Sfeermakers in huis for Dummies

10

We waren erg blij met ons nieuwe interieur, maar er misten nog een paar details. Een paar sfeermakers. Bij het eerste de beste vrije uurtje dat mij werd gegund, ging ik aan de slag met wat kleine veranderingen die een groot verschil bleken. Sfeermakers for Dummies!

A-creatief

Zoals in een later artikel van mij ook al wel zal blijken: bij het uitdelen van creatieve genen stond ik niet bepaald vooraan in de rij. Ik kijk altijd met de meest grote bewondering naar de creative souls, die met een stuk jute en een touwtje een interieur een complete make-over kunnen geven. Not me. Nooooo. Ik wilde laatst eens creatief op de salontafel een hoekje maken met tijdschriften, maar het zag eruit als een flodderige stapel van iemand die geen zin had om op te ruimen. Nu klopt dat laatste precies, maar daar hebben we het nu niet over.

Creative skills

De dochter-des-huizes-op-kamers heeft wel redelijk wat creativiteit op dat gebied. Geef haar twintig euro en ze shopt bij de kringloop een heel interieur bij elkaar. Overigens heeft ze wel mijn gebrek aan schilderskills geerfd. Het blik geel was bijna leeg en ze had geen zin om nieuwe te kopen. That’s my girl.

Nien haar studentenhok

Persoonlijke smaak

Noem me saai, maar ik heb een vrij strakke en praktische smaak. Begrijp me niet verkeerd, ik vind al die dekentjes, schapenvachtjes hartstikke leuk, maar nogmaals: als ik dat ergens drapeer, denkt men dat ik een hut probeer te bouwen in de woonkamer, of living, zoals ze dat in the scene zeggen. Kortom: het moet mooi zijn, maar ook vrij makkelijk schoon te maken, aangezien ik wel wat beters te doen heb.

Strak

Bij ons vind je veel strakke vormen, zoals in lampen of een DIY zuil die van afvalhout in elkaar is geknutseld. Om het wel een beetje levendig te houden, gooi ik er af en toe wel een speelse vorm door, zoals in dit patroon van deze bloempot. Aangeschaft omdat hij me doet denken aan één of andere planeet uit Star Trek.

Kleur

Voor het eerst heb ik me gehouden aan één themakleur om het zwart/wit/grijze ietwat te breken. Ik heb gekozen voor de kleur groen, aangezien ik dat wel een frisse en re-de-lijk tijdloze sfeermaker vond.

Groen heeft bij mij enorm veel terrein gewonnen het afgelopen jaar, zowel als in kleding als in huis.

Het hoeft allemaal niet duur te zijn, dus ik koos voor een paar vrij grote theelichthouders (Action, € 1,49 per stuk) en bij de Jysk scoorde ik voor nog geen € 2,00 een lantaarntje met touw.

Sfeer maken in huis

De geurkaars van Rituals in de geur Black Oudh heb ik weten te bemachtigen middels een cadeaubon van Bol.com en man man man, wat ruikt dat lekker. Oudh is helemaal mijn ding, zie deze review voor een nadere uitleg, en wat ruikt het ontzettend chic.

Sfeer maken in huis
My Precious

Nou ja goed, toen kwam er nog eentje. Van – we worden zo voorspelbaar als de pest – Jo Malone. Dat was een kadootje aan mezelf. Om naar te kijken. Niet om aan te doen. Althans, nog niet. Ik krijg al wegtrekkers bij het idee. Nee, maar echt. Hou op met me.

Wanddecoratie

De Herman Broodjes – geen originele druk, maar simpele duplicaatjes voor een paar euro – die onze achterwand sieren, zijn eigenlijk al aan vervanging toe, maar ik kreeg al Het Oog van de man als ik er alleen maar naar wees. Prima, jij je muur, maar dan wil ik het alleenrecht over de muur aan de andere kant.

Sfeer maken in huis

Desenio

En zo geschiedde. Ik koos met de snelheid van het licht twee groene afbeeldingen van Desenio, waarvan ik dacht dat ze goed bij de rest zouden passen. Het Scandinavische Desenio levert daarnaast ook lichtgewicht lijsten, die zelfs de meest stuntelige hark – zoals ondergetekende – in elkaar kan zetten. Ik had al ervaring met Desenio, dus ik was niet meer zo hysterisch tijdens mijn eerste bezoek aan deze webshop, waarbij ik bijna geen keuze kon maken. Zoveel categorieen. Zoveel mogelijkheden. Zoveel afmetingen ook.

Sfeer maken in huis

Omdat ik twijfelde over nog twee andere afbeeldingen en Desenio een actie had van 3=4, liet ik deze ook maar invliegen, met bijpassende lijsten. Kon ik ter plekke bekijken welke ik het leukste vond.

Sfeer maken in huis

De keuze was dodelijk eenvoudig. De Monsterra plant posters wonnen bij mij op elk gebied. Ze brengen kleur in het interieur en brengen tegelijk een stukje rust in het geheel. En dat moet ook. Het is al druk genoeg in mijn hoofd.

Korting

Mocht je ook een poster van Desenio overwegen, dan heb ik een leuke kortingscode voor je, waarmee je een leuk slagje kunt slaan. Met de code “TUTJE” krijg je namelijk van 20 tot en met 22 februari 25% korting op de posters.

Meer informatie vind je op de website van Desenio.

Wat is jouw interieursmaak?

Tutje.nl

(Dit artikel bevat producten die mij zijn toegezonden.)

10 REACTIES

 1. Leuk om zo een kijkje te krijgen in wat sfeervolle details in je huis. Ik moest hard lachen om je eerlijkheid over stuntelen met de inrichting van je huis. Ik ben daar ook niet echt een held mee en zou me ook al snel storen aan dingen als te veel harige kleedjes op de grond waarover je kunt uitglijden 😉 Die posters met monsteraplanten vind ik echt heel gaaf trouwens. Ze staan mooi zo boven de bank.
  * Romy heeft onlangs geplaatst: Persoonlijke groei | Aan jezelf werken met 10 simpele tips!

 2. Ik ben ook totaal niet handig met interieur accessoires. In de winkel ziet het er altijd heel leuk uit, vooral omdat er vaak dezelfde kleuren bij elkaar staan, maar bij mij ziet het er altijd een beetje verdwaald uit. Dat herken ik zeker.
  Handig ben ik wel met verf of het pimpen van oud spul, niet dat het er strak uitziet, maar wel opgefleurd.
  Less is more is iets waar ik heel erg op moet letten, ik heb bv. veel kaarsenhouders maar eigenlijk teveel staan, waardoor het zo een rommeltje wordt. Altijd best jaloers op mensen die alles zo leuk kunnen neerzetten…
  Maar binnenkort weer ven met de witkwast aan de gang, altijd een reden om het weer te herinrichten!

 3. Leuk Hennie! Ziet er gezellig uit zo. De monsterra is wel echt mijn favoriet qua posters, die maakt het plaatje helemaal compleet. Ik vind het ook best lastig om ‘eenheid’ in je interieur te krijgen hoor, ik ben dan wel creatief, maar ook lichtelijk (…) chaotisch en dat is een desastreuze combinatie. En die kaars van Jo Malone, tja, dat snap ik wel. Dat branden kan altijd nog 🙂

 4. Eerlijk? Ik denk dat ik me bij jou aan moet sluiten. Ben ook zo niet creatief en zolang het praktisch en strak is ben ik al tevreden. Moet wel toegeven dat ik op het moment nog wel allemaal wat bij elkaar gesprokkeld spul heb en ook behoorlijk wat afdankertjes heb want toen ik ging verhuizen had ik niks en geen geld dus kreeg ik dingen die mensen over hadden. Niet erg hoor, want het staat past gelukkig allemaal maar wil met de tijd toch echt wel die dingen gaan vervangen voor eigen gekozen spul.
  * Ricardo heeft onlangs geplaatst: Vrijwilligers werk bij De Wereldwinkel.

  • Ha, wij ook hoor! En ik schuw geen enkele winkel.. Las laatst op Twitter: Zou jij iemand daten als hij/zij een Leenbakker interieur had? De antwoorden waren afschuwelijk. Moest keihard lachen om zoveel triestheid.

 5. Prachtig ingericht huis met zulke mooie sfeermakers!
  Fijn dat jij ons in jullie huis mee laat kijken….
  Inderdaad hoeven woonaccesoires niet duur te zijn.
  Ik ga regelmatig langs bij woonwinkels die rekken vol met koopjes hebben….

  Xoxo

 6. Haha, herkenbaar! Ik ben wat wooninrichting betreft absoluut niet creatief. Geef mij een paar potjes nagellak en ik ga helemaal los, maar wat betreft interieur en veranderingen daaraan betreft ben ik geen held ;-). Ik vind de schilderijen van Desenio erg mooi, vooral met de bladeren zijn helemaal mijn smaak. Die zouden hier ook niet misstaan denk ik .. zie je ik begin alweer te twijfelen 😉 soms moet je het ook gewoon DOEN. De “Star Trek” bloempot vind ik ook te gek, heeft inderdaad iets futuristisch. En je hebt me nieuwsgierig gemaakt naar de Black Oudh kaars van Rituals, die ga ik zaterdag eens besnuffelen.

 7. ZO herkenbaar! Ik ben trouwens gek op geurkaarsen verder heb ik wat nep bloemetjes in huis…ik moet nodig eens wat aan de decoratie hier in de woonkamer gaan doen 🙂

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

CommentLuv badge