DM Shoplog | Winkelen bij de Duitse budgetdrogist

18

Het was alweer een tijdje geleden dat ik de DM een bezoekje bracht. Uit mijn hoofd was de laatste keer zo’n beetje vlak voor Pasen. De hoogste tijd om weer eens richting de Duitse grens te rijden om eens te kijken of de DM nog wat leuks in petto had. Kijk je mee naar mijn DM shoplog?

shoplog DM Balea

DM

De DM (afkorting voor Drogerie Markt) is een drogistketen in Duitsland, die al jaren ongekend populair is, niet in de laatste plaats door huismerk Balea, wegens de goede kwaliteit, afgezet tegen een lage prijs. Nu woon ik zo’n beetje pal tegen de Duitse grens en een bezoekje aan onze Oosterburen is natuurlijk altijd wel even gezellig, want je kunt veel van ze zeggen, maar ze weten wel wat lekker is.

Balea Douchegel

De DM verlaten zonder de nodige douchegel is in mijn ogen onmogelijk. De douchegel van Balea kost geen drol – € 0,50 – en heeft regelmatig leuke Limited Editions. Goedkoper kun je het volgens mij niet krijgen, dus worden deze flacons groot ingeslagen.

shoplog DM Balea

Ik nam een aantal geuren mee, waaronder de Jamaica Vibes, die door de mannen in huis de laatste keer al zeer werden gewaardeerd.

shoplog DM Balea

Ik spotte daarnaast nog een drietal andere Limited Editions, waaronder Rose Elegance, White Gloss en mijn favoriet Golden Shine, een heerlijke warme geur.

Balea Doucheschuim

Daarnaast zag ik nog een ander doucheproduct van Balea, namelijk een fles met doucheschuim. Meeliftend op de luxe vorm van doucheschuim a la Rituals, kon Balea natuurlijk niet achterblijven.

Deze flacon kost € 1,95 en vormt qua geur een combinatie van vanille en sinaasappel. Niet een combinatie die voor de hand ligt, maar hij komt vast wel op.

Balea Shampoo

Qua haarverzorging zit ik goed geramd, maar om dat zo te houden moet ik natuurlijk wel zorgen dat de voorraad van de mannen ook op peil is.

shoplog DM Balea

Daarom kocht ik een voorraadje shampoo, zodat de heren wat te kiezen hebben. De leukste vond ik Toffee Love, een shampoo die naar caramel ruikt. Voor € 0,50 kun je je daar echt geen buil aan vallen. Ik rende gelijk door naar de bad- en douche afdeling om te kijken of hier ook een douchegel van was, maar helaas…

Trend it Up nagellak

Sinds P2 is verdwenen uit de DM in Papenburg was het voor mij even zoeken naar een goede vervanger. De nagellak van P2 stelde mij niet vaak teleur en de prijs (nog geen € 2,–) was helemaal om te gillen, maar Trend it Up kan er ook wat van.

De kleur naast de groene (350) is – hoewel op de foto niet gelijk te zien – een bijna exacte dupe van Chanel’s Elixir.

Dit merk is gelukkig ook bij de DM te krijgen en ligt qua prijs dicht bij P2. Ik kocht vier – naamloze – kleurtjes en ik vermoed dat ik mijn nagels hier wel blij mee kan maken. Mijn eerdere ervaringen met Trend it Up zijn tenminste allemaal positief.

Balea haarlak

Met het risico een kat in de zak te kopen, nam ik ook de haarlak van Balea mee. Ik heb geen idee wat ik hiervan moet verwachten, want mijn eerdere ervaringen van huismerk haarlakken zijn – op zijn Gronings gezegd – nait best. Ik kreeg nooit versteviging die ik wenste, dus stapte ik maar weer over naar het duurdere maar nooit teleurstellende Elnett.

Maar goed, de vrolijke bus en de prijs (€ 1,25) haalden mij over. De haarlak gaat tot zeven sterktes, waarvan ik nummer 5 heb. Ik moet hem nog gaan testen, maar wat zou het fijn zijn als deze haarlak een succes zou worden. (Edit: inmiddels heb ik hem een paar keer geprobeerd en ik vind hem echt belachelijk goed. Spijt als gelakte haren op mijn hoofd dat ik geen voorraadje heb meegenomen.)

Garnier Micellair water All-in-1

Micellair water is voor mij onmisbaar. Ik gebruik het elke dag en je kunt je dus voorstellen dat er dus heel wat flessen doorheen gaan.

Eén van de beste micellaire watertjes vind ik die van Garnier, maar daar hangt in sommige winkels in Nederland toch een behoorlijk prijskaartje aan van om en nabij € 7,–. Meestal wacht ik dan op acties van twee halen één betalen, maar die zijn er niet altijd. Bij de DM was ik voor een fles heel wat goedkoper uit; ik betaalde € 3,79 voor 400 ml. Scheelt toch een flinke slok op een borrel.

Wat is jouw favoriete DM product? Heb je nog aanraders?

Tutje.nl

 

18 REACTIES

 1. Heerlijk zeg, je bent weer goed geslaagd! Ik woon helaas ver van de Duitse grens, maar laat zo af en toe een dm pakketje meenemen door iemand anders. Kan ik er toch van meegenieten 🙂

 2. Lekker bezig, ik ben van plan om komend weekend te gaan. Ik ben aan mijn laatste douchegel bezig dus de paniek begon toe te slaan 🙂 hahaha Ik kom vast ook weer met een volle tas of 2 thuis.

 3. Ik moet daar dus binnenkort ook weer heen zie ik! Die warme geur douchegel en toffee geur shampoo kende ik niet en die wil ik dus nu ook hebben. Hoewel ik nog een voorraad aan Balea heb, haha!

 4. Fijne items! Ik moet ook nog steeds heen maar het wordt bij mij de volgende maand hihi! ‘Mijn’ DM verkoopt trouwens nog wel gewoon nog P2, in Meppen.

 5. Fijne spullen heb je gekocht! Ik heb thuis een bulk aan hairsprays en ook hier, Elnett vind ik ook altijd de fijnste. Ook omdat de nevel heel fijn is en ik niet van die harde stukken op mijn hoofd krijg.
  Toffee Love gaat op mijn lijstje, die lijkt mij zo lekker!
  Wij gaan waarschijnlijk weer die kant op als alles in kerstsferen is in Duitsland, ik denk dat onze oosterburen het dan heel gezellig maken op straat..
  En veel nemen ook een scheerschuim mee met een geurtje, die wil ik ook een keer proberen. 🙂

 6. Zo Hennie, goed gedaan! Je kunt voorlopig weer even goed vooruit. Ik ben nog nooooooooooooooooooooit in de DM geweest, maar ik kan me eigenlijk ook niet eens herinneren wanneer ik ook al weer in Duitsland geweest ben. Ik kan dus niet gezellig meekletsen over de Balea producten, maar net als jij ben ik wel fan van het micellair water van Garnier.

 7. Toe maar! Die limited edition douchegels van Balea ken ik nog niet. Wellicht toch maar weer eens kijken of een uitstapje naar Duitsland te doen is maar helaas niet om de hoek. En die Toffee shampoo klinkt ook heerlijk trouwens! Geniet van de fijne producten!
  * Ricardo heeft onlangs geplaatst: Review: Alias Grace (Netflix)

 8. Hier ga ik vandaag weer naar de DM met mijn dochters.
  Ik haal er altijd haarverf (scheeld soms wel 10,00 euro)
  Foundation haal ik er altijd en ook de balea douchegel en scheermesjes lang leve de DM

 9. Ik ben al jaren groot fan van de P2 mascara! Toen ik las dat P2 verdwenen was kreeg ik bijna een hartverzakking! gelukkig heb je het alleen over dit filiaal (hoop ik). Ook de meloen douchegel van Balea is hier een favoriet, alsof je staat te douchen met sorbet ijs, en dat voor dit prijs!

 10. Wat een leuke producten heb je weer geshopt! Wij kopen alles van L’Oreal Men Expert bij de DM, manlief gebruikt die producten en die zijn in Duitsland echt ongeveer 1/3e van de NL-se prijs. Verder vind ik het altijd leuk om te kijken wat ze aan douche-producten hebben, en de konjac-spons neem ik ook vaak mee. Voor Lize koop ik er de cremespoeling uit een tube (0,79 uit mijn hoofd en super fijn in gebruik). Die Toffee Love gaat op mijn wish lisht, daar ben ik erg benieuwd naar!

 11. Leuke aankopen! Ik ben vorige week weer eens geweest. Ik gebruik altijd die rode shampoo, voor gekleurd haar. Van alle shampoos die ik heb geprobeerd voor gekleurd haar is dit degene die mijn kleur het langst mooi houdt, ideaal. En dat voor maar 50cent.

 12. Yes, weer eens de grens over gegaan dus. Zo ver is dat ook niet bij jou vandaan. En je hebt ook een tip voor mij want die haarspray had ik nog niet gezien in de winkel. Dus die staat hier volgende week ook in de badkamer.
  Balea is pfek, die vloeibare handzeep is ook fijn en die heeft ook diezelfde tijdelijke geuren. Lekker afwisselend.
  * Armande heeft onlangs geplaatst: Lekker shoppen bij Kik Duitsland, mijn tips!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

CommentLuv badge