Botox en Fillers | Mijn ervaring met injectables

22

Het staat al vanaf het begin der tijden onder het kopje Wie is Tutje; ik denk dat hardcore rimpelbestrijding alleen maar te bereiken is via De Naald. Nu kun je dat wel heel hard gaan roeptoeteren, maar nog beter is het om het gewoon aan den lijve te ondervinden. Ik besloot om een behandeling met injectables te ondergaan en deel mijn ervaringen graag met jullie. Tutje goes Botox! Ok, en ook een filler.

To Botox or not to Botox?

De meningen over Botox en/of fillers zijn verdeeld. De één is fel tegen en de ander is voor. Weet je, je kunt er lang over discussiëren, maar mijn mening is dat je gewoon lekker moet doen wat je zelf wilt. Ik ben erg voor age with grace en bladiebla, maar ben ook zeker van mening dat als je je de moeder stoort aan iets dat relatief makkelijk te verhelpen is, een bezoekje aan een schoonheidskliniek dan echt geen schande is. Verder bestaan er verschillende theorieën over de vraag of Botox wel of niet uitgescheiden wordt door het lichaam. Ik ben geen arts, ik ben maar een leek, en ook nog eens blond, dus een sluitend antwoord kan ik niet geven. Persoonlijk denk ik dat het wel meevalt, maar het is en blijft natuurlijk een stukje eigen verantwoordelijkheid.

Tutje & Botox

Dit is niet mijn eerste ervaring met injectables. Twee jaar geleden onderging ik al een aantal Botox injecties in mijn voorhoofd, maar dat viel niet helemaal lekker. Mijn wenkbrauwen zakten een halve meter naar beneden tot ver onder mijn wenkbrauwbot en mijn oogleden deden vrolijk mee. Er zijn nog een aantal wenkbrauwliften aan te pas gekomen om de schade te beperken, maar het was te laat. Ik heb drie maanden met een ontzettend droeve blik rondgelopen, terwijl ik toch echt een opgewekt meisje ben. Oogschaduw hoefde ik niet op te doen; je zag er toch niks van. Einde oefening, besloot ik. Dan maar een leven lang rondlopen als een Klingon.

injectables ervaring
Gelijk maar een voor- en na foto. Links een succesvolle auditie voor Star Trek.

Maar het bloed kruipt altijd waar het niet gaan kan. Ik viel af, kwam weer lekker in mijn vel te zitten en het idee om toch maar weer eens wat aan die trap in mijn voorhoofd te laten doen kwam toch weer de kop opsteken.

Perfect Silhouette

Drie weken geleden toog ik naar Groningen, waar ik meer dan gastvrij werd onthaald door Linda van Esthé Skin, de eigenaresse van de salon waar het allemaal gebeurt. Zij werkt samen met de mensen van Perfect Silhouette, die twee keer in de maand in Groningen zijn om daar hun klantenkring te bedienen.

Esthé Skin te Groningen

Mocht ik met mijn boerenverstand ooit hebben gedacht dat we in Groningen te nuchter zijn voor dit soort toestanden, dan werd hier mijn theorie gruwelijk ontkrachtigd. Ik heb het met mijn eigen ogen nu al twee keer gezien: tijdens de twee dagen in de maand dat er injectables worden gegeven, loopt het storm.

De behandelend arts van Perfect Silhouette is Shelly Gangapersad, een vrolijke dame die je meteen op je gemak weet te stellen. Er werd uitgebreid de tijd genomen voor alle vragen die ik had. En belangrijker nog; ze is zeer ervaren en weet wat ze doet. Shelly is geen voorstander voor alles platspuiten, maar voor een natuurlijk resultaat. Niet alles hoeft weg en je leeftijd mag best worden gezien, maar er is niks mis met wat verzachting her en der. Mijn wens om mij te ontdoen van het merendeel van mijn voorhoofdsrimpels kwam op de actielijst en Peter, zakelijk partner van Shelly, had maar heel even nodig om mijn andere zwakke plek te ontdekken: “Ik zou als ik jou was gelijk de kraaienpootjes mee pakken.” Ai. Nu zijn kraaienpootjes niet mijn prio op mijn Lijst van Storende Elementen, maar het leek me ook geen straf om te ervaren hoe het zou zijn zonder mijn legioen aan inmiddels lang niet meer zulke fijne lijntjes van plezier naast mijn ogen.

Confrontatie! Links voor – joh! – en rechts na. Rechts heeft geen filter, maar wel iets meer vriendelijke belichting

Nadat ik Shelly had verteld over mijn vorige botox-erlebnis nam ze alle tijd om uit te leggen waarom het destijds waarschijnlijk was misgegaan. Natuurlijk is het niet meer te achterhalen, maar de kans was groot dat er toen te laag is ingespoten, waarschijnlijk om mij te verlossen van één van de diepste rimpels. De bedoeling was goed, de uitvoering was alleen dramatisch slecht. Door precies uit te leggen wat ze ging doen en hoe ze deze bijwerking ging voorkomen, groeide mijn vertrouwen en gaf ik groen licht. Mijn voorhoofd, frons (als je je voorhoofd laat doen, moet de frons altijd worden meegenomen) en kraaienpootjes zouden worden aangepakt.

Doet Botox pijn?

Nee, Botox doet geen pijn. Er wordt gewerkt met ragfijne naaldjes, waardoor je sommige prikjes niet eens voelt. Misschien dat iemand anders een andere ervaring heeft, maar mijn ervaring is dat het nagenoeg pijnloos is. Ik heb aardig was prikjes gehad in mijn voorhoofd en slapen gehad en dat ging prima. Shelly weet wat ze doet en prikt snel en pijnloos. In de uren na de injecties is het van belang dat de Botox zich goed gaat verdelen. Dat betekent dus facial aerobic all over. Ik was zo slim geweest om dezelfde avond naar de bioscoop te gaan, waardoor ik in het donker vanachter mijn 3D-bril mezelf een delirium zat te gezichtsgymnastieken, zonder dat iemand de panieklijn van de GGZ hoefde te bellen.

Botox heeft even de tijd nodig om in te werken. Het is niet zo dat na de injecties je spieren a la minute worden lamgelegd. Was het maar zo’n feest. Gemiddeld begint Botox na een dag of vier te werken en heb je na twee weken maximaal resultaat. Dat dit gemiddelden zijn blijkt maar weer, want ik merkte de ochtend na de behandeling al dat vooral mijn kraaienpootjes sterk waren verminderd in aantal. Best een heel bizar idee. Botox blijft drie tot zes maanden zitten, afhankelijk per individu.

Fillers

Ik beken. Ik heb ook een klein fillertje in laten spuiten. Hoewel het niet nodig was, dat werd zelfs door de mensen van Perfect Silhouette bevestigd, teken dat ze niet alleen aan hun eigen portemonnee denken, wilde ik al heel lang een mondhoeklift. Niet dat ik rondliep met een chagrijnig smoelwerk, maar door het afvallen van de afgelopen jaren heeft mijn gezicht af en aan wel wat aan volume afgenomen en laten fillers daar nu hele goede bondgenoten in zijn. Let wel: géén lipfiller! Enkel naast de mondhoeken.

Een halve ml hyaluronzuur zou genoeg moeten zijn om mijn mondhoeken in ruststand een opwaartse beweging mee te geven. En ach, nu we er toch zijn… En zo bereidde Shelly ronde 2 voor. De fillers zijn iets gevoeliger dan Botox. Ik denk dat dat ook te maken heeft met de regio van het gezicht waar je in prikt. Maar ook dit is prima uit te houden en Shelly prikte mij uiterst vakkundig.

Links: zeven uur na het inspuiten van hyaluronzuur, rechts: na twee weken

De werking van een filler duurt zes tot acht maanden en is meestal gelijk zichtbaar, hoewel het uiteindelijke effect na twee weken maximaal is. Maar dat is nog niet alles. Het gebied waarin is geprikt kan wat opzwellen en blauw worden. Dat merkte ik bij een toiletbezoek na de film in de bioscoop; alsof ik de Moeder der Koortslippen had. Charming.

Cryopen

He, maare… er is nog meer. Ja, Hennie ging even flink los. Tijdens mijn intake werd ik ook op de mogelijkheid gewezen om een ontsierend plekje/bobbeltje aan de binnenkant van mijn oog weg te laten werken. Dit plekje is het overblijfsel van een ontsierend litteken nadat ik tijdens een wintersportweekend van mijn één na vorige werkgever tijdens een nachtelijke bilslee-partij vanaf een steile heuvel uit de bocht ben gevlogen en keihard tegen een boom ben geknald. De avond daarna zat ik met een blauw oog in mijn galajurk aan tafel. Die schaamte en hilariteit verdween; het litteken bleef.

Door middel van een tweetal behandelingen met de zogenaamde Cryopen waarbij het litteken werd bevroren – waarbij je moet denken aan kou die zo koud is, dat het heet voelt – wordt het littekenweefsel afgestoten. In de dagen daarna ontstaat dan een korstje waar je niet aan mag komen (dit is nog het moeilijkste van allemaal) en onder het korstje zit gezonde en –in mijn geval – vlakke huid. Wederom; brand is erger. Wereldvrede is belangrijker. Maar ik ben wel blij dat ik (bijna) van dit stomme plekje verlost ben. Vorige week heb ik mijn tweede behandeling gehad; en het plekje is nagenoeg helemaal verdwenen.

Een touch-up/controle na twee weken zit altijd bij de prijs in. Vorige week zaterdag verbaasde ik me wederom over de volle wachtkamer bij Huid Esthé toen ik kwam voor mijn controle. Dat heeft ook wel weer iets grappigs. Iedereen weet dat je er niet zit om een pak suiker te halen. En dat levert dan weer leuke en eerlijke gesprekken op.

Shelly Gangapersad in actie. Een collega ging voor mijn controle/touch-up met mij mee. Ook zij was nieuwsgierig geworden en liet zich behandelen. Daarna giechelend aan de taart. (Foto uiteraard met verkregen toestemming. Ook van de taart.)

Wat vind ik er van?

We zijn nu drie weken verder en alles heeft kunnen inwerken. Mijn kraaienpootjes zijn zo goed als verdwenen – highlighter opbrengen is een feestje -, mijn voorhoofd is een stuk rustiger geworden, nu er heel wat tredes uit de trap zijn weggehaald/verzacht en goddank heb ik nog steeds de mimiek in mijn gezicht die mij mij maakt. Door de vakkundigheid van Shelly Gangapersad, ze weet waar en vanaf welke kant ze in de spier moet spuiten, had ik alle vertrouwen in een goede afloop. Het hyaluronzuur in mijn mondhoeken had ik – als ik het resultaat van tevoren had geweten – niet laten doen, aangezien het verschil nihil is. Je ziet het een heel klein beetje, maar kosten/baten-technisch gezien had ik die behandeling waarschijnlijk laten schieten.

Conclusie

Ik was al van mening dat iedereen lekker moet doen wat hij/zij zelf wil en deze ervaring heeft dat alleen maar bevestigd. Gracieus oud worden is nog steeds het motto, maar als door stress, roerige tijden en/of omstandigheden een prikje her en der wat uitkomst kan bieden, waardoor je je gewoon prettiger voelt, dan ben ik de laatste die daar wat over kan en zal zeggen. Dat kan ook niet meer, want ik ben gewoon een hele positieve ervaring rijker.

Meer informatie vind je op de website van Perfect Silhouette.

Wat vind jij van het gebruik van injectables?

Tutje.nl

 

22 REACTIES

 1. Lekker nuchter artikel. Nu ik vandaag nog ouder dan jij word (;-)) zie ik hier zeker de voordelen van! Mooi, fris resultaat hoor.

 2. Mooi geschreven en het resultaat mag er zeker zijn. Ben het helemaal met je eens dat iedereen lekker zelf moet weten wat hij/zij met zijn/haar lichaam doet. En waarom zou je niet iets laten doen om je zelf beter te voelen? Eind van deze maand ga ik het aanbrengen van fillers zelf ervaren. Ben benieuwd

 3. Mooi resultaat hoor! Niet nep, gewoon net wat frisser. Ziet er geweldig uit! Ik vind ook dat ieder lekker moet doen wat goed voelt. Zelf vrees ik dat ik na een spuit botox in mijn fronsrimpel binnen een half jaar de rest van mijn rimpels en verzakkingen wil aanpakken !

 4. Looking good! Je ziet duidelijk een verschil, Bij de mond inderdaad minder en het lijkt toch of je wat vollere lippen hebt gekregen, wellicht kruipen de fillers door het hele gebied. Ik wil ook wat aan die oude, chagrijnige mondhoeken laten doen, al had ik ooit begrepen dat de fillers dan juist hoog bij de slapen gespoten werden, om de boel te liften.
  En wetenschappelijk bewezen, als je vaak (ook nep) lacht, je ook vrolijker wordt! Is wel wat voor mij als de winter komt…
  Ik heb het ook gehad, botox prikjes voor de fronsrimpels en voorhoofd ( tegen hoofdpijn) en ja, hoor… een hangend ooglid. (plus dat ze al lekker hingen bij mij) Dus dat durf ik niet meer aan.
  Voelde mij toen doodongelukkig.
  Tof dat je het gedaan hebt en ik ben zeker niet vies van dit soort cosmetische verbeteringen, maar dat wist je vast al. 😉
  * Babs heeft onlangs geplaatst: KeeK op de WeeK 31- Profielfoto, Tandenstokers, Wasabi en Gently

 5. Hahaha, als een Klingon, pffproest! Ik vind het nog allemaal best meevallen hoor! Hoewel je er na de behandeling ook nog steeds natuurlijk uit ziet. Het resultaat is echt goed geworden hoor! Leuk geschreven en goed dat je dit zo uit de taboe-sfeer haalt. Iedereen moet doen waar hij of zij zich goed bij voelt.

 6. Ook ik vind het erg mooi geworden.ben blij voor je.ikzelf stoor me enorm aan de rimpels en groetjes boven en naast m’n mond.gebruik al vier maanden vitamine a,zuur crème (meegenomen uit Spanje)maar het helpt helemaal niet bij mij.als ik het geld er voor had,nam ik ook fillers,maar elke 8 maanden..ongeveer…kan ik helaas niet betalen.ik hoop nog op een wonder crème,al is het maar voor een tijdelijk effect!want al die hoopvolle verhalen over vitamine a.zuur crème..ook niet voor iedereen!

 7. Een mooi, natuurlijk resultaat! Ik vind ook dat iedereen lekker zelf moet bepalen waar hij/zij zich goed bij voelt. Ik weet niet of ik het zelf zou durven, maar aan de andere kant: zeg nooit, nooit. Misschien denk ik er over een aantal jaar wel heel anders over.

 8. Goh wauw ten eerste: jaloers op je huidige kraaienpoten. (Welke, ja inderdaad!) Ik wil dit ook! Opvullen die hap. ten tweede: dat je helemaal gelijk hebt meid. Na al het afval-afzien heb je dit verdiend! Je zag er al fantastisch uit maar ik kan niet ontkennen dat dit je nog sappiger maakt. Fijn dat je nu een goede ervaring hebt met de prikdokter. Over paar maandjes volgende ronde? Ben benieuwd!

 9. Wat een prachtig resultaat geworden zeg! Heel mooi. Ik ben dan ook helemaal pro.. Al lijkt het me ook wel weer eng om de stap te maken. Goed om te horen over dat litteken verwijderen, daar ga ik me ook eens in verdiepen! Looking FAB! xx Josine
  * Josine heeft onlangs geplaatst: girl talk: strapless bh

 10. Ik vind het oprecht een mooi resultaat! YOU GO! Ik ben inderdaad zelf ook van mening dat je kan smeren tot je eens ons weegt, maar dat je voor échte resultaten toch aan de naald moet. Zelf hoef ik er nog niet aan, maar ik weet zeker dat ik het zou overwegen als ik wat ouder ben. Fijn artikel om eens te lezen, je kan maar beter voorbereid zijn;-)

 11. Ik vind het resultaat echt heel mooi en heel natuurlijk. Je eerste botox poging is waarschijnlijk niet goed gegaan met dank aan een onervaren arts of verkeerde techniek.

  Zelf sta ik er zeker voor open om Botox te gebruiken, maar heb het nog niet gedaan. Fillers daar begin ik nog niet aan. Tot nu vind ik de resultaten nog niet mooi genoeg en de horror foto’s van sommige celebs (visselip, hamsterwang) zijn niet aanmoedigend.

 12. Ik vind ook dat je gewoon lekker moet doen wat je zelf wilt. Jouw lippen zien er in elk geval heeeel mooi uit! Niet te overdreven maar wel een subtiel verschil. Ik heb zelf een jaar geleden mijn lippen laten doen bij EC van Goyen. Ook daar denken ze niet alleen aan hun eigen portemonnee, want ik wilde ze eigenlijk voller hebben dan zij. Ze raadde het me af omdat ze anders vonden dat het verschil te groot zou zijn. Inmiddels zie je bijna niets meer van de fillers die ik een jaar geleden heb laten doen, maar ik zou het toch snel weer willen bijwerken.

 13. Hee Isabel, wat toevallig! Ik ben onlangs ook bij van Goyen geweest voor een intakegesprek en je hebt gelijk hoor, ze geven daar echt eerlijk advies en denken niet aan hun eigen portemonnee. Na het lezen van deze blog kan ik niet wachten tot mijn eigen afspraak voor mijn kraaienpootjes.

  • Laat je even weten hoe het is geweest, Janny? Ben zeer benieuwd! Ik heb dit weekend fillers laten zetten, een verslag hiervan komt ook weer op mijn blog te staan.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

CommentLuv badge