Etos | Botanical Boost | Rosemary & Fig

14

Dat Etos de afgelopen jaren erg goed uit de verf komt, is inmiddels wel bekend. Het eigen merk van Etos is al een tijd geleden fors uitgebreid en de producten hebben een fikse gedaanteverwisseling ondergaan. Een meer specialere lijn van Etos is de Botanical Boost en daarvan laat ik vandaag een drietal producten uit de Limited Edition Rosemary & Fig collectie zien.

Botanical Boost Rosemary Fig

Botanical Boost

De Botanical Boost collectie bestaat al een tijdje. Deze lijn is voortgekomen uit een samenwerking met de Hortus Botanicus Amsterdam en ik vind dit een bijzondere en erg prettige lijn. Mijn eerdere ervaringen waren ook alleen maar positief, want klik (met een hoofdrol voor mijn dochter) en klik. Mooie producten met een even mooie vormgeving.

Botanical Boost Rosemary & Fig

Toevallig spotte ik twee weken geleden tijdens een pauzerondje de Limited Edition producten uit de Rosemary & Fig lijn, afkomstig uit de Botanical Boost collectie en heb er even bij staan kijken. Ik dacht nog: ‘Leuk, een geurkaars!’, maar had op dat moment te weinig tijd om wat langer te kijken. Gelukkig werd ik als Etos Friend dezelfde avond nog op mijn wenken bediend, want bij thuiskomst wachtte een mooi Etos pakket op mij.

Botanical Boost Rosemary Fig

Rosemary & Fig Scented Candle

Laten we gelijk maar beginnen met één van de mooiste producten die de Botanical Boost collection ooit heeft uitgebracht; de Rosemary & Fig Scented Candle. Heel slim om in deze tijd van het jaar een geurkaars uit te brengen, zeker als hij er zo snukkig uit ziet als deze:

Botanical Boost Rosemary Fig

Serieus, ik vind hem zó leuk! Met de vormgeving is helemaal niks mis. De kaars ziet er best luxe uit, mede mogelijk gemaakt door het leuke doosje eromheen.

Botanical Boost Rosemary Fig

Maar wat het helemaal af maakt is de ontzettend warme geur, die deze kaars siert. De kaars heeft de signature-geur die ook naar voren komt in de rest van de producten; een warme, bloemerige geur, afkomstig van de combinatie rozemarijn en vijg. Ik vind het een geur die naadloos past bij deze tijd van het jaar. De kaars geeft redelijk wat aroma af; valt mij niet tegen! Hoeveel branduren de geurkaars bevat kan ik niet echt vinden, maar ik vermoed dat één verpakking voldoende is voor een paar lekker ruikende avonden.

Rosemary & Fig Shower Cream

De warme geur waar ik het eerder over had, komt ook terug in de Rosemary & Fig Shower Foam. Ik ben dol op rijkelijk schuim onder de douche en kom met deze flacon dan ook helemaal aan mijn trekken.

Botanical Boost Rosemary Fig

Met een inhoud van 250 ml kunnen we spreken van een behoorlijke inhoud. De verkwikkende werking van rozemarijn gaat hand in hand met de voedende werking van vijg, wat zich weer uit in een lekker zacht huidje. De heerlijke geur verveelt niet snel en ik hoop dat van deze lijn nog eens een body butter wordt uitgebracht, ik zou deze gelijk met kruiwagens tegelijk inslaan.

Rosemary & Fig Massage Oil

Overigens, tot die tijd redden we ons meer dan prima met de Rosemary & Fig Massage Oil. Deze olie die kan worden gebruikt bij de edele kunst der massage, bevat ook weer dezelfde heerlijke geur als de rest van de serie.

Botanical Boost Rosemary Fig

Naast gebruik als massageolie gebruik ik zulk soort olien ook regelmatig als olie voor de huid. Natuurlijk is massageolie over het algemeen een stuk vetter dan een zogenaamde droge olie, maar in geval van een droge olie vind ik dat helemaal geen probleem. Een paar druppels aanbrengen op mijn benen zorgt voor een stel soepel gezalfde pootjes.

Botanical Boost Rosemary Fig

Conclusie

Ik vind de Rosemary & Fig lijn misschien wel de lekkerste lijn uit de complete Botanical Boost collectie. Natuurlijk speelt het soort product daarbij een rol – zo vind ik het heel erg leuk dat er een geurkaars in de collectie is opgenomen – maar wat bij mij echt de doorslag geeft is de heerlijke geur die aan de producten is toegevoegd. Dit alles tezamen zorgt voor een stel heerlijke Limited Edition producten die zich goed lenen voor deze tijd van het jaar en als een leuk kadootje kunnen dienen voor de komende feestdagen.

De Limited Edition producten uit de Rosemary & Fig lijn van de Botanical Boost collectie liggen nu in de Etos filialen. (Scented Candle: € 6,99, Shower Foam: € 4,99, Massage Oil: € 4,99). Meer informatie vind je op de website van Etos.

Heb jij al iets uit de Rosemary & Fig lijn geprobeerd?

Tutje.nl

(Dit artikel bevat producten die mij zijn toegezonden.)

14 REACTIES

  1. De shower cream heb ik, wat, een heerlijke geur heeft deze! Ja, die kaars wil ik ook nog hebben. Mijn lijstje wordt weer steeds langer. De Rituals lijn waar je laatst over schreef heb ik geroken in de winkel en man, die ruikt ook zo lekker.
    Dus: geurkaars van Etos en ook maar weer even langs Rituals zodra het kan!

    • Hier zit ik een beetje van te glimmen. Dankjewel! Ik volg momenteel een fotoworkshop van vijf ochtenden om mijn camera te leren kennen en wat meer technieken onder de knie te krijgen (ben nog steeds de meest trage leerling van de groep, maar goed; ik leer!) Het is nog steeds niet naar mijn zin, maar dat heeft ook te maken met de lichtomstandigheden waarin ik fotografeer en te weinig tijd.

  2. Ah ja, deze producten zijn zo leuk. Ik zal je eerlijk vertellen dat ik gisteren de lege verpakking van de kaars weggegooid heb. Ik heb hem zowat elke dag aangehad sinds hij binnen kwam. Echt super lekker, en voor die prijs hoef ik me ook niet schuldig te voelen dat hij gewoon praktisch de hele dag brand. Ik hoop echt dat Etos met meer kaarsen komt.

  3. Zijn heerlijke producten van de Etos! Ben nu ook zeker nieuwsgierig naar de geurkaars, staat zeker genoteerd op mijn lijstje.

  4. Zo dol op die lijn van Etos. Ik was toen bij de lancering van de botanical lijn. Ik dacht toen dat het een tijdelijke collectie zou zijn, maar nee, echt een schot in de roos!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

CommentLuv badge