Review | Adopt’ | Parfum de France

8

Oh echt, ik heb heel wat leuks. Ik ontdekte het bij toeval op vakantie en ik was gelijk wild enthousiast. Mede omdat het, voor zover ik weet, niet in Nederland is te verkrijgen en wat je van ver haalt is – meestal – lekker. Vandaag vertel ik wat meer over de Eau de Parfum van Adopt’.

Tijdens mijn minivakantie heb ik natuurlijk wel wat Happy Shopping gedaan, maar ik heb mij redelijk kunnen inhouden. Natuurlijk zag ik vele leuke winkels met dito merken, maar als (beauty)blogger ken je het merendeel na verloop van tijd wel. Veel leuker is het om met merken in aanraking te komen die niet in Nederland te verkrijgen zijn en toen ik bij een locale beauty shop binnenstapte, viel ik wat dat betreft met mijn neus in de boter.

Adopt Parfum de France

Adopt’

Oh boy, het achtergrond verhaaltje over Adopt’ is in het Frans en laat dat nu net het eerste vak zijn dat ik op de middelbare school liet vallen. Alles wat er aan enigszins Franse vocabulaire resteert, is van schunnige aard, maar we gaan een poging wagen. Adopt’ is een Frans merk met parfum, make-up en mode accessoires in haar assortiment, vaart onder de vlag van Réserve Naturelle en doet al vanaf 1986 mee. Dit merk timmert heel hard aan de weg: niet alleen zijn er al 130 verkooppunten in Frankrijk, maar is het de bedoeling dat daar eind 2017 daar nog eens 30 verkooppunten bij zijn komen. Verder wordt Adopt’ook verkocht in Madagaskar, Mauritius, Spanje, Martinique en Nieuw Caledonië. Niet bepaald naast de deur dus.

Adopt’ Parfums de France

De Eau de Parfum van Adopt onderscheidt zich op heel veel manieren. Eén van die manieren is het belachelijke grote aanbod en het steeds toegespitst zijn op de trends die op dat moment spelen. Adopt’ heeft 130 (!) unieke geuren, onderverdeeld in zestien collecties, in haar assortiment, waaraan maandelijks ook nog eens één a twee geuren worden toegevoegd. Ik zeg het je: hon-derd-der-tig geuren. Waanzin. Alle geuren worden ontworpen in de parfumhoofstad Grasse en vervaardigd in Bordeaux.

Adopt’ heeft zoals gezegd een aantal flagship stores, waar alle geuren, make-upjes en dies meer zij, zeer aantrekkelijk liggen uitgestald, maar er zijn ook verkooppunten in andere winkels, waar ik godzijdank – karma is niet altijd a bitch – bij toeval tegenaan liep, in mijn vakantiekloffie. Nog geen tiende van het assortiment bij de Di (buitenlandse beautyshop), maar de keuze was daar al moeilijk.

Adopt Parfum de France

En zie dan maar eens een keuze te maken. Gelukkig worden de geuren in groepen gecategoriseerd. Zo heb je een Fruitige serie, een Boise-serie, maar ook Floral ontbreekt natuurlijk niet en wat zouden we moeten zonder een Gourmand- of Oriental collectie. Serieus, ze hebben alles. En van die soorten alles hebben ze dan weer verschillende collecties. Argh!

Adopt Parfum de France

Het nadeel van zoveel geuren is dat je na even testen geen verschil meer ruikt, dus enige snelheid bij het testen is aan te raden. Onmogelijk, ik weet het. Maar toch.

Adopt Parfum de France

Na een rondje om de Adopt’ carrousel had ik mijn keuze gemaakt. Uit de Floral collectie koos ik Vanille Ylang Ylang en natuurlijk moest ik ook iets Orientaals, dus uit die serie koos ik Chocolat. Aan namen doen ze niet bij Adopt’. Is ook geen beginnen aan met 130 geuren. And counting. Deze geur heeft zowel bloemen als poeder in het karakter en doet zeer warm aan. Ik vind dit een hemelse combinatie, die niet snel verveelt.

Adopt Parfum de France

De flacons zijn vrij basic, maar zien er – zeker in combinatie met alle andere flacons, wel vrolijk uit. Op de website staat dat alle geuren verkrijgbaar zijn in formaten van 5, 30 en 100 ml, waarbij het kleinste formaat wordt geleverd in een roller.

Adopt Parfum de France

Hier hebben we Chocolat, uit de Oriental collectie. Natuurlijk gaan we hiervan niet ruiken als een Meisje van Verkade, maar is het meer een scherpere, meer aanwezige en onmiskenbare geur. Ik ben er dol op, hoewel ik me kan voorstellen dat er mensen zijn die liever iets meer luchtigs hebben. Gaat vast wel lukken met de rest van de 129 overblijvende geuren.

Adopt Parfum de France

Een geur mag dan lekker zijn, hij staat of valt alsnog als het op de houdbaarheid aankomt. De houdbaarheid van beide geuren vond ik verrassend goed; ze blijven echt wel een aantal uren hangen.

Seriously?

Mocht ik al onder de indruk zijn van de enorme keuze en de kwaliteit, het werd pas echt leuk toen ik de prijs zag. Met flagship stores en een walhalla aan geuren, zou je denken dat je voor Adopt’ wel flink in de buidel zou moeten tasten. Niks is minder waar. De 30 ml flacons kosten namelijk maar € 6,95. Ik had helemaal mazzel, want bij het afrekenen hoefde ik voor één van de twee flacons maar € 4,– te betalen. I kid you not.

Conclusie

Ik vind het hele concept van het Adopt’ Parfums de France echt superleuk. De keuze aan geuren is nog groter dan het Universum zelf, de geuren ruiken heerlijk en blijven goed hangen en de prijs is om te gillen. Het enige nadeel is dat Adopt’ niet in Nederland te verkrijgen is. Voor de flagship stores moet je echt naar la Douce France, maar héél af en toe is vind je in België ook een (niet-geregistreerd) verkooppunt. Als ik van tevoren had geweten dat de geuren a. zo lekker waren en b. kwalitatief zo goed uit de test zouden komen, had ik er zeker meer meegenomen.

Adopt’ heeft ook een webshop, dus mocht je interesse hebben, dan zou je daar ook even kunnen kijken.

Ben jij bekend met de producten van Adopt’?

 

Tutje.nl

 

8 REACTIES

  1. Leuk! Dat komt vast ook naar Nederland. De meeste merken waarvan ik me een slag in de rondte internetshopte omdat ze alleen maar in bv Amerika verkrijgbaar waren (en Amazon nog slechts een regenwoud was) kun je inmiddels op elke straathoek kopen. Dus dat gaat vast goed komen.

  2. Nog nooit van gehoord, maar het ziet er ontzettend leuk uit! Ik hou ook zo van dit soort ‘souvenirs’ van vakantie. Als je het dan gebruikt, denk je altijd weer even terug aan je vakantie. Leuk, ik ga de website van hun ook eens even bekijken :-).

  3. Ah ik vind het ook altijd leuk om kennis te maken met nieuwe merken. Ik ben wel benieuwd, met name die vanilla Ylang ylang. Ik heb ooit een kaars gehad met ylang ylang, en die geur heb ik daarna nergens meer kunnen vinden. Vind het héérlijk!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

CommentLuv badge