Compagnie de Provence | Extra Pur Eau Fraîche Parfumée

6

Op het moment van typen hebben ze prachtig weer voorspeld voor het moment dat dit artikel online komt, dus met al mijn vertrouwen in de handen van de weergoden, leek het mij wel een geschikt moment voor een zomers product. Vandaag laat ik een, tja wat is het, eau de toilette/bodysplash-achtig iets van Compagnie de Provence aan je zien, een Eau Fraîche Parfumée,  die ik van Parfumania kreeg toegezonden.

Compagnie de Provence

Voor een beautyblogster heb ik vrij weinig parfum. In de loop der jaren ben ik trouw gebleven aan een paar geurtjes, die ik afwisselend draag. Hoewel ik het qua verzorging en cosmetica erg leuk vind om over de wat minder bekende merken te schrijven, is mijn parfumstash niet zo origineel. Ik zweer al jaren bij Poême van Lancome, Coco van Chanel, met een uitstapje naar Eau Rose van het tres chic niche-merk Diptyque, zoals je hier kunt lezen.

Compagnie de Provence? Ik kende het merk niet. Maar warmgemaakt door de vrolijke producten op Google vond ik het natuurlijk geen straf om daar verandering in te brengen.

Compagnie de Provence

Compagnie de Provence is een merk dat in 1990 is opgericht door de twee goede vrienden Pascal Bourelly en Philippe Boigeol. Zij besloten de beroemde zeep uit Marseille weer te doen herleven door het in een hedendaags jasje te steken, door de verpakking te moderniseren. En ach, als je toch bezig bent, dan knal je er gelijk maar een aantal bad- en bodylijnen uit, zullen ze gedacht hebben. En gelijk hebben ze.

Compagnie de Provence

Eén van de collecties van Compagnie de Provence is Extra Pur, die je gelijk kunt herkennen aan de witte verpakkingen met gekleurde letters. Redelijk nieuw in de collectie van Extra Pur is de Eau Fraîche Parfumée: een spray die lichter is dan eau de toilette en door de subtiele parfumering dus uitermate geschikt is om zeg maar even lekker om je heen te splashen: een zogeheten lichaamsparfum.

Deze Eau Fraîche Parfumée’s zijn in een aantal varianten te krijgen: Extra Pur Fleur d’Oranger, Extra Pur Méditerrannée, Extra Pur Verveine and last but not least: Extra Pur Rose. En die laatste heb ik. Wat geen toeval is, want ik ben dol op rozengeur.

Compagnie de Provence

Nog voordat ik het had geroken, was ik al weg van de verpakking. Girlie, maar niet te. Ik ben niet heel erg van het roze, maar deze goede verdeling van het wit met de strakke roze letters staat zelfs nog mooi op een sinaasappelkistje.

Compagnie de Provence

Ook de flacon zelf is opgebouwd uit eenzelfde soort strakheid. Het roze is in alle toonaarden aanwezig, maar ik vind het niet overheersend, mede door de transparante uitstraling die mogelijk is gemaakt door de glazen flacon.

De Extra Pur Rose is mild geparfumeerd, waardoor dit een uitermate geschikt product is om je even mee in te sprayen na een douche, of gewoon om even instant verfrissing te krijgen tijdens of na een warme (strand)dag.

Compagnie de Provence

Het is misschien wel bekend, maar ik ben fan van warme, zwoele, poederige geuren. Dat dit niet ieders voorkeur is, weet ik inmiddels wel. Zo stond ik laatst met een collega in de Douglas die bijna van haar stokje ging toen ik een fles Addict van Dior onder haar neus hield, waarbij ik op mijn beurt weer half dood ging van pure verveling toen zij voor de zoveelste keer met een of andere madeliefjes-geur kwam aanzetten.

De Eau Fraîche Parfuméé Extra  Extra Pur Rose heeft wat dat betreft the best of both worlds. Ontegenzeggelijk ruik je het frisse van rozen erin, maar ook een duidelijke warme en pittige tegenhanger is aanwezig in de vorm van een kruidige geurnoot.

Compagnie de Provence

Ook is de Eau Fraîche Parfumée te gebruiken als een ‘gewoon’ parfum. Even bijspuiten in de middag is dan wel nodig, want zoals hierboven al vermeld: door de subtiele parfumering is dit natuurlijk geen product dat superlang blijft hangen. Daarvoor is hij ook niet ontworpen.

Compagnie de Provence

Ik vind het een heerlijk zomers geurtje voor tijdens de warme dagen die we hopelijk volop gaan krijgen.

Bij alle Extra Pur Eau Fraîche Parfumée’s zijn er aanvullende producten te verkrijgen uit dezelfde lijn. Te denken valt aan vloeibare handzeep, handcrème en bodylotion. Ook zijn alle lijnen uit de Extra Pur-collectie te verkrijgen als travelset.

De producten van Compagnie de Provence zijn verkrijgbaar bij Parfumania. Een flacon Eau Fraîche Parfumée (30 ml) kost daar € 19,95.

Ken jij de producten van Compagnie de Provence?

Tutje.nl

6 REACTIES

  1. Ik hou ook zo van warme poederige geuren.. Kan mij niet poederig genoeg zijn en ik wil het zelf ook altijd goed ruiken. anders heb ik het idee dat ik niets op heb…
    Ik vind het een mooi flesje, lekker veel inhoud om gewoon alles een geurtje te geven. Zoals ook shawls en dergelijke.
    Ik ga eens snuffelen aan Addict als ik in de winkel ben, volgens mij vind ik die ook heel lekker 🙂
    * Babs heeft onlangs geplaatst: Review- No7 Airbrush Away Foundation

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

CommentLuv badge