuwd naar, want ik ben stapelgek op olijfolie. Het maakt me geen drol uit waar, wanneer en hoe; als er maar olijfolie in zit.

etos masker review

Dit masker bevat koudgeperste olijfolie voor een kalmerende en voedende werking. De combinatie van Shea- en Cacao boter gooit er nog eens een intensieve reiniging tegenaan. Ook dit masker is een spontaan feestje als het aankomt op substantie en de (heerlijke) geur. Ik heb het vermoeden dat dit ook de meest milde van de maskers is. Het masker laat een prettig soepele en bijzonder goed gevoede huid achter, waardoor ik het na gebruik van dit masker zonde vond om een aanvullend product aan te brengen.

Cleansing Peel Of Mask

Peel Off maskers vind ik niet alleen prettig in gebruik, maar persoonlijk vind ik het hele lostrek gebeuren – naast bubblewrap – ook één van mijn guilty pleasures. Als kind smeerde ik regelmatig mijn handen in met lijm om het lijm dan in stukjes er af te trekken. En als ik weer eens ten prooi was gevallen aan een gevalletje zonnebrand, dan was de wetenschap dat ik bij het vervellen niet bij mijn eigen rug kon retefrustrerend. Gevalletje Hond die achter zijn eigen staart aan rent – zeg maar. You get the picture.

etos masker review

Gelukkig kan ik nu los met het Cleansing Peel Of Mask, dat je na inwerking los van je huid kunt trekken. Dit masker verwijdert dode huidcellen en stimuleert de aanmaak van nieuwe huidcellen. Dit masker ruikt heel erg lekker, door de combinatie van Manuka Honing met Jasmijn. Daarnaast geeft het de huid een natuurlijke boost. Of het daadwerkelijk nieuwe huidcellen aanmaakt kan ik niet beoordelen, maar het masker laat zeker een zacht huidje achter. Ook een favoriet, waarbij de geur en het Peel Off gedeelte dikke punten scoren.

Refreshing Cucumber Peel Off Mask

Het laatste masker valt tevens in de categorie Peel Off, want het Refreshing Cucumber Peel Off Mask is ook weer een gezellige lostrekker.

etos masker review

Cucumber en Citrus extract maken van dit masker een fris geheel. Nu ben ik niet zo heel erg dol op citrus geuren, dus dat is – naast chronisch tijdsgebrek – de reden dat dit zakje nog steeds ongeopend is gebleven. Ik bewaar dit frissertje gewoon voor na de eerstvolgende zomerdag.

Conclusie

Voor zover ik heb kunnen testen zijn de maskers van Etos veelzijdig in gebruik qua toepassing, geur en werking, maar hebben ze allemaal een gemeenschappelijk doel voor ogen: het hydrateren van de huid. Er wordt met vele voorkeuren rekening gehouden en de maskers variëren van crème tot een luchtige souffle tot aan een uithardend masker. Ook de liefhebbers van Peel Off maskers komen aan hun (los)trekken, waardoor niet alleen de huid, maar ook je innerlijke Dwangneuroot wordt gevoed. De maskers zijn allemaal geschikt voor elk huidtype en kosten maar € 0,99 per stuk.

Gebruik jij wel eens een Peel Off masker?

Tutje.nl

(Dit artikel bevat producten die mij zijn toegezonden.)

15 REACTIES

  1. Het eerste masker klinkt om op te eten, lekker! Peel off maskers vind ik ook heel fijn, het weghalen van alles wat je niet op je gezicht wilt zien. Hahaha, ook ik smeerde lijm op mijn vingertoppen om dan lekker een pulk sessie te doen. En velletjes lostrekken, omg… te leuk. Na mijn blue peel gingen er hele lappen vanaf. En toen ik de meest heftige peeling kreeg kon ik er ook niet zo goed vanaf blijven. (gevolg, wat littekens tussen mijn wenkbrauwen, oeps.)
    De maskers klinken goed en zien er inderdaad heel leuk uit!
    * Babs heeft onlangs geplaatst: KeeK op de WeeK 22- Budget kapper, budget loungebank en een sloopbank

  2. hahaha, de innerlijke dwangneuroot! Ik vind dat afpellen ook heerlijk maar het is meestal net te intensief voor mijn huid. Toegegeven mijn huid is een hysterische aansteller die van het minste of geringste al in hyperventilerende vlekken uitbreekt. Dus ik ben altijd voorzichtig met een maskertje, maar het juiste maskertje is heerlijk inderdaad.
    * Armande heeft onlangs geplaatst: Hoe kun je omgaan met kritiek op je handgemaakte sieraden?

  3. Zien er goed uit en voor die prijs, ga ik zekers ff halen voor de vakantie , thxx voor leuke en goede review

  4. Het gaat om de maskertjes, maar doe lijm afpulken…. Wat was dat satisfying… Moet dan maar eens een peel off nemen zeker ☺️☺️

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

CommentLuv badge