Review | Caption | Fall Classics

17

Met het risico om in herhaling te vallen, maar op nagellakgebied kan Caption bij mij weinig verkeerd doen. Ik heb een zwak voor dit merk, niet in de laatste plaats door de kwaliteit, de supersnelle droogtijd en de prachtige kleuren. Over prachtig gesproken, vandaag laat ik de Fall Classics collectie van Caption aan jullie zien en deze is werkelijk wonderschoon. Kijk je mee?

Caption review

Caption

Voor mij is Caption  a never ending love story. Vanaf de eerste kennismaking was het raak en dat is eigenlijk altijd zo gebleven. Voor mijn eerdere ervaringen met Caption valt genoeg te lezen en te kijken, zoals hier, hier, hier en hier. Wat ik al zei, love at first sight. Ik kan naar eer en geweten melden dat ik het afgelopen jaar – op een enkele uitzondering na – alleen maar Caption op mijn nagels heb gedragen. Want ik moet snel. Maar toch netjes.

Caption review

Ik was dan ook als een kind zo blij toen de nieuwe collectie van Caption uitkwam, want na alle vrolijke happy happy joy joy op de nagels van de afgelopen zomer, was ik wel weer toe aan wat warme herfsttinten. Ik merk dat daar qua seizoen toch wel mijn voorkeur ligt; mooie, donkere, crèmelakjes op strak gelakte nagels.

Caption review

Caption Fall Classics

Het persbericht maakte al melding van de nieuwste kleuren en wat ben ik dan toch een bofkont dat al die pracht en praal dezelfde avond thuis op mij lag te wachten. Noem mij oppervlakkig – want dat ben ik ook – maar ik kan buitengewoon blij worden van nagellak.

Caption review

De Fall/Winter 2017 collectie bestaat uit acht kleuren, waarvan drie shimmerlakjes met het oog op de komende feestdagen en – engelengezang – maar liefst vijf crèmelakjes. We hebben het dan over: All Skill, No Luck (een megadiepe blauwe tint die bijna niet los te koppelen is van zwart), Deluscious (een diepe donkerrode tint waar ik er nooit genoeg van lijk te hebben), Back Seat Driver (diep intens paars/rood), Late Bloomer (een hele aparte grijs/blauw/groene tint die van elke hoek weer anders uitkomt), Hey Hey Hey (een heel sjiek bruin kleurtje, die een beetje Chanel-ish overkomt), Tickled not Pickled (roze met shimmer), Wakey Wakey (iets van rose/goud met shimmer) en als hekkensluiter No Batteries Included (wat ook niet hoeft met deze ijzige licht roze tint met shimmer).

Deluscious

Allemaal mooi en wel, maar hoe lakt het en – nog belangrijker – hoe staat het? Het lakken was zoals altijd weer een feestje. De lakjes van Caption lakken nu eenmaal erg prettig en hebben niet meer dan twee laagjes nodig voor een volledige dekking.

Late Bloomer

Ik werd dit keer daarbij nog eens dubbel verrast, want de donkerste tint in de collectie, All Skill, No Luck, dekt namelijk compleet in één laagje. Dekking-Dekkinger-Caption. No kidding. Ik wist niet wat ik zag.

All Skill, No Luck (één laagje)

De rest van de crèmelakjes zorgden ook weer voor veel inner peace. Dit soort lakjes zijn gewoon echt mijn go-to kleuren en vervelen mij werkelijk nooit. De eenvoud en glans spat er van af en dat is wat ik wil.

Hey Hey Hey
Back Seat Driver

De shimmerkleuren zijn leuk voor een keertje, maar niet echt aan mij besteed. Ik vind het bij een ander erg leuk om te zien, maar bij mij past het niet op de één of andere rare manier. Verder dan een incidentele accentnagel kom ik niet. Dat neemt niet weg dat ik het wel leuk vond om de shimmer lakjes even te proberen.

Tickled Not Pickled

Tickled Not Pickled kwam bij niet erg uit de verf. Misschien dat hij mijn onbewuste weerstand voelde. Ghe.

No Batteries Included

Wakey Wakey en No Batteries Included deden het een stuk beter en dit zouden echt wel lakjes kunnen zijn waarmee ik tijdens de feestdagen iets van een accentje zou kunnen leggen.

Caption swatches
Wakey Wakey

Houdbaarheid

Ik blijf mij verbazend over de snelle droogtijd van Caption nagellak. Een paar minuten na de eerste laag zijn je nagels alweer klaar voor laag twee en dat kunstje herhaalt zich, want na laag twee kan  na een paar minuten de topcoat van Caption er op, die ook razendsnel droogt. Nagels lakken is allang geen tijdrovend klusje meer. Mijn nagels blijven met Caption een dag of vijf (zes, als ik mazzel heb) compleet chip- en tipwear vrij, voordat het onvermijdelijke verval intreedt. Dat zijn voor mij echt topscores.

Caption swatches

Conclusie

Helemaal in de gloria met deze nieuwe kleuren nagellak van Caption. Hoewel de shimmers niet helemaal mijn ding zijn – maar dat is persoonlijk – vind ik de crèmelakjes  stuk voor stuk prachtig en deze tinten voelen voor mij echt als thuiskomen. Dit zijn mijn kleuren en hier word ik gelukkig van. Zoals altijd is de dekking van Caption – met name bij de crèmefinish – weer uitermate goed en dit geldt ook voor de droogtijd en houdbaarheid. Het begint een beetje saai te worden, maar wederom: Caption for President. Het perfecte merk voor drukke dames die hier eigenlijk helemaal geen tijd voor hebben.

Nagellak van Caption kost € 16,95 en is te koop via de webshop van Caption. 

Wat vind jij van deze kleuren?

Tutje.nl

 

(Dit artikel bevat producten die mij zijn toegezonden.)

 

17 REACTIES

  1. Wauw! Wat een geweldige kleuren! Sinds een paar maanden radicaal van mijn nagelbijten af en heb nu dus mooie nagels. Ben dus flink aan het zoeken naar mooie nagellakjes. En ik moet zeggen deze staan zeker op mijn lijstje.

  2. Om te smullen zo mooi, wat een prachtige kleuren! Wel gek, op de beurs kregen wij miniatuurtjes mee en ik kreeg geen nagel mooi gelakt… Maar dat kan natuurlijk ook komen omdat het miniatuurtjes zijn. Ik merk dat vaker dat de mini uitvoeringen heel anders lakken dan fullsize flesjes.
    Hey hey hey is een pareltje, wat een glans!

  3. Mede door jouw review heb ik het gewaagd om lakjes van caption te bestellen. Vanmiddag zijn ze gearriveerd en ik zit nu met vers gelakte nagels dit te typen. En oh my je hebt geen woord teveel gezegd! Ik ben nu dan ook overgelukkig met de uitvinding van deze supernagellak. 1 laagje volstaat (Kleur Cash in) en in no time droog. Daarbij vliegt het bijna op je nagel, zo makkelijk gaat het lakken.
    Dank je voor je leuke review!

    • Hoi Aafke, wat leuk dat je reageert en nog leuker dat Caption je zo goed bevalt! Ik ben ook nog altijd een groot fan van dit merk en toevallig heb ik tien minuten geleden de voorjaarscollectie binnengekregen, dus hopelijk kom je hier binnenkort nog eens een keertje buurten. Veel plezier met je Caption lakjes – wat zijn ze fijn hè?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

CommentLuv badge