Caption | Tropics Collection

11

Natuurlijk is het altijd prettig als er pakketjes binnenkomen, maar als de pakketten nagellak bevatten, dan hebben die wel een héél klein streepje bij mij voor. Als de nagellak dan ook nog eens van mijn favoriete merk is, kan de vlag uit. Nagellakmerk Caption heeft een zeer aanwezige zomercollectie in de vorm van de Tropics Collection en ik laat je vandaag een paar lakjes uit die serie zien.

Caption nailpolish review

Caption

Al sinds mijn eerste kennismaking met Caption, ben ik onder de indruk van dit mooie merk. We worden op onze wenken bediend als het gaat om een grote kleurkeuze, een droogtijd met de snelheid van het licht en een lange houdbaarheid in combinatie met de bijbehorende base- en topcoat. Vooral de topcoat is een must bij de verlenging van de houdbaarheid van je manicure. Hij droogt ultrasnel en laat een mooie hoogglans achter. Mocht je mijn eerdere ervaringen willen lezen, dan kan dat hier, hier en hier.

Tropics Collection

Natuurlijk kan er geen zomercollectie ontbreken bij Caption. Dat zou toch een stukje leegte betekenen in mijn doorsnee mensenleventje. Caption bracht daarom de Tropics Collection uit, met daarin opvallende, felle en vooral tropisch getinte kleuren. Als jij niet naar de zomer kunt, komt de zomer wel bij jou – dat idee.

Caption nailpolish review

De Tropics Collection bestaat uit acht kleuren met diverse roze- en oranje tinten, een vleugje blauw en groen en een mooie verdeling tussen een matte en een hoogglans finish. Van deze collectie ontving ik Slay On Slayer (oranje), Not Your Baby (roze), Instant Vaca (groen met een piepklein shimmertje) en She’s a Pistol (fuchsia). Bij alle kleuren heb ik twee laagjes aangebracht.

Caption nailpolish review

Caption Slay On Slayer

Toen ik Slay On Slayer zag, dacht ik: “O.” Niet dat ik oranje lelijk vind, maar het is niet echt mijn kleur. Ik zou hem zelf niet kiezen, maar toch was ik wel benieuwd naar het effect van deze kleur omdat hij ook niet knaloranje is. Hij is wat doffer, met een roze ondertoon. Van een afstandje is hij te vergelijken met Coromandel van Chanel, die misschien een tikje meer naar het rode neigt.

Caption nailpolish review

Het valt me absoluut niet tegen. Het zal nooit de eerste kleur worden die ik pak, maar voor een keertje, Koningsdag bijvoorbeeld, is dit – als het dan toch oranje moet – dikke prima.

Caption Not Your Baby

Ik denk dat Not Your Baby te vergelijken is met roze in de meest ultieme vorm. Er spat werkelijk niks stoers van dit kleurtje af. Het enige wat je met deze kleur kunt doen is je innerlijke Barbie helemaal los laten gaan.

Caption nailpolish review

En dat deed ik. Je moet toch wat als je weer een midlifecrisis voelt naderen. Los daarvan vind ik Not Your Baby voor een keertje heel mooi en is het een kleur die in de zomer heel mooi tot zijn recht komt.

Caption Instant Vaca

Met Instant Vaca duiken we de groene hoek in. Deze heldergroene kleur bevat een subtiele goudkleurige shimmer, die op mijn nagels niet wordt opgepakt, maar in het flesje duidelijk zichtbaar is.

Caption nailpolish review
Midden: zonder topcoat, rechts: met topcoat

Instant Vaca heeft een matte finish en daar moet je van houden. Ik vind dat soort finishes bij een ander erg mooi staan, maar zelf wil ik glans. Heul veul glans. En dat kan met Instant Vaca, hoor. Geen probleem. Topcoat erover en klaar ben je.

Caption She’s a Pistol

Een fuchsia kleurtje doet het altijd wel goed. She’s a Pistol is best een knalkleur, maar toch zeer draagbaar. Ik vermoed dat deze kleur met veel huidtypes zal matchen.

Caption nailpolish review
Midden: zonder topcoat, rechts: met topcoat

Ook deze kleur heeft weer een matte finish. Eerlijk gezegd vind ik deze matte finish iets minder mooi dan de groene hierboven. Hij komt wat dikker over en dat hoeft van mij niet zo. Overigens niks wat een topcoat niet kan oplossen; na één laagje Caption Topcoat glanst de boel weer als een malle.

Caption nailpolish review

Conclusie

Zomer in een potje voor wat betreft de Tropics Collection van Caption. De collectie bevat tropische en felle tinten, die dit jaargetijde eer aandoen. Nog elke keer ben ik verbaasd over de fijne kwastjes, het snelle drogen en – een uitzondering daargelaten – over de dekking van de kleuren van Caption. Een mani gaat over het algemeen vijf a zes dagen probleem- en chiploos mee. Wel bij gewone werkzaamheden, that is. Je moet niet eigenhandig met je nagels een heel weiland om gaan ploegen. Maar hey, dat moet je sowieso niet willen.

De Tropics Collection (€ 16,95 per flesje, 10 ml) is online verkrijgbaar op de website van Caption, waar natuurlijk ook alle andere kleuren van Caption te verkrijgen zijn.

Ben jij bekend met de nagellak van Caption?

Tutje.nl

(Dit artikel bevat producten die mij zijn toegezonden.)

11 REACTIES

  1. Zulke prachtige kleuren voor als men een festival gaat bezoeken, op holiday gaat of een dagje naar het strand.
    Ik doe als ik mijn nagels gelakt heb en de nagellak gedroogd is er nog een topcoat overheen.
    Ik hou van glans.

    Xoxo

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

CommentLuv badge