Beauty Kitchen | Inspire Me Body Soufflé

19

Twee maanden geleden zag je het overal voorbij komen: Beauty Kitchen. Dit merk dat sinds kort ook in Nederland wordt verkocht gaf een onafgebroken stroom aan positieve reviews. Waar ik eerst dacht dat mijn mening niet meer echt van toegevoegde waarde zou zijn, ging het steeds meer kriebelen. Uiteindelijk ging ook ik overstag en heb de Inspire Me Brightening & Toning Body Soufflé van Beauty Kitchen getest. En ook al ben ik waarschijnlijk de allerlaatste blogger die er over schrijft; iemand moet toch mosterd na de maaltijd zijn.

Beauty Kitchen review

Beauty Kitchen

De introductie van Beauty Kitchen in Nederland was er eentje waar je met geen mogelijkheid omheen kon. Men keek reikhalzend uit naar dit merk dat met puur natuurlijke ingrediënten in ook nog eens betaalbare verzorgingsproducten een heel gezellig en knus sfeertje neerzet, zowel in de vormgeving als in de naam. Het voelt een beetje als bij Oma in de keuken. Maar dan wel een hele hippe oma. De oprichtster van dit 100% natuurlijke en Schotse merk, JoAnne Chidley heeft als credo: ‘I may not be perfect, but at least I’m not fake.’ Krek.

Beauty Kitchen review

Ik probeer een woord te vinden die de uitstraling van de producten omschrijft en ik denk dat ‘gezellig’ een heel eind in de buurt komt. De producten van Beauty Kitchen worden verpakt in knusse zakjes, glazen flacons en/of potten, met af en toe zelfs een authentieke weckpot.

Inspire Me Brightening & Toning Body Soufflé

De Inspire Me Brightening & Toning Body Soufflé – hijg – is een verzorgend product, dat de huid linea recta hydrateert. De body souffle zit bomvol voedende ingrediënten, waarbij geldt:

“No parabens, no sulphates, no synthetic fragrance, no this, no that, no the other.”

Wat er dan wel in zit:

Beauty Kitchen review

De weckpot vind ik ontzettend leuk gevonden. Het maakt het geheel misschien wat kneuterig, maar dat is ook precies wat Beauty Kitchen voor ogen heeft. Verder is zo’n verpakking ook nog eens hartstikke duurzaam, want je kunt de pot nadat ‘ie leeg is gewoon hergebruiken. Niet dat ik zelf jam ga inmaken hoor – herken je sterke punten en culinair creatief bezig zijn is daar geen onderdeel van – maar je snapt wel wat ik bedoel. Het is een stevige en ook nog eens  praktische verpakking.

Beauty Kitchen review

Even off topic, hoor. Bij het woord souffle moet ik altijd onmiddellijk denken aan The Swedish Chef uit The Muppet Show met zijn ‘fiffy, pooffy souffleeee….‘ Mijn grote held. Onderbroekenlol pur sang, maar het hoort er helemaal bij.

De term ‘Boerk, boerk, boerk’ waarmee hij zijn openingsnummer altijd afsluit, wordt hier in huis vaak gebruikt. Met name als moeders achter het fornuis staat.

Beauty Kitchen review

De Body Soufflé van Beauty Kitchen is gelukkig van een ander kaliber. Ik wist niet zo goed wat ik me bij een souffle voor de huid moest voorstellen, maar het is me nu meer duidelijk. Dit product is dunner dan een bodybutter, maar dikker dan een bodymilk. Hij zit er qua substantie precies tussenin.

Beauty Kitchen review

De geur is heel erg fris, limoentjesfris. Het is het eerste product van een natuurlijk merk waarbij ik de kenmerkende ‘aardse’ geur een stuk minder ruik, want het frisse overheerst. Persoonlijk ben ik niet zo van de hele frisse geuren, maar het maakt het product zelf er niet minder lekker om, want de Body Soufflé smeert rijk en vol uit. Erg lekker. Intrekken duurde wel iets langer, dus wat langer na smeren is in mijn geval wel noodzakelijk.

Conclusie

Voor mijn droge huid is dit een heerlijk product. De Body Soufflé voelt vol aan, maar smeert toch lekker licht weg. Het duurt even wat langer voor het product is ingetrokken, maar dat is snel vergeven, aangezien mijn huid na het smeren heerlijk zacht en soepel aanvoelt. En dat moeten we in de winter zeker hebben. Een wintergeur is het overigens zeker niet, dit neigt meer naar de zomer. Van dit ultieme frisse moet je houden, maar het is niet zo dat je een uur na het smeren nog steeds als een Citronella kaars ruikt. Ik hoop dat Beauty Kitchen ook nog een keer met een wat warmere geur komt, want de Inspire Me Brightening & Toning Body Soufflé levert zeker goed werk.

Beauty Kitchen review

De Inspire Me Brightening & Toning Body Soufflé (200 ml) van Beauty Kitchen kost momenteel € 11,99 en is in Nederland te koop bij Holland & Barret (voorheen De Tuinen).

Tutje.nl

(Dit artikel bevat producten die mij zijn toegezonden. Zie hiervoor mijn disclaimer.)

 

19 REACTIES

  1. Dit klinkt echt als een heerlijk product voor tijdens de koude wintermaanden. Vooral de substantie vind ik er heerlijk verzorgend uit. En het weckpotje maakt het helemaal af! Je hebt mij erg nieuwsgierig gemaakt naar dit merk!

  2. Klinkt heerlijk, lekker fris geurtje ook! Fris limoenig, ik kan het bijna ruiken. Ik vind vaak die rozige of muffige geuren van butters niet zo. Misschien ben ik nog nooit de juiste tegengekomen 😉 ik vind het weckpotje ook echt heel gezellig!

  3. Wat een leuk potje! Ik hou wel van dat kneuterige! Ik vind dat onderscheidend en dus erg leuk. Fijn dat het ook nog lekker werkt, daar gaat het natuurlijk uiteindelijk allemaal om. Inderdaad een goed idee om ook wat winterse geuren in het assortiment te hebben, want dat is nu zo lekker.

  4. Die leuke potten zijn niet weg te slaan en dat zal een goed teken zijn, maar citroen, nee niet voor mij brr. Ik ben meer van de warme en/of zoete geuren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

CommentLuv badge