Fillers | Mijn ervaring met injectables | Deel II

22

Afgelopen zomer onderging ik een botox behandeling. Het was niet mijn eerste keer, maar wel de eerste keer die mij goed beviel. Met deze goede ervaring in mijn achterhoofd, besloot ik me ook maar aan de fillers te wagen. En als we toch bezig zijn, dan leggen we het gelijk maar vast, toch? Ik laat je vandaag dan ook alles weten over mijn ervaring met fillers. Ik liet mijn neuslippenlijn en traangootjes behandelen. Wat doet het, hoe doet het dat en – belangrijk – hoe bevalt het?

Botox

Weet je het nog? In de zomer van dit jaar greep ik naar De Naald. Nou ja, niet zelf natuurlijk, dat zou me een puinzooi zijn geworden, maar de vakkundige dokter Shelly Gangapersad van Perfect Silhouette, behandelde de trap in mijn voorhoofd, mijn frons (niet zo zeer aanwezig, maar moet altijd worden meegenomen als het voorhoofd behandeld wordt) en mijn kraaienpootjes. Lees hier mijn artikel. De reacties waren over het algemeen zeer positief. Je kunt voor zijn, je kunt tegen zijn, maar ik behoor tot de groep die zegt: lekker doen wat je zelf wilt, het is je eigen verantwoording. Dat oordelen laten we wel aan meisjes van zestien over.

Over meisjes van zestien gesproken, dat was qua resultaat natuurlijk nooit mijn bedoeling. Je mag rimpels best zien, maar waar het eventueel iets kan verzachten – niet te verwarren met verdwijnen – kunnen injectables een mooie toepassing zijn. Ik kreeg veel vragen over of ik het weer zou doen en ik geef zonder schaamte toe: JA. Inmiddels ben ik al een keer geweest voor een touch-up en begin januari staat een vervolgafspraak gepland.

Fillers

Pin mij nergens op vast, want ik ben maar een leek, maar ik denk dat ik redelijk veilig kan stellen dat botox het meest geschikt is voor de bovenste helft van het gezicht en dat de onderste helft zich het best leent voor fillers. Maar dat is niet het meest belangrijke verschil. Waar botox de spier lam legt, leggen fillers niks plat, maar wordt de rimpel opgevuld. Je snapt dat dit wonderen kan doen bij dingen als volumeverlies of heel diep gelegen rimpels.

Neuslippenlijn

Dat laatste, dieper gelegen rimpels, begint bij mij nu licht te komen, maar dat vind ik geen punt van aandacht. Ik ben 43 en dat is allemaal geen schande. Waardig oud(er) worden is een groot goed. Waar ik mij wel steeds meer aan begon te storen en waar ik tijdens mijn eerste behandeling ook op werd gewezen was mijn neuslippenlijn. De neuslippenlijn, ook wel de nasolabiale lijn genoemd, loopt van je neus tot aan je mondhoek. Iedereen heeft deze lijnen, van baby af aan, maar bij sommige mensen zijn deze lijnen sterk aanwezig, waaronder ik mijzelf mag rekenen. Uiteraard, ik lach vaak en veel, dus daar zal het waarschijnlijk ook mee te maken hebben, maar de grootste boosdoener is het volumeverlies dat werd gecreëerd door het afvallen, aankomen en weer afvallen van de afgelopen jaren. Tel daar mijn leeftijd bij op en je krijgt een prikgebied of canvas waar menig arts op los kan gaan.

Qua lachen vrolijke koontjes, maar in ruststand een groef alsof de klok 12 uur had geslagen…

Ik ging mij steeds meer storen aan die ‘aanhalingstekens’ rond mijn mond. Het leken net waarschuwingen dat alles wat uit mijn mond komt regelrechte onzin is. Wat af en toe niet ver bezijdens de waarheid is, maar daar hebben we het nu niet over.

Met hyaluronzuur kunnen deze lijnen worden verzacht. Dit wordt in de lijn of rimpel gespoten en dit gebeurt meestal met een verdoving. Shelly is een doorgewinterd arts en ze weet exact wat ze moet doen bij elk gebied, dus ik ging liggen en besloot het in alle vertrouwen maar over me heen te laten komen.

Verdoving erin en even wachten maar…

Over de pijn kan ik kort zijn. Met een verdoving is het meer dan prima te doen. Natuurlijk voel je wel iets, maar het is steeds maar heel even en het meest rare vond ik nog wel dat ik een soort van stroomstootje voelde, maar dat vond ik meer interessant dan akelig.

Bij botox is het effect na veertien dagen optimaal te zien. Het leuke van fillers is dat je direct resultaat ziet. Het hyaluronzuur doet direct zijn ding en dat is dankbaar werk voor zowel de behandelend arts als voor de patiënt. Shelly keek een paar keer keurend, spoot aan de ene kant nog wat bij en ik kon niet wachten om in de spiegel te kijken.

Traangoten

Maar ik moest nog even wachten, want de traangoten waren aan de beurt. Als je niks met beauty hebt, zul je denken: traangoten? Ja, joh. Traangoten. Het gebied onder je ogen dat gevoelig voor kringen, wallen en dies meer zij. Als daar door de tand des tijds ook een afname in volume merkbaar is, dan uit zich dat vaak in donkere schaduwen, wat kan zorgen voor een vermoeide indruk, ook al smeer je je de moeder aan concealer. Trust me. Been there.

De traangoten werden dus ook meegenomen in het behandeling. En daar zag ik van tevoren toch wel een beetje tegenop. Ik had gelezen over verdikkingen onder de ogen waar ik niet blij van werd en laten we wel zijn, de huid onder je ogen is erg dun. Rag daar een naald in, dan verwacht ik wel dat je tegen het plafond aan zit. Ik gooide mijn vragen voorafgaand aan de behandeling op tafel en werd gerustgesteld door de mededeling dat er bij de traangoten wordt gewerkt met Teosyal RII, een filler die zich gelijkmatig verdeelt, zonder op te hopen.

Raar genoeg deden de prikjes geen pijn. Ik vernam weinig van het prikkende gevoel, terwijl ik dat wel had verwacht. Shelly masseerde de filler vakkundig in en adviseerde mij om – mocht ik in het begin toch iets van een ophoping ervaren – dit weg te masseren. Hierbij mocht best wat druk worden gezet en als ik het zelf te eng vond, dat ik dan rustig langs mocht komen. Ik ben niet zo bang, dus dat zat wel snor, maar fijn om te weten dat die weg altijd open lag.

In de spiegel

Toen ik in de spiegel keek zag ik gelijk al een heel verschil. Het kunstmatig licht is misschien niet het meest flatteus, maar de neuslippenlijn bleek heel erg verzacht. Op deze foto lijkt hij zelfs helemaal verdwenen, maar dat komt natuurlijk ook omdat het gebied nog wat opgezwollen is door het prikken.

Wederom weer zeer charmante plaatjes. Links voor en rechts gelijk na het prikken, alles is nog wat opgezet.

Diezelfde avond hadden we een feestje. Ik kreeg bij het opmaken wel even een wegtrekker, aangezien ik nu wel erg veel leek op de moeder van Barbie. Dit bleek achteraf een combinatie van verkeerd licht en de versheid van het prikken.

De dag daarna zag het er al anders uit. De neuslippenlijn was nog steeds zichtbaar – gelukkig maar – maar in een verzachte en meer milde versie. De lijn liep niet meer zo door naar beneden als dat hij voorheen deed en was ook stukken minder diep. Ik was en ben nog steeds heel erg blij met het resultaat.

Links voor in het meest onflatteuze licht EVER. Rechts na.

Ook de traangootjes, waarbij mijn angst voor ophoping onterecht was, vaarden er wel bij. Ik heb de avond van de behandeling een kleine ophoping weg gemasseerd en dat was gelijk de laatste keer.

Links voor, een soort van schaduw, veroorzaakt door volumeverlies. Rechts na.

Ondanks dat het verschil bij de traangoten op het eerste gezicht niet heel erg groot is, merk ik wel degelijk verschil bij het opstaan. Geen kringen, geen wallen, maar een keurig gebied waar de lichtval stukken minder vat op heeft. In de week voor mijn behandeling had ik net een perfecte concealer gevonden van Maybelline, maar die heb ik tot nu toe helemaal niet nodig gehad. Mijn moeder zei altijd: “Hennie wordt ‘s ochtends wakker en begint gelijk te praten” en mijn spiegelbeeld klopt nu helemaal met dat beeld. Ik ben niet alleen wakker, ik zie er ook zo uit.

Hoe lang blijft dat nou zitten?

Allemaal leuk en aardig natuurlijk, maar hoe lang blijft dat nou zitten? Da’s een goeie. Het zijn natuurlijk allemaal gemiddelden en het verschilt uiteraard per persoon, maar aangenomen wordt dat een filler in de traangoten twaalf tot vijftien maanden blijft zitten en een filler in de neuslippenlijn zijn werk zes tot negen maanden doet. Bij de ene persoon wordt het hyaluronzuur wat eerder door het lichaam afgebroken dan bij de ander. Als je fillers gebruikt en je bent er blij mee, dan zul je het dus moeten bijhouden. Hierbij geldt wel dat, naarmate je het vaker doet, de werking ook langer zal standhouden en de perioden tussen de touch-ups steeds langer zullen worden.

Blauwe plekken

Bij behandelingen met fillers kan het voorkomen dat je blauw wordt. Soms wordt er een vaatje geraakt; dit kun je gewoon niet voor zijn. Ik had deze keer mazzel, dit gebeurde bij mij niet, maar ik weet dat de kans groot is dat dit wel gebeurt. Zo weet ik ook dat deze plekjes gewoon met make-up verdoezeld kunnen en mogen worden.

Conclusie

Ben ik blij met mijn behandeling? Absoluut. Het is eigenlijk exact dat wat ik gehoopt en er van had verwacht. De traangoten kunnen weer tegen een paar doorgehaalde nachten zonder collateral damage van een week en mijn nasolabiale lijnen hebben niet meer de diepte van een komeetinslag. Geen strakgetrokken gedoe. Geen verlies van mimiek. Niks van dat alles. Gewoon een onderhoudsbeurt van een paar storende elementen in mijn gezicht, die de tand des tijds niet heeft teruggebracht, maar deze wel op een mooie manier heeft verzacht. Ik weet het, de meningen zijn verdeeld en iedereen mag er wat van vinden. Maar waar niemand meer opkijkt van anti-aging crèmes, wordt er nog steeds een beetje fluisterig gedaan als het om botox of fillers gaat. Ik trek daar vragend een wenkbrauw bij op. Blij dat ik dat überhaupt nog kan.

Meer informatie over de mogelijke behandelingen op botox- en fillergebied vind je op de website van Perfect Silhouette.

Heb jij wel eens een fillerbehandeling gehad of overwogen?

Tutje.nl

 

22 REACTIES

 1. Wat een mooi resultaat! Ziet er hartstikke goed uit!
  Vooral bij je mond is het verschil goed zichtbaar, heel netjes gedaan!
  Voor een tv programma was ik gevraagd (eigenlijk ging dat spontaan, wij gingen naar die kliniek voor wat anders) en toen stelden zijn fillers voor, voor mijn wallen. Het resultaat was in het begin echt te gek! Maar toch vrij snel erna was het effect weer weg. En inderdaad , het kan blauw worden maar ik zie dat niet als een probleem.
  Ik vind bij mijzelf mijn hangende mondhoeken heel irritant, het maakt mij oud en ik kijk dan ook zo lekker chagrijnig, haha.
  Nee, heel netjes gedaan en het ziet er ook niet raar of onnatuurlijk uit. Tof dat je dit gedaan hebt!

  • Was het snel weg bij jou? Wat raar. Zou eigenlijk niet mogen. Ben je er wel mee terug gegaan? Bij mij zit het er nu drie weken in, maar ik houd het natuurlijk in de gaten! Beterschap Babsie!

   • Nee, ik ben er niet mee terug gegaan, want ik kreeg het voor niets. Was voor een tv programma .
    Als ik er voor betaald had was ik wel terug gegaan natuurlijk.
    Dank je! Het gaat weer wat beter gelukkig!

 2. Het resultaat is zeker mooi geworden. Met name de lijnen bij je neus vind ik erg mooi opgevuld. Begint bij mij nu ook te kriebelen om dat mee te laten nemen bij mijn volgende “onderhoudsbeurt”. Top dat je zo tevreden bent en ben het met je eens dat iedereen zich helemaal suf smeert maar toch vaak zo negatief staat tegenover botontkalking of fillers.

 3. Geweldig! Ik ben helemaal voor! Bij mij vlakbij zit een Huisartsenkliniek. De volgende keer dat ik er ben zal ik eens naar fillers informeren! Ziet er prachtig uit bij jou!

 4. Heel mooi Hennie! Geen botox of fillers hier, maar ik kan best wel een prikje botox hebben om mijn fronsrimpel plat te leggen en gelijk een kleine voorhoofdlift te doen. Het is dat ik het zo duur vind…

 5. Wow wat ziet dat er super goed en mooi uit, vond het altijd eng om te doen maar nu ik dit zie …… Hele fijne feestdagen

 6. Wat een mooi resultaat. Ik denk dat ik het ook nog wel eens wil laten doen maar op dit moment ben ik nog echt veeeeeeel te bang hahaha maar als Gooisch meisje moet het er gewoon een keer van komen 😉

 7. Stoer dat je het überhaupt deelt! Ik ben, als ik mezelf niet zie, geen voorstander van Botox en kornuiten maar als ik mezelf per ongeluk van dichtbij zie, schrik ik toch vaker wel dan niet. ‘En ik krijg jouw trekken rond mijn mond’ zong dhr Bos al 100 jaar geleden en potdikkie, hie hef geliek. Nou, ik word er niet meteen vrolijk van, ik wil geen ‘trekken’ en al helemaal niet rond mijn mond! Maar ik ben gewoon te bang nog.

  Tot dusver kan ik er nog steeds mee leven, maar dat neemt niet weg dat ik het erg interessant vond om jouw ervaring te lezen. Dank je!

 8. Hennie, wat een super mooi resultaat. Heel erg tof dat je dit deelt, want inderdaad, de meningen zijn verdeeld. Ik zou zeker botox overwegen als de tijd daar is, zeker als ik jouw positieve ervaringen én het resultaat bekijk.
  * bychristiana heeft onlangs geplaatst: I SAID YES!!!

 9. Wat een goed artikel! Erg mooi geworden hoor, stijlvol en niet te.
  En of ik dat overweeg! Al jaren en ben 36.. ik ben erg voor preventief. Dan kunnen de rimpels ook minder goed ontstaan. Al vind ik het ook wel een beetje eng hoor. Tot nu alleen botox en botuline in de oksels gehad (tegen zweten). Ook zou ik heel graag mijn lippen willen laten doen, maar manlief vind dat niks (en ja dan luister ik).. xx Josine
  * Josine heeft onlangs geplaatst: Sunday Stories: instagram tag 2017

 10. Wauw, ik vind het er echt mooi uit zien! Niet onnatuurlijk, echt netjes, zeg maar. Ik vind het zelf nog steeds een beetje ‘eng’, weet niet zo goed waarom. Ergens ben ik bang dat het zo onnatuurlijk wordt, terwijl jij dus nu bewijst dat het helemaal niet hoeft.

 11. Jezus mens, wat ben je prachtig! Ook zonder! Maar het resultaat is wel echt gaaf zeg! Ik durf die shizzle dus echt niet, hoewel ik het graag bij die wallen van mij zou willen doen

 12. Leuk geschreven, heerlijk! En een super mooi resultaat, ben het met je eens dat er altijd zo moeilijk over gedaan wordt, gemak en naald dient de mens! Hoe is het resultaat nu? (zie dat we al bijna een maand verder zijn) ben benieuwd xx
  PS leuke blog heb je!

 13. Heel stoer dat je het deelt inderdaad en laat het oordelen inderdaad maar aan de 16 jarige meisjes over! Ik ben eerlijkgezegd ook wel erg benieuwd naar hoe het resultaat op dit moment is.. heb je daar ook foto’s van of ga je daar nog een blogbericht aan wijden? Ik ben zelf een maandje terug bij van Goyen (www.ecjanvangoyen.nl) geweest en ik ben eigenlijk ook wel erg tevreden met het eindresultaat en ik herken inderdaad je schrikmoment op de dag zelf, toen ik ook even in de spiegel keek. Nu nergens meer last van en ik heb gewoon een ‘frissere blik’.

  • Hoi Claudia, leuk dat je reageert! Wat heb je ‘laten doen’ als ik vragen mag? Om op je vraag terug te komen, merk nu wel dat het iets terug gaat qua werking, maar het effect is nog steeds te zien,

 14. Hoi Hennie,

  Zelf ben ik voor mijn neuslippenlijn gegaan, hier heb ik vroeger ook altijd moeilijkheden mee gehad (altijd heel droog en trekkerig). Ik had hier dus al heel vroeg last van volumeverlies. Het is wel erg vergelijkbaar met hoe het er op jouw foto eruit ziet!

 15. Wauw! Jij bent nou het perfecte voorbeeld van botox en fillers gebruiken op de juiste manier. Ikzelf ben 44 en ben bij MC van Goyen geweest om ook mijn neuslippenlijn en traangootjes te laten opvullen. Ik ben ook echt zeer tevreden met het eindresultaat. Ik ben dus ook helemaal voor en als je er zelf maar blij van wordt. Hopelijk blijft het resultaat bij jou net zo mooi als bij mij!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

CommentLuv badge