Nieuwe bril van Polette

5

Als je mijn blog een beetje volgt, dan weet je waarschijnlijk wel dat ik hartstikke kippig ben. Mijn ogen zijn bar slecht en als het schip met geld ooit nog eens binnen vaart, dan staat het laseren van mijn ogen zeker in mijn top 3. Tot die tijd is het behelpen, maar gelukkig word ik daarin bijgestaan door e-opticien Polette. Yep, ze heeft er weer een nieuwe bril bij. Zien? (Héle flauwe woordgrap.)

Polette

E-opticien Polette is een graag geziene gast bij mensen wiens ogen het slecht doen. Door de fabricage overzees uit te handen te geven, worden de kosten laag gehouden. Daardoor moet je als consument iets langer op je bestelling wachten, maar aan de andere kant; bij geen enkele opticien krijg je je bril meteen mee. Mijn ervaringen met Polette zijn altijd goed geweest. Je leest ze hier en hier. Mijn zonnebril op sterkte heeft tijdens de vele contactlensloze dagen de hele zomer op mijn neus c.q. hoofd gestaan.

review Polette

Nieuwe bril van Polette

Twee weken geleden begon het weer te kriebelen. Zowel letterlijk als figuurlijk. Ik dank de uitvinder van contactlenzen nog steeds op mijn blote knietjes, maar het is wel zo dat als ik na mijn werk thuis kom tegelijk met mijn jas ook mijn lenzen uit gaan. Ik wil lekker kunnen wrijven in mijn – opgemaakte – ogen en zet in verband daarmee ook elke avond een fijne panda-junkie neer. Daarnaast zijn mijn ogen na een dag wel klaar met lenzen en wil ik gewoon met bril op de bank kunnen hangen. Ik kon weer een bril bestellen bij Polette en ging dus weer bloedfanatiek op monturenjacht.

Polette Herley

Waar ik in het begin ietwat moeite had om een beeld te krijgen bij de monturen op de website van Polette, gaat dit nu al stukken beter. Wat dat betreft word je ook goed geholpen met gedetailleerde informatie over de afmetingen van de diverse monturen. Daarnaast biedt de website ook een pas-mogelijkheid waarbij je een foto kunt oploaden, waardoor je – iets van – een beeld hebt hoe een montuur op jouw eigenste neus staat. Je sterkte en pupilwijdte kun je doorgeven – of je uploadt een recept – en klaar. Bestellen maar!

review Polette

Deze keer had ik zin in een wat meer aanwezig montuurtje. Aan de keuze van mijn montuur is duidelijk te zien dat ik me heb laten leiden door de film The Kingsman (Colin Firth, hartje), want dit montuur is helemaal in die stijl.

Het Herley montuur is een wat grover montuur, geschikt voor zowel mannen als vrouwen. Hij valt onder de klassieke collectie van Polette, welke collectie veruit mijn favoriet is. Veel monturen bij Polette zijn verkrijgbaar in meerdere kleuren en bij Herley is dit ook het geval. Hoewel ik het zwarte montuur al erg mooi vond, werd ik één klikje verder bij het bruine schildpadmontuur nóg enthousiaster. Ja, mooi. Ja, hebben!

review Polette

Dit montuur valt niet alleen op door zijn afgeronde rechthoekige vormen, maar ook door kleurstelling. Schildpadschild, zegt de website. Ik vind de kleur zeker dierlijk, maar dan eerder richting het roofdierensegment.

review Polette

Wat daar ook van zij, de bril zit heer-lijk. Hij was gelijk klaar voor gebruik, want hij hoefde niet bijgesteld te worden. Het was opzetten en BAM: zicht. Hij draagt licht en bijna onmerkbaar: een heel fijn brilletje.

Conclusie

Nog steeds blij met het bestaan van Polette. De levering van de bril geschiedde dit keer ook nog eens vrij vlot; binnen twee en een halve week had ik mijn bestelling in huis. Daarnaast zijn de kosten zéér vriendelijk, de Herley bril kostte inclusief kraswerende glazen om en nabij € 60,–. Dat zijn bedragen waardoor je nog eens een bij-bril kunt aanschaffen. Dat laatste zal mij persoonlijk geen enkele moeite kosten, aangezien ik in de klassieke collectie moeiteloos nog drie pareltjes kan opsommen.

Meer informatie vind je op de website van Polette.

Geef jij de voorkeur aan lens of bril?

Tutje.nl

(Dit artikel bevat producten die mij zijn toegezonden.)

 

5 REACTIES

  1. Colin Frth vind ik ook zo een leukerdje 😉 Die bril staat je super, ik ben nog steeds lenzen aan het passen (multifocaal) en hier hetzelfde, ik ben altijd blij als ik ze weer uit kan doen als ik thuis kom. Zo ook mijn BH. De rest zal ik je besparen, hahaha 😉

  2. Chic de friemel hoor! Staat je prachtig! Ik blijf een beetje een drempel zien om een bril online te bestellen. En daarnaast ben ik stiekem ook nog steeds heel blij met de bril die ik nu heb. Lenzen waren een drama bij mij, helaas. Met die dingen in zie ik minder dan zonder :’).

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

CommentLuv badge